bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Csányi vs. Kisteleki

Fásy Mulató 2010.07.07. 14:54

Tegnap az MLSZ közgyűlése egyhangúlag választotta meg a bankvezért. Sokan megváltóként várják, és ha néhány változtatást sikerül véghez vinnie, óriási segítsége lehet a magyar focinak. Ígéreteit összehasonlítottuk Kisteleki tetteivel.

Nehéz örökség. Nagyjából így lehet összefoglalni azt, amit Kisteleki István hagyott maga mögött. Az egyik legellenszenvesebbnek tartott figura számos kétes ügyet hagy maga után, amit a következő elnöknek kell rendezni. Igazságtalanok lennénk, ha azt állítanánk, hogy az előző vezetőség csak ártott a magyar futballnak, bár kétségtelen tény, hogy nem sok emlékezetes tett jut eszünkbe elsőre. Kicsit olyan volt, mint a Sport szeletes emberke, aki csak segíteni akart, de nem igazán jött össze neki. Talán pont ennek a zavaros időszaknak köszönhető, hogy a következő elnök mondhatni kényelmes pozícióban is lehet. Ha néhány súlyponti kérdésben markáns eredményt tud elérni, az egész közvélemény, és minden focit szerető egy irányba evezhet. Lássuk hát a súlyponti kérdéseket.

A futball igenis politika

Nem hiszem, hogy Csányi Sándor most döbbent volna rá arra, hogy ő szeretne tenni valamit a magyar labdarúgásért ilyen formában is. Köztudott, hogy jó kapcsolatot ápol fociszerető miniszterelnökünkkel, úgy gondolom, hogy nem véletlenül mondott le akkor Kisteleki, és nem véletlen a pénzember szerepvállalása sem. Elődje bár jó kapcsolatot ápolt az akkkori politikával, nem igazán ismerte fel, hogy nem mindig csak kérni kell, hanem valamit adni is illene. Gesztus szintjén ez most megtörtént, hiszen az elnökség tagja lett Bánki Erik, az Országgyűlés Turisztikai és Sportbizottságának elnöke is. 1-0.

Nagy projektek

Európa, de talán a világ egyik legjobb utánpótlás-programja volt a két magyarországi mamutvállalat által működtetett Bozsik-program, amit éppen Csányi Sándor függesztett fel Kisteleki elnökké választása után. Akkor arra hivatkozott, hogy amíg nem lesznek tisztázottak a viszonyok, addig nem kívánja pumpálni bele a pénzt. Egyik legjobb és legnépszerűbb intézkedése lenne Csányinak, ha újra életre keltené a programot. Az OLLÉ pályaépítési projekt talán az egytelen sikersztori a leköszönő grémiumnak, kár lenne elvitatni az eredményeket. Rengeteg műfüves pálya építését tette lehetővé az MLSZ, ami reméljük majd a szabadiősportra is hatással lesz. Ami miatt mégse sikerül szépíteni az előző elnöknek, az a csúnya módon elbukott EB pályázat. Reméljük, hogy a következő elnök nincs híján olyan kapcsolatoknak, melyek ennél pozitívabb eredményt hoznak (már ha pályázunk még egyáltalán). 2-0.

Régi-új stadion

Igértekben nem volt hiány az elmúlt években. Teljesen új Puskás Stadion, a Fehér úton új Nemzeti Aréna, rengeteg látványterv, aztán semmi. Kisteleki legnagyobb teljesítménye, hogy mindig talált olyan statikusokat, akik egy-egy nagy hasznot hozó derbi előtt még éppen alkalmasnak találták az omladozó felső karéjt. Ezzel szemben Csányi új Puskás Stadiont ígért, olyat, amely alkalmas lehet mondjuk BL döntő rendezésére vagy sorsdöntő válogatott meccsre egyaránt. 3-0.

Szövetségi kapitányok kérdése

A 10 millió szövetségi kapitány országában mindig is központi téma volt ez a pozíció. Sajnos itt is mellé lőtt párszor a kopasz úriember. Lothar Matthäus-t csak azért elküldeni, mert őt Bozóki hozta, majd magyarokkal kisérletezgetés, végül Erwin Koeman következett, kinek szerződés-hosszabbításáról utolsó napjaiban döntött, feleslegesen felhergelve ezzel a közvéleményt a kapitány ellen. Reméljük az új elnök bölcs mérlegelés után hozza meg döntését a hollandról. Ha mégis úgy dönt, hogy új kapitányt nevez ki, valószínűleg nem fogja sajnálni a pénzt egy jó, de még megfizethető szakemberre (Pl.: Bölöni, László Csaba). Az új szerződés sajnos megbocsáthatatlan: 4-0.

Személyi ügyek

Sokan panaszkodtak Kistelekire, hogy túlságosan is erős kezű vezető. Minden pozícióra végrehajtó embert keres, talán ezért is fogyasztott el olyan sok főtitkárt. Bicskei Bertalannal való összeveszése sem tartozik a legszebb történetek közé. Számos legenda el sem juthatott fontosabb pozíciókba a szövetségben, talán most kaphat fontosabb megbízást egy Nyilasi vagy egy Törőcsik. Szegény Varga Zoltán már nem élhette meg a változást, pedig biztos foglalkoztatottabb lett volna, mint az elmúlt években. Vizi E. Szilveszter, elnökségi tag, a Magyr Tudományos Akadémia előző vezetője is nyilatkozta, hogy neki elsősorban az lesz a feladata, hogy a szellemi tőkét itthon tartsa. Reméljük kialakul egy egészséges párbeszéd a szövetség és a külföldre készülődő edzők illetve játékosok között. Azt azonban én is árgus szemekkel figyelem, hogy ebből az elnökségi összetételből mi fog kisülni. Borbély Zoltán nyilatkozta, hogy rántotta sütéshez nem kell tudnunk tojást tojni. Azért mondjuk az elkészítéssel érdemes tisztába lenni. A bizonytalan kimenet miatt 4-1.

(Előttem az utódom. Forrás: nso.hu; Németh Ferenc)

Természetesen rengeteg egyéb témára kell megnyugtató választ adnia az új elnökségnek. A többi feltörekvő és sikereket elérő szakág (futsal, strandfoci) helyének megtalálása fontos stratégiai kérdés, a bundaügy megnyugató lezárása szintúgy. Bízzunk azonban abban, hogy az új elnökkel új, üzleti szemlélet is érkezik a szövetségbe, mely példa ragadós lehet a többi országos jogkörrel rendelkező szövetség számára is. Ezek a lépések ugyanis elengedhetetlenek ahhoz. hogy a professzionális sport meg tudjon állni a saját lábán, piaci alapokon tudjon működni.

Egyébként ez lesz mind közül a legfontosabb feladat. Jó munkát!


Címkék: mlsz kisteleki csányi labdarúgás

50 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr382135697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát én nem rajongok a Csányi-féle díszletelnökségért (Vizi, Borbély, stb.) Simán fog belebukni, éppen úgy mint a másik megváltó, Demján. Kiderül majd, hogy a politikai hátszél csak arra jó, hogy igazi ellenfél nélkül legyen sikeres Csányi, a nemzetközi fociban a pályán ott lesznek a riválisok is. A pénzzel tömött Videoton példája mutatja, mi ennek a garnitúrának a "filozófiája és jövőképe".
Nem lesz ebből semmi.
Tele van kis hazánk sikeresnek mondott programokkal, tehetségesnek tartott fiatal focistákkal, és hol is vannak ők? Mindenki szervezi a programokat, csak focizni fociznak már kevesen... Pont a roppant vonzó egyéniség Csányi segítene???
Csányi jó lesz, kisöprik a trógerokat az MLSZ-ből. Stadion pedig kell új Puskás legalább 60 000 néző befogadására alkalmas futópálya nélkül, ez a probléma nincsenek modern stadionok, rosszak a szakemberek, edzők ezen kell változtatni. Hollandia stadionjai a példa. Olyan ligát kell létre hozni. Hajrá Magyarország!
Hm, jó kép.
Hány centi a Kisteleki? 150?
A debreceni sikerek ellenére nem a Herczeget, hanem az orbán seggnyaló Mezeyt választották az év edzőjének.
Szánalmas a fideszi diktatúra!

Orbán csak MLSZ elnöknek lenne jó!
@Bocajuniors: Csányi köreiben nincs pont elég tróger?:) Lehetne egy tisztességes stadion, de az még csak sallang. És persze, ki finanszírozná?
Ugyan már uraim!
Minek itt háborogni, a forgatókönyvet már rég ismerjük.

- a kormány(Viktor) ad sok pénzt a focira.
- van barna disznóbőr táska.
- akad az MLSZ környékén néhány megbízható szakemberek, aki elviszi benne a pénzt.
A focihoz nagyon értő akadémiás agykutató Vizi E. Szilveszter az MLSZ-ben kapott menedéket...meg biztos jövedelmező állást. Kifizetődő dolog Orbán köreihez tartozni, az egyszer biztos.
@Bocajuniors: "kisöprik a trógerokat az MLSZ-ből"
Ja Berzi Sándor már vagy 30 éve ott trógeról. Vele kéne már kezdeni a söprést, csak ő mindig be tudja söpörni magát az elnökségbe
lásd:
hu.wikipedia.org/wiki/Berzi_S%C3%A1ndor_%28sportvezet%C5%91%29
Ezen a blogon csak ilyen komcsibérencek írogatnak? Végre esélyt kap a foci, minimum egy kis támogatás formájában, és mi jut eszébe a prolijának, na mi? Hát persze, hogy a sötétben bújkáló - rémhírterjesztő ellenforradalmár "Viktor"!

(Egyébként a Vízin én is röhögtem, de végre lesz egy diplomás ember a magyar fociban...)
@izemize: Ja, nekm is feltunt az egeszsegesnel joval pesszimistabb kornyezet. Nezzuk, mit tud Csanyi tenni. Ha mar csak a Puskas stadiont lebontja, es epittet helyere egy masikat, mar jol vagyunk. Erre nem sajnalom az adoforintjaimat.
Ja a "proli" miatt lehet jelentkezni egy tasliert a megfelelo helyen...
Nah, akkor egyben :)

Csányi személye önmagában nem fog több gyereket vonzani a focihoz. Az ő pénze és ismertségi köre viszont igen, hiszen személye, üzleti feddhetetlensége garancia az üzleti élet szereplőinek.

Az biztos, hogy ő nem nagyon fog beleszólni napi ügyekbe, valószínű, hogy más fogja irányítani a testületet.

Vizi papát meg tényleg nem tudom hova tenni. Csokornyakkendőket fog osztani meccsek előtt a bejáratnál? :)

A politikának a személyeskedő hangvételét kéretik mellőzni. Ami a sportpolitikát illeti: azért nem jön rosszul, oldaltól függetlenül, ha mindenki jól tudja érdekeit érvényesíteni. Ez közös érdek, miért jó, ha fight-olnak egymással a szövetségek meg a kormány? :)

Én annyit mondok, egy év múlva visszatérünk minden ilyen rágalomra, nem teljesített igéretre, satöbbi. Most kezdjenek el dolgozni, aztán később jöhetnek az átkok. :)
László Csaba mint jó edző?
Ne haragudj, nem tudtam folytatni a cikket, ilyen hülyeség után felesleges folytatni az olvasást.
@Krumplicukor1987: Ha a Fradiból(törjétek el a lábukat) indulsz ki, akkor én se tudok veled mit kezdeni.
Skóciában év edzője, Hearts-ot felfuttatta. Mutass magyar származású edzőt, aki külföldön dikert ért el. Személyes sérelmekkel nem tudok mit kezdeni, sorry.
Én speciel nem voltam olyan elégedetlen Kistelekivel. Az EB-pályázatunk rohat jó volt, de nem korrumpáltuk a döntőbizottságot, szal ez nem rajta ment el. Az MLSZ sok év után nyereséges volt ő alatt, és nem kivételeztek nagyon egyik klubbal se, ami előtte szintén rohadtul jellemző volt.
Csányi megváltóként várását sem értem. Ha hoz is pénzt dögivel, attól nem fog javulni a foci. Nézzétek meg a Videoton. Nyomatják ezerrel bele a pénzt, MLSZ-ben is favorizálnak minket (fehérvári vagyok), de mégsem vagyunk olyan húdejók. Igazoltunk vagy 2 millió euró értékben focistát, a mai Debrecen elleni meccsen mégis olyan szarok voltunk, mint egy nb3-as csapat.
@Fásy Mulató: volt egy jó éve. Utána majdnem kiesett a Hearts-sel.
Meg az sem véletlen, hogy most sem bombázzák ajánlatokkal. Ha olyan jó edző, miért nem keresi egy csapat sem?
Kisteleki sok baromságot csinált, de azért volt egy-két jó dolog is. Pl Telki edzőközpontot is érdemes lenne megemlíteni.

Amúgy a fehér úti stadionnak a finanszírozási terve is meg volt már, csak ott az állam akadékoskodott a területtel.

Amúgy nagy összeggel mernék fogadni arra, hogy a nemzeti stadiont Demján cégei fogják építeni. Ennyi előnye már biztos van Csányi kinevezésének, hogy nem lesz olyan nehéz hitelhez jutnia:)
Jesszum pepi, van itt pár meredek kijelentés.

"Európa, de talán a világ egyik legjobb utánpótlás-programja volt a két magyarországi mamutvállalat által működtetett Bozsik-program" - sőt, egyenesen az univerzumé, nem? Mo-ra pont jó volt, de semmi több, kár magasztalni.

Nyilasit felelős beosztásban? Életében nem vállalt sem felelősséget, sem konfliktust. Törőcsik meg elitta az agyát már huszonévesen. Legendák. Mészöly-legenda még épp ott van, épp elég nagy baj ő is. Szakember kell, nem legenda.

Világverseny előtt hosszabbítani a kapitánnyal bevett gyakorlat bizonyos országokban, azt fejezik ki vele, hogy mindenben támogatják az edzőt.

Amúgy MINDENKI tudja, hogy Egervári lesz a kapitány.
@1116001: Mindkettő igaz! Telki tényleg ott van, és valszeg a Demján nyomja fel a stadiont is.
@spangol: Az UEFA választotta meg a legjobb programnak, nem magasztaltam túl. Az is érdekes lenne, hogy Törő miért itta el az agyát, de igaz. Sikeres kapitányokkal szokás hosszabbítani, nem egy olyan emberrel, akit az épp lemondani készülő elnök hozott ide.

Én is olvastam, hallottam, hogy Egervárit akarják, de azért bízok még benne, hogy megjön az eszük. :)
Nagy projektek!
A telki edzokozpont nem nagy projekt?
Vagy az nem a Kisteleki eraban epult?
Szovetsegi kapitanyok!
Szerintem Lothart szimplan csak azert kuldtek el mert nem ert a focihoz. Legalabbis ezt meg soha sehol nem bizonyitotta. Nem kell tul nagy esz, hogy ezt kiszurja akarmilyen kozepes futball-szakember. Lothar csak a motivalast csinalja jol az meg edeskeves ha egy komoly szakember iranyitja az aktualis ellenfelet. Raadasul a valogatott jatekosai kulfoldon jatszanak. Lathattak nehany igazi szakertot, egy ido utan leeshetett nekik a tantusz, hogy ez a Lothar csak szovegel es vagohidra kuldi oket. Ez lehetett az egyik oka amiert a teljesitmenyuk egy ido utan elkezdett csokkenni.
Erwin legalabb lepesrol lepesre epitette a csapatot. Nagy dolgokat eddig nem csinalt, de hat a hollandok mar csak ilyenek. Szepen dolgozgatnak aztan jonnek az eredmenyeik is. Nem veletlen, hogy a vilag legjobb csapatainal mindig van nehany holland sztar. Valogatott szinten is evtizedek ota a vilag legjobbjai kozt vannak.
Erwin legnagyobb hibaja a nemetek es a hollandok elleni meccs volt. Nem ertettem ha ilyen fajsulyos ellenfelek ellen jatszunk miert nem volt legalabb 2 het edzotabor elotte!?
A futball igenis politika!
Sajnos ezzel a meglatassal egyet kell ertsek. A MOB-hoz hasonloan az MLSZ is atpolitizalt szervezet. A fajo az, hogy a felek meg csak kiserletet sem tesznek az egyuttmukodesre. Idonkent itt is az egyik majd odebbrugja a masikat az aktualis hatalomvaltaskor. Tenyleg ilyen a Nemzeti Egyuttmukodes?
@Fásy Mulató: Vizi és Kovács Árpád beemelésében inkább azt vélem felfedezni (aztán lehet, hogy nincs így), hogy mind Vizi, mind Kovács úgy vezetett el hat, illetve tizenkét évig olyan nagy szervezetet, hogy egyetlen nagyobb pénzügyi visszaélés sem volt. Az MLSZ-ben meg volt elég ilyen ügy.

Helmeczy László kizuhanásának meg nagyon örülök. Ritka egy sötét alak (több tekintetben is).

A csokornyakkendőt meg nem bántani! ;-)
@Ordnassac: ja igen, az lemaradt, hogy szerintem kettőjük jelölése inkább egy üzenet kifelé, hogy lám, most tisztességes emberek jönnek. Persze a tévedés jogát itt is fenntartom.
@salisbury: Lothar válogatott szinten tényleg nem ért el semmit, sőt az sem véletlen hogy már régóta nincsen csapata. Viszont ne feledjük, hogy a Partizant bevitte a BL-be, ezt követően került hozzánk. Az lehet hogy a szakmához nem értett, de a neve hallatára minden ajtó kinyílt. Marketing szempontból telitalálat volt. Döntsük el, melyik a jobb: Nincs szakma és eredmény de jön valamennyi málna, vagy van szakma, nincs eredmény, és nem is jön annyi málna. Ízlés kérdése. Ja és a Telki edzőközpont tényleg kimaradt.

Helmeczy a legnagyobb nemtudommi volt az MLSZ-ben. Rendkívül ellenszenves volt nekem is. :)
@Fásy Mulató:
A Partizannak akkoriban eleg jo fundamentumai voltak a BL-hez. Most nem emlekszem melyik csapatot kellett legyoznie a bejutashoz. Eredmeny az lett volna ha ott tovabbjut.
Komoly csapatnal nem veszik komolyan Lothart meg ma sem pedig eltelt nehany ev azota. Volt ideje fejlodni.

Marketing
Ha van szakma es kovetkezetesseg egy ido utan az eredmenyeknek is jonniuk kell. Meg tudnad mondani milyen szponzorokat es kb mennyi "malnat" vonzott Lothar? Mert en nem!

Leginkabb valamilyen filozofia hianyzik ami meghatarozza a legnagyobb futballnemzetek mindenkori jatekstilusat. Ez a legnagyobb fegyver mert erre epul minden. Az utanpotlaskepzestol a valogatottakig minden.Ha ez nincs csak a szerencsere lehet epiteni.
Csanyiek elsoszamu feladata ennek megalkotasa kene, hogy legyen.
Csányi, a feddhetetlen. LOL. MegaLOL.
De egyébként Demján idején is megvolt a feddhetetlen, gazdag üzletember mítosza és a politikai hátszél. Volt itt nagyszerű EB-pályázat (vagy legalábbis annak mondott) három is. Eredményeik ismertek. Pályázatainkat röviden össze lehetett foglalni minden egyes alkalommal így: a focink sz-r, de Puskás, Bozsik, Hidegkuti, illetve nekünk vannak a legszebb stadionterveink és a legócskább létező stadionjaink. Egyébként én is szeretek álmodozni, de ez a Csányi-éra megint külsőségekkel, maszatolással kezd. Legyünk őszinték: gyakorlatilag úgy kezelik megváltóként, sőt, atyaúristenként Csányit, hogy a fociban még semmit nem csinált. Tudom, hülye példa, de Szima a saját pénzéből csinált vidéki klubból ötszörös bajnokcsapatot, BL-résztvevőt, pedig ő "csak egy játékgépes". Erre jön Csányi, előre bejelenti az igényeit és elvárásait, összeállít egy elnökségi listát, amiben összesen két "outsider", azaz fociközeli ember lehet. Tessék megszavazni, vagy húha, ennyit a szövetségben uralkodó demokráciáról. A francba, a Barcelona elnökválasztásánál a jelöltek ígérnek pár világsztárt- a csapatba. Csányi meg hoz magával pár "magyar sztárt"- az elnökségbe.
Az tuti, hogy dumaügyben verhetetlenek lesznek, talán még a Kiss Ádámot vagy Kovács András Pétert is jelölni kellett volna az elnökségbe, ugyanúgy beszavazzák. (Akár Fekete Pákót is, ha azt óhajtja Csányi nagyúr.) Már be is indult az MLSZ-dumaszínház. Komolyan kérdem, a magyar foci kedvelőjeként, tényleg akkora marha nagy krízis most az ország életében, hogy _ennek_ a magyar válogatottnak a mostani Puskásban kell játszani? Tényleg erre kell költeni X milliárdot? Ne nevezzük mindjárt Csányi-stadionnak? Hát ki az a Puskás nevű ember hozzá képest, sose jelölt MLSZ elnökségbe ügyészeket meg akadémikusokat!
Megint a tetőtől kell építeni a házat?...
@salisbury: Porsche, Lg ami így eszembe jut. Amúgy az is tény, hogy ezekből a pénzekből mennyi vándorolt zsebbe.
@stikasz_1: Igazad van, "játékgépes" LOL.
@stikasz_1: Csanyi azert tudta mindezt igy megtenni mert a kutya sem akart MLSZ elnok lenni. Ezert a korabbi elnokseg felkerte ot.
@Fásy Mulató:"Amugy az is teny, hogy ezekbol a penzekbol mennyi vandorolt zsebbe" :)

Jo poszt lenne belole! :)
"Ami miatt mégse sikerül szépíteni az előző elnöknek, az a csúnya módon elbukott EB pályázatok"

Miért, azokat is az ő nyakába varrod amelyekhez semmi köze nem volt?
Az utolsó pályázat elbírásásáig volt 13 hónapja (48-ból) elnökként, a többihez értelemszerűen semmi köze.

Kapitányok.

Tetszik, nem tetszik Qman Csank óta a legjobb eredményt érte el a selejtezőkön.
Szóval most vagy azt nem kellene felróni, hogy Mätthaust nem alkalmazta (hahó ! nem elküldte, Lothar szerződése 2005.dec. végén lejárt, Kisteleki 2006.febr.27-én lett elnök), vagy azt nem kellene szóvá tenni, hogy a sikeresebb Qmannal tavaly nyáron hosszabbított.

Mätthaus málnája:

Mätthaus és Pellady az összes szponzori bevétel 80%-át elvitte ilyen-olyan szerződéseken keresztül.
Ráadásul Mätthaus pénzének kifizetése alternatív módon történt (Törökországi fiktív cég nevében nyitott számlára ahonnan "ismeretlen személy" cashben felvette)
Az APEH emiatt (is) kb. 250 millió Ft-ot vasalt be az MLSZ-en utólag, ugyanis a török pénzek után semmilyen közterhet nem fizettek holott bebizonyosodott, hogy az Lothar bére volt.
Ja, igen. A pénzeket most alelnöknek választott Berzi utalta el mint főtitkár.
Pellady cége ellen pár hónapja nyert jogerősen pert az MLSZ. (majd 100 millert kéne fizetnie, de mára milyen meglepő! bebukott az a cége)
A Pelladyn keresztül bonyolított közvetítési jogok értékesítését most nem is említem, amelyik ügyben svájci bíróságon nyert pert (és szintén cirka 100M összeget) az MLSZ.
Szóval Mätthausék több málnát vittek Pelladyval mint hoztak.
Jó a blogod, most találtam rá és most olvasom először, DE: azonnal válts betűtípust, mert így lényegében olvashatatlan.

dgr
Üdv, démosz!

Nem igazán értem a 3. gólt. Mind a ketten ígértek új Puskás Stadiont. Az egyiknek lett volna ideje megcsinálni, a másiknak még nem volt ideje. Ez miért gól a másiknak? Majd akkor fogadom el ezt gólnak, ha a stadion-megnyitón ott fog mosolyogni Orbánnal.
@dogger: Köszi, de nem csak az én blogom, többen szerkesztjük. :)
Milyen böngészőt használsz, mert nekem semmi problémám nincs Firefoxszal, és más se panaszkodott még erre.
@goumideaumineaux: Inkább neki adom a gólt, mint annak az embernek aki 4 évig ígért mindent, sőt az omladozó stadionba beengedte a nézőket, fittyet hányva a bizontsági és egyéb szempontoknak. De ez természetesen szubjektív, lehet vitatkozni. :)
@sunázósün: Kisteleki már akkor kinyilvánította nemtetszését, amikor még elnök se volt. Biztos volt, hogy nem fog vele szerződést hosszabbítani.

Ami a málnát illeti: Mégis kinek a felelőssége, hogy hova utalják a pénzt? Nem kellett volna esetleg rákérdezni, hogy ezt most miért is oda, meg egy fiktív cég számlájára? :)
Berzi személye nekem se garancia semmire, ebben egyet tudunk érteni.
Természetesen a málna alatt nem a csúszó és egyéb pénzeket értem, azok fájó pontok voltak és lesznek. A szurkolókat ő hozta vissza a stadionba, a szponzorok a szövetségnek fizettek. De még mielőtt bárki gondolná: nekem se Lothar volt a szívem csücske, de valljuk be, hogy akkor Gellei után (Csank után ő volt a legjobb, igaz az csak Eb-selejtező volt) akkor mozdult meg ott valami. Motiválni és harcra buzdítani tudott, mert ilyen volt a mentalitása. Akkor se tudtunk focizni, de most a halvérű kolléga csak áll a pálya szélén karba tett kézzel (mondjuk így sincs eredmény). :)
@sunázósün: Ja és az EB pályázatot szimplán kijavítom igazad van, nem néztem utána, valami miatt úgy rémlett, több rosszat csinált. :)
@Bocajuniors:
ember
a foci megvaltozott az eltelt 20 evben
40-40-ezres stadinokat epitenek
nem kell nagyobb
em ,eh voltam fradi-dozsan 80 ezer...
ma mar nezik tv-n meg kocsmaban
20-30-40 a max de az legeyenmodern toszta es stb
hol van mar a maracana 130 ezerrel
nem lehetne ott kezdeni, hogy a klubok gazdálkodását átláthatóvá tennék? meggyőződésem, hogy a hazai futball jelenleg csak a pénzmosásról szól - úgy meg kurvára mindegy mi az eredmény, milyen a színvonal. nem az a kérdés, hogy nemzetközi szinten hol tartunk, hanem hogy egyáltalán ezt a játékot itthon lehet e futballnak nevezni! amíg ilyen 2-3-4 ezres "nézősereg" jár meccsre addig nem hiszem el, hogy kifizetődő futballcsapatot fenntartani. pláne úgy, hogy tök ismeretlen emberek (külföldről) 2-3 évre vesznek csapatot, úgy csinálnak mintha - aztán eljátsszák a duzzogó, csalódott tulajdonost, aki többet várt az itteniektől és túlad a csapaton... az utánpótlás után szerintem itt kellene fúrni-faragni valamit...

ja! mivel nekünk a legklasszabb futballistáink mind-mind bírók, ezért azt javasolnám, hogy a következő 20 évre meg mondjunk le önként a VB szereplésről, cserébe viszont csak mi küldjünk bírót szép kis summáért. aztán 20 év múlva kijutunk, de a bíróképzést megtartjuk az egyenletesen magas színvonal végett :D
@sunázósün: Azért Mätthaus alatt nem aláztak úgy szarrá minket, mint most úgy egy hónapja. Meg mint Várhidi alatt. Meg mint Bozsik alatt. No meg mint Csank alatt anno.
matthaust szidjátok, de amikor nyerni kellett nyertünk vele. ez még kúmannál mondható el, és kész, ennyi.
a magyar edzőkkel még a kötelezőt se hoztuk.

