bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Ki kaphat idén díjat?

Don Fender 2010.04.17. 11:52

Az NBA-ben minden szezon után a liga a legjobb játékosokat honorálja valamilyen díjjal. Ezeket általában a playoff közben szokták a nyilvánosságra hozni.

A legfőbb elismerések közé tartozik az MVP díj (Most Valuable Player – legértékesebb játékos), a Most Defensive Player (legjobb védő), a Most Improved Player (legtöbbet fejlődött játékos), a Sixth Man (legjobb csere), a Rookie of the Year (év újonca) és a Coach of the Year (év edzője).

Alighanem biztos, hogy az idény legjobb játékosának LeBron Jamest fogják választani, aki második lett a pontkirály-listán (29.7 pont), 31 dupla-duplát, valamint 5 tripla-duplát szerzett. Az ő sokoldalú játékának köszönhetően (29,7 pont; 7,3 lepattanó; 8,6 assziszt) a Cleveland Cavaliers lett a liga legjobb csapata a szezonban.

A legjobb védő megválasztásához nem elég csak az adott játékos statisztikáját megfigyelni, mivel a legvérszívóbb játékosok nem a saját átlagukat javítják, hanem az ellenfelükét rontják. A stat viszont azt mutatja, hogy idén is Dwight Howardnak kellene kapni ezt az elismerést, hiszen ő lett a legjobb lepattanózásban és dobásblokkolásban is (ez persze továbbra sem jelenti azt, hogy a saját emberét meg tudja fogni).

A legtöbbet fejlődött játékos talán Trevor Ariza, aki már a tavalyi rájátszásban felhívta magára a figyelmet a bajnokcsapatban. Idén 14,9 pontot dobott, tavaly 9-et se, 50%-kal emelkedett a mérkőzésenkénti játszott perce a tavalyihoz képest, több lepattanót szed, több gólpasszt ad, több labdát szerez és többet is blokkol. Viszont ugyanakkor több labdát is ad el, és a dobószázaléka kicsit romlott.

A Sixth Man díjat általában olyan játékos szokta megkapni, aki amúgy simán beférne a kezdő ötösbe, de jobban szeret 5-6 eltelt perc után játszani, mint a kezdetektől. Idén esélyes, hogy Jason Terry kapja ezt az elismerést, hiszen mindössze 12 mérkőzésen szerepelt kezdőként a 77-ből, és ezeken átlagosan 16,8 pontot dobott (Mavs második legjobbja) és majdnem 4 gólpasszt adott (csak Jason Kidd volt jobb).

Az év újonca lehet Brandon Jannings, Tyreke Evans, valamint Stephen Curry. Én azért választanám Janningset, mert az ő irányításával a Bucks 6. helyen bejutott a rájátszásba, bár tény, hogy Evansnek és Currynek valamivel jobbak az átlagai, de az fontosabb, hogy ezekkel az áltagokkal mennyire lehet segíteni az adott csapatot.

Az év edzője nálam a Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle. A nyugati főcsoport második helyére jutott be a texasi csapat idén, ami a tavalyi hatodik helyhez képest erős fejlődés. Korábban (2002) már egyszer Carlisle megkapta ezt az elismerést, akkor a Detroit Pistonst irányította. A másik nagy esélyes Mike Brown, aki tavaly is megkapta az év edzője díjat, bár szerintem a Cavs sikere más head coach-csal is hasonlóan sikerült volna.

Remélem, sikerült néhányat eltalálnom az idei díjazásból. Ez pár héten belül ki fog derülni. Addig is jó szurkolást a playoffra!


Címkék: díjak kosárlabda nba

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr71928994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bocs haver, de ez nagyon gyengére sikerült. Ha már erről írsz, talán nem elég a vezető híreket mazsolázgatni, meccseket kéne nézni, utána olvasi...
A "jóslataidból" max 2 jöhet be (james,howard), de azok meg papírformák!
Köszi, de utána néztem a dolgoknak. Az viszont igaz, hogy nem ártott volna több mérkőzést megnézni idén. Nem olyan könnyű ezeket megállapítani.
Írd le nyugodtan, hogy Te kikre gondoltál!
Igen, egyetértek Don-nal. Írd le Te, hogyan képzelted a cikket! ;)
süti beállítások módosítása