bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Ide a lóvét!

Disznóvágási Feri 2010.04.16. 16:30

Akárhogy is számolom, immáron nagyjából húsz éve, hogy volt ebben az országban egy rendszerváltás. Hogy ez a gazdasági és szociális fordulat a sportban is bekövetkezett-e? Erre az elmúlt esztendőkben keserédes választ kaphattunk. Néhány fiatalember azonban most változást hirdetett.

Tegnap este jeles eseménynek adott otthont a Dohány utcai Champs Sport Pub, midőn Kozmann György és Csabai Edvin, a kajak-kenu sport két élő legendája itt rendezte meg a Sport & Üzlet névre keresztelt, nagy volumenű összejövetelt. Az esten a teljesség igénye nélkül olyan jeles sportolók és sportvezetők vettek részt, mint Gyurta Dániel, Kucsera Gábor, Vajda Attila, Vereckei Ákos, Bóta Kinga, Vörös Zsuzsanna, Boczkó Gábor, Hadfi Dániel, Kótai Mihály, Kovács "Kokó" István, Kovács Ágnes, Kökény Beatrix, valamint dr. Csötönyi Sándor - és itt a lista még korántsem ért véget.


A sportolóknak és az üzletembereknek alkalmuk nyílt a kapcsolatteremtésre


A rendezvény célja az volt, hogy a meghívott sporttársak és a szintén jelen lévő számos sikeres hazai üzletember párbeszédbe elegyedjenek, megtalálják a közös hangot és elősegítsék a magyar sportfinanszírozás megújulását. Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy az élsportolók az államkassza helyett egyre inkább az üzleti szféra jeles képviselőinek pénztárcáját célozzák meg a jövőben, miközben a vállalatok marketingstratégiájukban előtérbe helyezik a nyugaton hosszú ideje fénykorát élő sportszponzorációt.

Hogy mindennek mi értelme van? Csak néhány okos dolog: a sportot komoly szinten űzők új forrásokat találhatnak felkészüléseik és versenyeik anyagi vonzatának megalapozására, mindeközben pedig több pénzt hagynak az utánpótlásnak, a létesítményeknek, az egészségügynek és a többi kiemelt fontosságú ágazatnak, amely az állam számláját "terheli".

Pár szót azért ejtenék a műsorról is, nehogy valaki a kíváncsiságtól epedve várja az egyébként 1-2 héten belül megtekinthető videókat az eseményről. Az est elején Szilágyi László, az Épületgépész Unió ügyvezetője, Tóth A. Péter, a Magyar Telekom szponzorációs vezetője, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára, valamint Csabai Edvin rövid előadásokat tartott a sportszponzoráció előnyeiről, majd a hangulat oldására a Dumaszínház humoristája, Bruti vállalkozott. Őt egy Saab tesztvezetési hosszúhétvége kisorsolása követte a Polar Mobil Kft. jóvoltából, végül pedig Sipos F. Tamás és zenekara vette át a színpadot, hogy Billy Idol slágereivel zárják a remek napot.

A vendégek megannyi élménnyel és új információval a zsebükben térhettek haza késő este, a szervezők pedig megígérték: a sikeres rendezvény csak az első állomása volt a magyar sport jövőjéért folytatott nemes harcnak. Úgy gondolom, épp az ilyen dolgok nyújtanak kiváló alkalmat arra, hogy ledöntsük a falat sport és üzlet között, s végre e téren is végrehajtsuk azt a bizonyos rendszerváltást.


Címkék: kozmann sportmarketing sportgazdaság sport és üzlet

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr151927004

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Champ's Sport Pub 2011.09.27. 11:01:40

Mikor a kocsma adja a másikat! 10 állandó kérdés, 10 válasz. Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak. Helyszín: 1074 Bp., Dohány utca 20. Gyarmati Judit sales manag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása