bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Fogadási portálok elemzése 1.rész

Fásy Mulató 2010.07.14. 18:25

Magyarországon is óriási piacot harcoltak ki maguknak a fogadási portálok, annyi van már, mint égen a csillag. Ezért végigmegyünk a legjelentősebb oldalakon, értékeljük őket négy szempont szerint: Oldal kinézete, kezelhetősége, kiegészítő szolgáltatások, marketing. Elsőként a Bet-at-home oldallal foglalkozunk bővebben.

A legtöbb fogadási portál, így a bet-at-home is olyan országban van bejelentve, amelyikben az adózás és más pénzügyi tranzakciók is lazábbak. Málta szigetén találjuk Európa egyik legkedveltebb szolgáltatásait, a honlapon a következő bemutatkozást olvashatjuk: "A bet-at-home.com AG a Mangas Gaming Group részét képezi, amely egy online szerencsejátékkal és sportfogadással foglalkozó francia társaság, a BetClick és az Expekt honlapját is üzemelteti. A frankfurti és bécsi tőzsdén is bejegyzett cég 1,8 millió regisztrált játékosával Európa egyik legnépszerűbb online fogadóirodájává vált." 

Külcsín

A főoldal rendkívül egyszerűen néz ki, könnyen kezelhető, mindent megtalálhatunk. Bal oldalt a sportágakat tömörítő fülek, középen a login, a hírek és az élő videoközvetítés, jobb oldalon pedig a feladni kívánt szelvény és néhány saját reklám. Aki nem volt még ilyen portálon, az nagyon könnyen el tud igazodni, ezért a kinézetre és kezelhetőségre egész jó pont jár, kár azért a rikító sárgáért. 8/10.

Belbecs

A regisztrációs folyamat rendkívül rövid, csak néhány adat, egy megerősítő e-mail, és már jöhet is a fogadás. Óriási piros pont a be -és kifizetések terén. Már 0,01 Euro befizetése is elég ahhoz, hogy játszani kezdhessünk, és szintén ugyanennyit már ki is fizetnek, persze hülye lenne az ember ezzel ennyit vacakolni. A tippelés is csak néhány kattintás, és kész is. Sok részletre kiterjedő statisztikai adatbázissal rendelkezik az oldal, melynek segítségével könnyen megalapozhatjuk döntésünk helyességét, avagy merészségét. Az oddsok általában követik a mainstream értékeket, nem kiugró, de nem is a legalacsonyabb. A sportfogadás mellett a klasszikus hármast találhatjuk: kaszinó, játékok, póker. A kártyajáték nem annyira fejlett, mint a többi, ezzel is foglalkozó oldalon, ráadásul külön programot kell telepíteni a pókerhez, ami még több időt vesz igénybe. Összességében megfelelő tartalommal rendelkezik az oldal, de semmi extrát nem találunk benne, tényleg respekt a fizetésekért: 7/10.

Kiegészítő szolgáltatások

Itt elsősorban azokat a bónuszokat próbálom górcső alá venni, amelyekkel próbálják magukhoz édesgetni a potenicális fogadókat. Nos, az oldal jelenleg egy jelentős fogadási bónuszt kínál: ennek lényege, hogy az első befizetésének a fele automatikusan jóváíródik a számlára, de maximum csak 22€-ig. Ez így elég vékonyka, szemben más oldalakkal, ahol 20.000 Ft-ig visszafizetik a bukást. Erre csak 3/10 jár.

Marketing

Partnereinek nagy része Lengyelországban és Németországban található, ezért a reklámok többsége német nyelven készül, és ott sugározzák. A foci vb alatt rengeteg bannert láthattunk a különböző hírportálokon, de markáns magyarországi jelenléttel nem találkozhattunk. A kampány mottója: "Das leben ist ein spiel." Zidane 2006-os fejelésére épülnek a spotok, amiből egyet itt is megnézhetünk:


Nem igazán figyeltek a magyar szurkolókra, és elég elcsépelt filmet készítettek, ez annyira nem fogott meg, szintén 3/10.

Összefoglalva: a bet-at-home igazán jó azoknak, akik tényleg kezdők a témában, rendkívül jó eligazítást kapnak, nagy pénzeket sem muszáj beleinvesztálni, és szinte bármikor ki lehet szállni belőle. Az oddsai rendben vannak, így aki most szeretné kipróbálni a sportfogadás adta élményt, de nem szeretne nagyon belemélyedni, annak ajánlom.


Címkék: elemzés fogadjunk sportgazdaság bet at home

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr802151189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem meg nincsenek rendben az oddszai, azok inkább közelebb vannak a tippmixhez mint egy normális fogadóirodának.
Egyedül a nyitó oldal kezelése (vannak jobb irodák ahol meg ez túl bonyás, pl. bet365, pinnacle, olympic stb.) csak ez az Bet-at-home erőssége
Az oddsok elemzésénél BL selejtezőket hasonlítottam össze. Ott rendben voltak. www.eredmenyek.com-on több fogadóiroda oddsai ugyanarra a meccsre. De lehet másban nem annyira közelít a többihez.
süti beállítások módosítása