én már láttam olyan kimutatást is, ahol nyereséges volt a matthausos 2 én pénzügyileg, bár azt az nso-n írták,
nem tudom hiteles-e, iletve az , amit te leírtál, h többet loptak ki pelladive3l, mint amennyit hoztak.
ja, és futópálya nélkülit kérnék, minek a futópálya. XD
...elég gáz, hogy egy új stadionhoz kell a Csányi...ha annyira tehetős, akkor mér nincs már kész pár éve?
MENNYI BUNKÓ, KOMMONISTA ÍRSOGÁL IDE. SÖTÉT, TAPLÓK VAGYTOK, MÉLY ELNÉZÉST A TÖBBIEKTŐL.
AKI SZERETI A FOCIT, AZ ÖRÜL ANNAK IS,HOGY VIKTOR FUTBALLISTA ANNAK MEG FŐLEG ÖRÜLJÖN, HOGY CSÁNYI KÍSÉRLETET TESZ ARRA, AMI AZ OTP-NÉL MÁR SIKERÜLT NEKI!
KI KELLENE NEKTEK,GYURCSÁNY VAGY BISZKU? ESETLEG KUNCZE?
JÓ ELŐRE ELLENDRUKKERNEK LENNI?
ÉN NEM TÁMOGATTAM KISTELEKIT, DE AMIKOR MEGVÁLASZTOTTÁK, LEGALÁBB IDŐT ADTAM NEKI, TALÁN EZEK A PRIMITÍV KIS FIKÁZÓK, AKIK ITT UTÁLKOZNAK IS VÁRHATNÁNAK NÉHÁNY HÓNAPOT.AZTÁN HA ENNÉL ROSSZABB LESZ, MAJD ELKEZDHETIK A BENNÜK LÉVŐ SÖTÉTSÉG REKLÁMOZÁSÁT, DE ADDIG INKÁBB LAPÍTSANAK.
Az a homár Puskás szóvivő, OV talpnyaló Szöllösy vajon milyen poziciót fog kapni?

A piás Töröcsiknek és a gyáva Nyilasinak mégis mi a francért kellene bármi poziciót kapniuk? Akkor már inkább az Andrusch Péter exkapus legyen ott helyzetben, ő elég üzleti szemléletű és az MLSZ-nek erre van szüksége, nem vén piás, szponzorgalléros megmondóemberekre!
@Roa: Ja, a VB döntős Hollandia meg a bronz esélyes Németország porig alázott. Németország aztán 4-0 ra verte Argentínát. Akkor mi Argentínával most egy szinten vagyunk?
A Demján-bukta mondjuk tényleg elgondolkodtató. Viszont mindig jobb egy meglévő pénzember mint egy majdani. Reméljük Csányi úr nem elvenni, hanem hozzátenni akar. Neki már a vagyon megvan, most a történelemkönyv róla szóló bejegyzése készül. Lehet még pozitív és negatív hős is.
Amúgy stadion tényleg kell min 60.000 fővel, legyen ultramodern és lenyűgöző. Ha töb kerül legyen, de tényleg legyen több mint egy megoldot házifeladat. Akár még elhúzható tetős csoda is beleférne, bazi nagy kivetítővel. Ha másért nem, csak emiatt sokan mennének meccsre, sok csapat jönne ide szívesen játszani, és mégtöbb koncert lenne. Biztos, hogy az UEFA sem maradna hálátlan, lenne itt BL döntő max 1-2 éven belül. Amúgy meg van verseny is a régióban, Lengyelország, Románia, Ukrajna is mind fejleszt.
Amúgy meg üsse kánya, ha az OTP és egyéb cégek hajlandók és képesek beszálni az építés költségeibe, felőlem az utolsó WC deszkát is elnevezhetik magukról. Lehetne mondjuk Puskás Ferenc OTP Bank Aréna
Szerintem a jégkorong felemelkedése jó példát mutatott. Meg kell nagyobbítani a piacot, hogy hétről-hétre jó és izgalmas meccseket láthassunk. Támogassátok ti is a Facebookon egy Közép-Kelet Európai közös bajnokság ötletét!

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=138265529519503&ref=mf
Anno Matthaus mondta, h a sok vidéki kis, félig elkészült stadion helyett egy nagy kellene pestre. Részben igaza volt.
Na és vajon melyik százszor megbukott és elkopott magyar "szakember" lesz a szöv. kapitány?
süti beállítások módosítása