bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

A hét embere (2010.05.10.)

Pálya Szélén 2010.05.10. 09:15

Egy mérkőzést eldöntő lövés, egy parádés előzés, egy taktikus edzői húzás, egy sportvezetői döntés a pályán innen vagy azon túl, esetleg egy nyilatkozat, mely felkavarja a honi vagy nemzetközi sporttársadalmat. A Pálya Szélén szerkesztői a sport világában történő eseményekből merítve minden héten prezentálják jelöltjeiket, kiknek heti produktuma előtt megemelik képzeletbeli kalapjukat.

iFi:
A magyar női kézilabda-bajnokság már-már az unalom határát súrolja, mivel akár a laikusok is megmondhatják, hogy ki lesz a bajnok. Az idei kiírást is a legismertebb és az eredmények függvényében a legjobb magyar csapat nyerte, a Győri Audi ETO KC. A világsztárokkal teletűzdelt Rába-partiak május 8-án bebiztosították bajnoki címüket a Debrecen csapata ellen, mivel a döntő második mérkőzését is megnyerték 26-25 arányban. Így a két győzelemig tartó finálésorozatot is hibátlanul abszolválták. Győr csapata zsinórban harmadik aranyérmét nyerte meg, s immáron hétszeres magyar bajnoknak titulálható.

Forrás: www.origo.hu


Dr. Robin Masters:

A hétvégén megrendezett 40. Új-Zéland ralit figyelemmel kísérők kemény küzdelemnek lehettek tanúi. Az utolsó napon már csak négy szakaszt kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Az ifjú Sebastien Oiger (akiről már korábban írtunk) vezette a versenyt 5,3 másodperccel a világbajnok Loeb előtt. Oiger az éjszaka esőtől felázott első szakaszon megpördült, ezzel helyet is cserélve a pontverseny éllovasával. Ekkor sejteni lehetett, hogy Loeb már sínen van az újabb futamgyőzelem felé, viszont egy jobbosban lecsúszott az útról, és ismételten helyet cserélt Oigerrel, aki azonban a második szakaszon nem volt elég gyors, és az ellenfelei közel kerültek hozzá. A második szakaszon így Petter Solberg diadalmaskodott útban a 3. helyért, aki mögött szorosan ott volt Jari Matti Latvala. Az utolsó előtti szakaszon ezután mind Loeb, mind pedig Oiger újra a leggyorsabbak tudtak lenni, talán túlságosan is gyorsak voltak, mert mindketten újabb hibát követtek el. Így a finn Latvala állt a dobogó tetejére, megelőzve Oigert mindössze 2,4 másodperccel. "Ogier hibázott egy kicsit, mi pedig szerencsések vagyunk, de ettől még jó érzés" - mondta Latvala. Ez az elsőség egyben a rali-világbajnokság harmadik legkisebb különbségen alapuló győzelme is. Az első is Új-Zélandhoz kapcsolódik, amikor 2007-ben Marcus Grönholm mindössze 0,3 másodperccel nyert Sebastian Loeb előtt. A Ford Focus-szal versenyző Latvala győzelmével pedig megdöntött egy rekordot is. A széria történetében most már a Ford rendelkezik a legtöbb, összesen 74 győzelemmel, megelőzve az eddig vezető Lanciát. A bajnokságot továbbra is Loeb vezeti 108 ponttal, míg Latvala 72 ponttal követi őt.

Oli18:
A Boston Bruins csatára, Miroslav Satan bebizonyította, hogy igenis van visszaút a csúcsra. A szlovákok egykori sztárja a tavalyi szezonban már a farmligának számító AHL-t is megjárta, idén pedig alig talált magának csapatot. Végül mindössze január 5-én játszhatta első tétmérkőzését. Az alapszakaszban hasznos kiegészítő játékosnak számított, ám a rájátszásra már abszolút húzóember lett, és most ismét régi fényében tündököl. A 10 mérkőzésen szerzett öt gólja (ebből három győztes találat), valamint öt asszisztja a házi pontlista második helyét jelenti a számára. A tavalyi szezonban a Pittsburgh Penguins tagjaként már felemelhette a győztesnek járó Stanley-kupát, idén pedig ismételni szeretne. Erre jelenleg minden esélye megvan, hiszen csapata már bejutott a keleti konferencia döntőjébe.

Don Fender:
Nálam Didier Drogba lett a  heti befutó. A Chelsea megnyerte a Premier League-et köszönhetően annak, hogy 8-0 arányban legyőzte a Wigant az utolsó fordulóban. Az elefántcsontparti csatár három gólt lőtt, így 29 egységgel zárva a gólkirályi címet is elhódította. A Chelsea 1963 óta az első csapat, mely 100 gól felett teljesített (103) a bajnoki meccsein egy szezonban, jövő héten pedig a történelmi duplázás is sikerülhet, ha a kékek az FA-kupa döntőjében legyőzik a Portsmouth gárdáját.

Forrás: www.bbc.co.uk


mcjosh:

Koman Vladimir ismét kezdőként lépett pályára a Bari színeiben, és kapáslövésből szép gólt szerzett az Udinese elleni találkozón. A huszonegy éves magyar játékos ebben a szezonban korábban a Romának és a Palermónak is betalált. Három góljával előkelő helyen áll a házi góllövőlistán: csupán a 14 gólos Barreto és két 5 gólos játékos, Almiron, valamint Meggiorini előzi őt meg.
Az U20-as válogatottat csapatkapitányként tavaly a világbajnokság harmadik helyéig repítő Koman azon kevés magyar labdarúgók egyike, akik Európa top-bajnokságaiban rendszeres játéklehetőséget kapnak, és élni is tudnak vele. Remélem, hamarosan a nagyválogatottnál is figyelembe veszik őt.

Réj Párlör:

Vasárnap délután a Soproni Ligában az idény egyik leglátványosabb meccsén gólzáporos 5:4-es Újpest-siker született a Hidegkuti Stadionban. Az MTK pár héten belül már harmadszor adta le több gólós előnyét és maradt pont nélkül. A mérkőzésen az Újpest részéről Vasziljevics háromszor is betalált, ám a túloldalon akadt egy még ragyogóbb teljesítmény. Pál András a 67. percben már negyedszer mattolta Balajczát, ám mint később kiderült, még ez a négy gól sem volt elég a pontszerzéshez. A fiatal támadó hosszú sérülése után tavaly ősszel térhetett vissza a futballpályára, az eredményesen zárt téli alapozás után pedig újra klubja egyik meghatárózó játékosává vált. A találkozón nyújtott teljesítménye mindenképpen figyelemre méltó, ugyanúgy, mint a két, a tabella első feléhez tartozó fővárosi gárda gólgazdag találkozója.

Fásy Mulató:
Rátgéber László
egy évig a Fenerbahce edzőjeként tevékenykedik. Önmagában azonban kevés lenne ez a tény ahhoz, hogy  a hét embere lehessen. Ami miatt mégis a befutó nálam: a világ legjobb edzőjének megválasztott szakvezető májusig várt arra, hátha kap munkát Pécsett, de mivel a csapat bajnok lett, butaság lett volna elküldeni a jelenlegi trénert. Bár természete miatt sokan nem kedvelik, becsülendő (még ha a fele sem igaz a történetnek), hogy a magyar kosárlabda jobbításán fáradozik, és ezt mindig ki is emeli. "Bízom benne, hogy nem hozok szégyent a magyar sportra, ahogyan Mészöly Kálmán sem tette, amikor a Fener futballcsapatának edzője volt." - tette hozzá Rátgéber az NSO-nak. Mi sem kívánhatunk neki mást: Sok sikert, Laci!

Disznóvágási Feri:
A vb után sem áll meg az élet a jégkorongban, hiszen ilyenkor kezdődik meg a nagy átigazolások időszaka. A folyton feltörekvő Vas János mellett a magyar válogatott 22 éves kapusa, Hetényi Zoltán is élete talán legfontosabb utazására készülhet, ugyanis a fiatalembert kéthetes próbajátékra invitálta a finn élvonalban szereplő Pelicans Lahti. Nem csoda, hogy patinás klubok is felfigyeltek a végre megkomolyodott hálóőrre; az áprilisi Divízió I-es világbajnokságon - a közben Németországban bajnoki címet szerző Szuper Levente kiesésével - első számú kapusként sziporkázott a magyar ketrecben. Hete a csapat Wikipédia-oldalán másodmagával viseli a try-out címkét, és ahogy nézem, nem indul rossz esélyekkel, tekintve, hogy a mostani két finn vetélytárs közül egyik sem idősebb nála.


Címkék: kézilabda jégkorong rally premier league nhl koman soproni liga hét embere

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr1001987271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Réj!

El kellene gondolkoznunk azon, hogy az MTK miért bukja el harmadik meccsét is nyert helyzetből. Sajnos én rosszat sejtek. :)
süti beállítások módosítása