bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Miamiban dinasztia épül

Don Fender 2010.07.10. 11:04

Szinte biztos, hogy az NBA-ben ezen a nyáron a Miami Heat járt a legjobban. Két olyan játékost szerzett vezérük, Dwyane Wade mellé, akik ma a világ legjobb játékosai közé tartoznak. Chris Bosh, LeBron James és Wade alakíthatják a liga legjobb hármasát a 2010-2011-es szezontól.

Az új nagy hármashoz csatlakozott még Mike Miller, aki kiegészítő játékosként hasznos perceket tölthet majd a pályán Wade-ék mellett. Eligazolhat viszont Michael Beasley, aki a 2008-as draft második választottja volt. Ennek köszönhetően valamennyi összeg felszabadulhat a Heat fizetési sapkája alatt, amire szükség is lesz James és Bosh borsos szerződése mellett.

Nagy kérdés lesz az, hogy a három szupersztár, akik eddig a csapatuk vezérei voltak, hogyan fognak viselkedni egymás mellett. Vajon képesek lesznek csapatként együtt működni? Hagyni fogja LeBron, hogy Wade maradjon a kapitány? Elég lehetőséget kap fontos percekben majd a folyamatosan fejlődő exraptor, (Chris Bosh)?

Néhány évvel ezelőtt hasonlóan nagy szenzációnak számított az, hogy Kevin Garnett és Ray Allen a Celticsbe igazolt. Ők azért mentek oda, hogy bajnoki címet szerezzenek. Tiszteletben tartotta mindenki azt, hogy ott Paul Pierce a csapatkapitány, és képesek voltak együttműködni. Kiváncsi vagyok, hogy ezt a mai fiatal példaképek véghez tudják e vinni. Mert ha igen, a Heat a liga történetének legerősebb csapata lehet. Fontos az is, hogy vajon Mario Chalmers fel tud e nőni úgy a feladathoz, mint ahogy Rajon Rondo felnőtt Bostonban?

Egy csapatban van tehát a pekingi Olimpián aranyérmet szerző amerikai válogatott magjából három játékos. E három játékosból kettő idén bekerült az All NBA First Teambe (James és Wade), Wade lett az idei All-star gála MVP-je, James az idény legjobbja, Bosh pedig túl van élete eddigi legjobb szezonján (24 pont; 10,8 lepattanó). A Heatnél új éra kezdődhet októbertől, ami 2006 után az új bajnoki címet hozhatja.

 


Címkék: kosárlabda nba james heat miami wade bosh

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr752142579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása