bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

A hét embere (2010.05.17.)

Réj Párlör 2010.05.17. 11:00

Egy mérkőzést eldöntő lövés, egy parádés előzés, egy taktikus edzői húzás, egy sportvezetői döntés a pályán innen vagy azon túl, esetleg egy nyilatkozat, mely felkavarja a honi vagy nemzetközi sporttársadalmat. A Pálya Szélén szerkesztői a sport világában történő eseményekből merítve minden héten prezentálják jelöltjeiket, kiknek heti produktuma előtt megemelik képzeletbeli kalapjukat.

Dr. Robin Masters:
A hétvégi Monacoi Nagydíjon bámulatosat autózott a spanyol Fernando Alonso a Ferrari volánja mögött. Az időmérőn elszenvedett baleset miatt a boxutcából rajtoló pilóta az utolsó helyről tört fel egészen a 6. pozícióig. A verseny első szakaszában a Ferraris pilóta a Virgin színeiben sereghajtó Luca di Grassival volt kénytelen csatázni, hogy előrébb jusson. A spanyol az előzést követően szépen menetelt előre a balesetekkel és biztonsági autós körökkel tarkított lassú futamon. Az utolsó kör utolsó szakaszán a safety car pálya elhagyása után Michael Schumacher előzte meg, így visszaszorult a 7. helyre, végül a versenybíróság szabálytalannak ítélte meg Schumi előzését és a 12. helyre sorolta a németet. Alonso így a 3. helyen áll a világbajnoki tabellán 75 ponttal, 3 pont hátrányban a Red Bull csapat két pilótájával.


                                                  Forrás: www.bbc.co.uk

A nagydíj másik nagy menője, vagy inkább túlélője az indiai Karun Chandhok volt. A Lotus autójával versengő Jarno Trulli olyan erőszakosan próbálta megelőzni a Rascasse kanyarban a HRT-s indiai pilótát, hogy a kerekeik összeakadásából fakadóan összeütköztek. Az ütközés során a Lotus Karun Chandhok feje fölött mászott rá az autójára. Szerencséjére az Chandhok és Trulli is megúszta sérülés nélkül, pedig akár az indiai a fejét is veszthette volna az incidens miatt. Trulli az eset után elnézést kért.

Oli18:
A hét csapata az NHL-ben egyértelműen a Philadelphia Flyers. Pennsylvania büszkesége ugyanis 0-3-ról fordította meg a Boston Bruins elleni playoff szériát és jutott tovább a konferenciadöntőbe. Erre a bravúrra mindössze két csapat volt korábban képes: 1942-ben a Maple Leafs, míg 1975-ben a New York Islanders tett csodát. A Flyers a mindent eldöntő hetedik mérkőzésen negyed óra után háromgólos hátrányba került. Innen sikerült fordítaniuk, így még inkább megemeljük előttük a nem létező kalapunkat.

iFi:
2010. május 12. szerda. Ezen a napon rendezték meg a történelem első Európa-liga döntőjét Hamburgban. A két résztvevő az angol Fulham FC és a spanyol Atlético Madrid. A mérkőzésnek magyar érdekeltsége is volt, Gera Zoltán révén, aki az angol csapatban a legjobb teljesítményt nyújtotta. Azonban a héten mégsem ő, hanem a madridiak szeme fénye, Diego Forlán lett a hét embere. Az uruguayi csatár a döntőben kétszer is betalált és így segítette kupagyőzelemig csapatát. A mindent eldöntő gólt a hosszabbításban szerezte, ezzel óriási örömet okozva a szurkolóknak.

Don Fender:
Rajon Rondo, a Celtics fiatal irányítója egész idényben, és eddig a playoffban is bizonyította, hogy felnőtt arra a feladatra, hogy egy ilyen nívós csapatot irányítson. Az elmúlt három mérkőzésen, ha kicsit több lepattanót szed, akkor tripla-dupla átlagot produkál (22 pont, 7.66 lepattanó, 10.66 assziszt). Ehhez az erős átlaghoz szükség volt a vasárnapi bravúrra, amikor is 29 pontot, 18 lepattanót és 13 gólpasszt könyvelhettek el Rondonak. Nem utolsó sorban az említett meccsek mindegyikén nyert a Boston Celtics. Csak így tovább!
 


Címkék: forma 1 nba nhl hét embere europa liga

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr372009237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása