bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Mentálisan is a toppon

Oli18 2010.05.30. 08:00

Az Észak-Amerikai Profi Jégkorongliga (az NHL) a hétvégén tartja a draft előtti szokásos újonc felmérőjét, ahol az egyes csapatok még inkább meggyőződhetnek a jövő nagy reménységéinek fizikai és mentális állapotáról. Az előzetes draftlistákat rendszeresen felborító esemény minden fiatal számára igazi kihívás, hiszen nem csak erőnléti teszteken kell megfelelni, hanem az órákon át záporozó kérdésekre is „helyes” válaszokat kell adni.

Az idei felmérőre száz játékos kapott meghívást, többségük Észak-Amerikában játszik (Hári János sajnos nincs azok között az európai játékosok között, akik részt vehetnek az eseményen). A fiatalok többek között fekvenyomásban, felülésben vagy éppen kerékpározásban adnak számot fizikai felkészültségükről. Ezután következnek az egyes csapatok interjúi, ahol a mentális rátermettségüket is górcső alá veszik. A szokásos kérdéseken túl (Miért kezdtél el jégkorongozni? Ki volt a legnagyobb hatással rád?) azonban számos olyan is elhangzik, amely megdöbbenti a „felvételizőket”. Helyes válasz nincs, mindössze a játékosok pszichológiai állapotára kíváncsiak.

A még jobb szemléltetés végett álljon itt pár kérdés, ami a tegnapi nap folyamán hangzott el:
- Ha Észak-Korea lerohanná a lakhelyedet és az egyik családtagodat hátra kellene hagyni akkor kit választanál?
- Mit választanál: egy jól megírt verset vagy egy remek fegyvert?
- Ha meg kellene másznod a Mount Everestet és választanod kellene hozzá nyolc embert, akit magaddal viszel, akkor kik lennének azok és miért? (a válaszok között olyan nevek hangoztak el, mint Oprah Winfrey vagy éppen Sylvester Stallone)
- Ha az utcán heverve találnál egy százdollárost, akkor eltennéd?
- Melyik a kedvenc sör márkád? (beugratós kérdés, hiszen a játékosok nagy része 18 év körüli, így ők Észak-Amerikában még nem fogyaszthatnak legálisan alkoholt)


Forrás: www.plymouthwhalers.com

Ahogy látható a játékosok könnyen zavarba jöhetnek egy-egy interjú során. Ezekre ugyanis otthon nem lehet felkészülni, így gyakran azt mondják, amit ténylegesen gondolnak. Ezáltal a klubok még jobban megismerhetik a kiszemelt fiatalokat. A tengeren túl nagy hangsúlyt fektetnek egy-egy játékos személyiségére, egy tehetséges játékos több kört is csúszhat csak azért, mert a hozzáállása nem a legmegfelelőbb. Jó példa erre az orosz Kirill Kabanov, akit a szezon előtt a legjobb tíz játékos közé soroltak, de folyamatos balhéi miatt (többek között az orosz U18-as válogatottól is hazaküldték menet közben) egyre hátrébb szorul a különböző ranglistákon. A legjobbaknak tehát technikailag, fizikailag és mentálisan is egyben kell lenniük ahhoz, hogy a júniusi drafton az elsők között mondják ki a nevüket.


Címkék: draft jégkorong nhl

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr132040724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása