bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Beckham a BL-ben???

JackBlack 2009.09.29. 14:13

Kétségtelenül fennállásának legnagyobb húzását hajtotta végre a TV2 (A Big Brothert leszámítva persze), amikor úgy döntöttek, hogy megvásárolják a keddi Bajnokok Ligája meccsek magyarországi közvetítésének jogait. Ráadásul hihetetlen szerencséjükre (és nem csak az övékre), 14 év után újra magyar csapatnak szurkolhat, aki akar. Túl az első csoportkörön elemezzük, hogy mi (most már cseppet sem semleges) nézők mit vesztettünk, vagy nyertünk azzal, hogy egy bárhol fogható kereskedelmi csatornán láthatjuk a modern gladiátorokat küzdeni.

Mikor augusztusban megakadt a szemem az első BL-beharangozón, az első gondolatom az volt: nekem ezt muszáj látnom. Igényesen összeállított, egy-két perces reklámspotok, kitűnő vágás, és olyan zene, ami felkeltette bennem az amúgy sem túl mélyen szunnyadó fociőrültet. (Tegyük hozzá, Hans Zimmer filmzeneszerző még nem tudott olyan munkát kiadni a keze alól, ami után ne a hideg futkosna a hátamon).

Egy ötcsillagos futballelőzetes
 

Amikor a Debrecen bejutott a csoportkörbe, és a TV2 részvényesei valószínűleg kedélyesen veregették egymást hátba, én akkor kezdtem el félni. Mert ugye mégiscsak egy kereskedelmi televízióról van szó, és hát 18-49-ből jön a málna, és ugye a nőket sem kéne egész estére elveszíteni. Én attól féltem még nyár végén, hogy a 20.00 és 20.45 közötti időben minden a nőknek fog szólni. Jóképű focisták és csinos feleségeik, kedvenc ételeik, receptjeik, szerelmi afférjaik, egyszóval: bulvár. Mégpedig a köbön. Valószínűleg ez is megfordult a csatorna vezetőinek fejében, mert az egyik augusztusi Aktívban készítettek egy kis színest, amiben az ősztől a BL-ben szereplő sztárfocistákat emlegették, köztük David Beckhamet!!! Egyértelmű, ha olvasunk a sorok között, hogy ezzel a kis „nyelvbotlással” a nőket célozták meg, mert sok férfi körülbelül Christiano Ronaldoval egy szintre helyezi a fentebb említett „Spice Boy”-t.

Szerencsére tévedtem. A 20.15-kor kezdődő magazinműsor minimálisan kiszolgálja ugyan a bulvárra éhezőket is, de ugyanúgy kedvez a sporttörténetet kedvelőknek, mint a statisztika-guruknak, és mind a semleges nézőket, mind a fanatikus, elkötelezett szurkolókat jól kiszolgálja. Ráadásul a kedd este tényleg egészen a fociról szól, a keddi meccsek összefoglalóival teljes a futball estéje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép: www.kisalfold.hu

A szakmai stábbal sincs semmi gond, Hajdú B. István és Méhes Gábor a legmagasabb szakmai színvonalat képviseli, ráadásul ha formába jönnek, összecsiszolódnak (az eleje még döcögős volt), akkor ezt az angolszász típusú közvetítési formát is élvezetesen művelik majd idővel. Vincze Ottó szimpatikusan mosolygó gyerek, ő már járt a BL-ben, ráadásul a női nézők is elolvadnak tőle (már aki, persze…), így nem kérdés, hogy mit keres ott. Negatívumként muszáj megemlíteni, Gundel Takács Gábor hercigre szedett szemöldökét, amit ráadásul (nem viccelek, figyeljétek csak meg!) legtöbbször félig felvonva visel. Engem ez idegesít, pláne egy sportriporter esetében. Más bajom nincs „Gundival”, tetszik a szakmai teljesítménye, emberileg is renben van. A szemöldök viszont zavar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép: www.sporthu.com

Azt kell mondjam, mindenképpen jól jártak a futballszeretők, hogy a TV2-re, egy országosan bárhol előfizetés nélkül nézhető csatornára került az európai futball krémje, mert nem kell kocsmákban, vagy haveroknál összejönni, ha meccset akarunk nézni. Nem kell, de azért erősen ajánlott…

Ma este pedig hajrá Loki!!!
 


Címkék: tv2 bajnokok ligája dvsc labdarúgás sportmarketing

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr841415569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden kommentre válaszolok majd, de csak sajnos holnap, mert akkor leszek újra netközelben. Hajrá Loki!
erősen ajánlott...

hát ez az, ezért szívja a fogát a TV2 sales csapata. A reklámidő-értékesítésben egyáltalán nem érezteti hatását a BL-premizált jellege.

Ha nem a Loki játszik, akkor a konkurens nézettségi indexe agyonveri a Tv2-t.

Egyébként meg az AGB is küzd azzal, hogy főként a nagy sportesemények kapcsán a nézettségi index azért alacsonyabb (kb. 5-15 %-kal), mert az emberek a közösségi helyeken, engedve a sajátos atmoszférának/hangulatnak - nem otthon nézik ezeket.

Ám a people meterek pedig csak a saját lakásban, vagy max. a egy másik lakásban előálló nézettségi/rating pontokat tudják figyelembe venni.

Szóval vannak itt galibák...:)

Hajrá!
OFF:

Hát az RTL amúgy is bármikor lealázza a TV2-t, sajnos. Én csak azt nem értem, hogy miért. Nyilván jobb marketing, életrevalóbb vezetés, jobb háttér (igen, a pénzre gondoltam), csak (és itt magánvélemény következik), a TV2 szerintem amúgy jobb lenne, csak ezt valahogy nem tudják átvinni a nézők felé. Vajon miért?
Mert a TV2 vezetése is ugyanolyan pénzéhes ... -ból áll mint az RTL Klubé. Jobbnak állítják be magukat, de akinek van egy kis esze (vagy internete) az nem nézi ezeket az adókat. (Kivételes esetben, például foci meccs, Forma1 persze elkerülhetetlen)

Amúgy vérig vagyok sértve, hogy szerinted a nő nemű szurkoló csak azért nézi a futball meccset, vagy egyéb sportágat, mert jóképű férfiakat akar látni. Nem mondom szívesebben nézem Vincze Ottót mint Mészöly Gézát, de ennek nem csupán esztétikai okai vannak...
Szerintem visszalépés, ahhoz képest, hogy az m1-en tavaly HD-ben mentek a meccsek. Hajdú Bét meg már régóta a "kis színes" és a "statisztika" jellemzi, még mindig jobb lenne, ha Méhes nyomná egyedül az egészet. A stúdiót meg kár lenne minősíteni, megegyezik a kertévék átlagos színvonalával, nem is vártam, hogy a szakmát képviseli majd valaki (rossz hallgatni néha a benn ülők hozzáértését :)). Ez kell a népnek, én meg nem reklamálok, hanem nézem olasz/német/angol kommentárral a meccset (a kínai meg az arab azért tréfás :D), ha nem tetszik.
@Mrs Darcy: elnézést, én a nőismerőseim többségéből indultam ki... megkövetlek :)

@RolloJuve: inkább a Hajdú B., mint a Léderer... amúgy Méhes nagyon jó tényleg, a magyar "szakértőkről" meg inkább nem beszélnék, mert "szakérteni" a TV stúdióban, na azt tudnak...
süti beállítások módosítása