bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

A hét embere (2010.06.07.)

Réj Párlör 2010.06.07. 09:00

Egy mérkőzést eldöntő lövés, egy parádés előzés, egy taktikus edzői húzás, egy sportvezetői döntés a pályán innen vagy azon túl, esetleg egy nyilatkozat, mely felkavarja a honi vagy nemzetközi sporttársadalmat. A Pálya Szélén szerkesztői a sport világában történő eseményekből merítve minden héten prezentálják jelöltjeiket, kiknek heti produktuma előtt megemelik képzeletbeli kalapjukat.

mcjosh:
Rafael Nadal könnyedén, három játszmában nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének döntőjét. A 24 éves spanyol teniszező ismét bizonyította, hogy salakon ő az úr: hatodik Roland Garrosán, ötödik bajnoki címét szerezte meg. Eddig egyszer kapott ki a hat párizsi torna során, tavaly a nyolcaddöntőben éppen a most legyőzött Söderling bizonyult jobbnak nála. Imponáló mérlege 38 győzelemből, egy vereségből áll a francia bajnokságon. Az idei versenyen játszmát sem tudtak elvenni tőle.
Hetedik Grand Slam-trófeáját hódította el – az öt Roland Garros mellett, van egy-egy wimbledoni és Australian Open címe.
Győzelmével átvette a vezetést a világranglistán Roger Federertől.

Disznóvágási Feri:
Noha kis hazánkban már réges-rég véget ért a hokiszezon, tombol a nyári helyezkedési láz. Röpködnek a játékjogok, potyognak a szerződések, és már megint új neveket kell megjegyezni, hogy feltehetőleg 1-2 év múlva már el is felejthessük őket. A legaktívabb idén is az immáron teljes joggal első számú magyar klubbá avanzsált Sapa Fehérvár AV19, melynek vezetése csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, hogy beszámoljon holtidény béli ténykedéséről. Itt derült fény többek között egy nagy visszatérésre, ugyanis Holéczy Roger, a magyar válogatott egyik legtechnikásabb, egyúttal legalacsonyabb termetű játékosa három év után igazol vissza ahhoz az egyesülethez, melynek soraiban anno megkezdte magyarországi pályafutását. A rendkívül sportszerűen és nagy alázattal jégkorongozó center egy év svédországi és két év budapesti (Vasas Bp. Stars) kitérő után újra Fehérváron áll csatasorba, ahol megmutathatja: miként az A csoportban, úgy az EBEL-ben is megállja helyét. Hajrá, kicsi Roger!

                                                                                                                          iFi:                                                                                                                                            Kormányváltás jön, tudtuk. Miniszteri kinevezések jönnek, tudtuk. Ki lesz a sportért felelős vezető? Nem tudtuk. Most már tudjuk. 2010. június 2-án szerdán, a Sándor-palotában Sólyom László köztársasági elnök átadta a kinevezési okmányokat az államtitkároknak, így a sportért felelős államtitkárnak is, aki a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban fog tevékenykedni. A sportért felelős államtitkár Czene Attila lett. A 36 éves Atlantában olimpiai aranyérmet szerzett úszónk az USA-ban szerzett közgazdász diplomát, azonban kérdéses, hogy a vezetési, illetve politikai dolgokkal kapcsolatban mennyi tapasztalata van. Esetleg odakerülésének oka, hogy őt könnyebb „felülről” irányítani?

Réj Párlör:
Hollandia labdarúgó válogatottja befejezte felkészülését a pénteken kezdődő világbajnokságra. Robin van Persie csapata legeredményesebb játékosa volt, összesen 4 góllal terhelve Mexikó, Ghána és a magyar nemzeti csapat hálóját. A tavaly novemberi bokasérülése után 5 hónapot kihagyó csatár, klubja utolsó mérkőzésein újra felvette a ritmust a Premier League-ben és a nyári futball-világbajnokságra kipihenve, remek formában érkezhet. Sérülésének az Arsenal látta kárát, hiszen hónapokig nem számíthattak rá, a válogatottja viszont most profitálhat ebből, hiszen nem egy teljesen kifacsart, hanem egy fizikálisan és mentálisan egyaránt toppon lévő játékost tudhat a keretében. 1988-ban Marco van Bastennel volt hasonló a helyzet, hiszen egy hosszú kihagyás után tért vissza és lett az oranje meghatározó játékosa a nyári Európa-bajnokságon. A hollandok akkor meg sem álltak az aranyig...

                                               Forrás: www.mirrorfootball.co.uk                      

Don Fender:
John Wooden a héten hunyt el életének 100. évében (1910-2010). Ő egy olyan kosárlabdázó volt, aki bekerült a Kosárlabda Hírnév Csarnokába játékosként és edzőként is. Ő volt az első, akinek sikerült ezt véghezvinnie. Később csak két további játékos érte el ezt a hatalmas sikert. Head Coach Emeritus címet is megkapta, köszönhetően annak, hogy 12 év alatt 10-szer volt bajnok a UCLA csapatával. Hatalmas tisztelettel emlékeznek rá az NBA edzői és játékosai is. Nyugodjék békében!

 


Címkék: nba nadal van persie czene hét embere holeczy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr452062055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása