bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Adios, nagylaci!

Fásy Mulató 2010.11.02. 18:59

Fő csapásvonalunkat, mely inkább szakmai irányba tereli a diskurzust, megtartjuk, de ezt nem lehet szó nélkül hagyni. Nyílt levél Nagy lászlónak (is).

Csupa kisbetűvel, mint a Pál utcai fiúkban. Az egyszerű szurkoló szemében Nagy László már nem létezik. Az egyszerű szurkoló szemében ő már régóta csak Ladislao Grande, spanyol, egyes portálokon zsidó honpolgárként szerepel :). A mai nyilatkozata az eddig türelmes szimpatizánsoknál is kiverte a biztosítékot. Másfél év ködösítés után ma sem volt bátorsága ahhoz, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba. Hogy miért nem? Ezt fejtegetjük egy kicsit.

A pénz beszél, Laci ugat

Hivatalosan ez áll a középpontban. Nagy Laci csapatkapitányként elmondta a véleményét arról, hogy rosszak a körülmények, és megalázóan alacsony a szövetség válogatottra fordított pénze. Úgy gondolja, a 640 millióból juthatna egy kicsivel több pénz is neki(k), mint 10 euró/nap, amiről kiderült, hogy még az internetre se elég. A biztosítás is sajnos nem megfelelő a válogatott tagjainak, illetve fő szószólójuknak, Lacinak. Ha megsérül, akkor nem ő kapja a pénzt, hanem a Szövetség, és egyébként is 18 évesen mindenki kapott pénzt, csak ő nem, és már akkor is értetlenül áltt az előtt, hogy a külföldön szereplő játékos nem is számít magyarnak, már ami a pénzt illeti. Jó lenne, ha megértenénk végre, hogy egy sportoló csak addig kereshet pénzt, amíg aktív pályafutása tart. E rövid idő alatt kell magalapoznia a saját és családja jövőjét, hogy jusson elég pénz mindenre. "Úgy gondolom, nem tehetem meg, hogy megfelelő feltételek nélkül a Magyar Válogatottban szerepeljek, ezzel hiteltelenné tenném saját magam és sporttársaim előtt is az eddigi fellépésemet."


(forrás: kezi.hu)

Kedves Laci!

Ha újra elolvasod amit írtál, feltűnhet, hogy amit említettél, az mind a pénzről szól. Sajnos azt kell, hogy mondjuk, hogy a válogatottság viszont nem erről szól. A világ bármelyik országában a hazai színeket képviselni mindig nagy dolog. Pont te vagy kiakadva, aki az egyik legjobban kereső kézilabdázó vagy (magyarként biztos a legjobb)? Szerintem egészen jó biztosítást kötöttek rád Barcelonában, ami valószínű érvényes a válogatottra is (bár az igazságot sose fogjuk megtudni, mert elzárkóztál a további nyilakozattól). Mit szóljon mondjuk egy, nem a Veszprémben játszó játékos? Ha ő súlyosan megsérül, akkor neki ennyi volt, neked nem hiszem. És mégis vállalják. És végképp nem szeretnék a pénztárcádban turkálni, de nem kapsz elég fizetést a katalán csapattól? Szükséged lenne még valamire? Csapatkapitányként az sem túl gáláns, hogy magadon kívül, mert ugye te nem jössz el, mindenki mást lúzerként állítasz be. A csapattársaidat, akik minden mérkőzésen ott vannak, és nem panaszkodnak. Szépen keresnek ők is, de össze se lehet hasonlítani a te fizetéseddel. Így kell ezt csinálni. Perez Carlos, a honosított magyarunk azt mondta, ha nagy a gond, és szükség van rá, akkor jön, még így 40 évesen is. Amikor rád szükség lett volna, te mindig nemet mondtál. Úgy, ahogy azt egy csapatkapitánynak kell tenni. Példát mutatni társaidnak, hiszen azért választottak téged, mert amit te csinálsz, azt ők követni fogják, hisz feltétel nélkül megbíznak benned. Az is nagyon jól esett, hogy a szurkolókat is lúzernek nézed. Miért is ne lehetne neked dolgoznod aktív pályafutásod után még 30 évig, úgy ahogy azt minden normális ember teszi? Azért is kapnál pénzt, gondolom én. 
Sajnáljuk hogy így döntöttél, érveidet, indokaidat az egyszerű szurkoló azonban soha nem fogja elfogadni. Köszönjük, hogy eddig segítetted a magyar válogatottat, sok embernek okoztál örömet játékoddal, ezzel a leveleddel azonban nagyon sok mindent leromboltál. Utólag végiggondolva jobb lett volna egyből bejelenteni, hogy mit szeretnél, és már rég elfelejtettek volna. Így azonban egy dolgot soha nem fognak neked elfelejteni. Sajnálom, hogy erről maradsz emlékezetes.

További sikerekben gazdag pályafutást kíván,

egy egyszerű szurkoló

Egyébként ilyen, és ehhez hasonló pillanatokról maradtál le:

u.i.: Tisztelt Szövetség!

Ebben a pillanatban kellene mindenkit kirúgni a munkahelyéről. Hagyni, hogy a világ egyik legjobb átlövője ilyen helyzetbe kerüljön. Hagyni és nem kezelni megfelelően ezt a problémát, és ilyen megalázó helyzetbe kerülni. Mert ez már megalázó. És ami a legszomorúbb, nem csak magukat alázzák meg, hanem a válogatottnál szolgálatot teljesítő játékosokat egyaránt. Ha tényleg akkora megtiszteltetés a címeres mezt felhúzni, akkor kutya kötelessége a Szövetségnek MINDEN feltételt megadni a játékosoknak, még a legjobbnak is a kedvében kell járni. Máskülönben csak üres lufi marad a megtiszteltetés. Óriási hibát követtek el, mert abban Önöknek is óriási felelőssége van, hogy most majd' egy ország utálja Nagy Lacit. A Szövetség legalább annyira hibás, mint Laci, ezt ne tessenek elfelejteni. Az utolsó utáni esély azonban most az Önök kezében van, az Önök térfelén pattog a labda. Tessék megvédeni a magyar kézilabda becsületét, megteremteni a feltételeket bármi áron (ha nem megy, csinálja más, kell hogy legyen megoldás), és ha akkor sem jön Laci, akkor tiszta lelkiismerettel lehet lefeküdni, és lehet továbblépni annak érdekében, hogy a magyar válogatott Európa élmezőnyében lehessen (ha ez tényleg cél).

El lehet kezdeni dolgozni, van munka bőven!

Tisztelettel,

egy egyszerű szurkoló

UPDATE A KÖRÜLMÉNYEKRŐL (no comment):

 


Címkék: kézilabda nagy lászló

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr632416887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos laci akkor jönne ide vissza, ha megkapná azt, amit ígért neki a spanyol szövetség. És arra valóban nem lenne elég a 640 millió forint. És persze akkor a többiek plusz pénzéről ne is beszéljünk.....
El akart menni és el is ment. Csak kellett neki a kifogás és az ürügy, és ehhez a szövetség partner volt. Csak a szurkolók voltak hülyének nézve. Remélem nemzetközi porondon találkozik majd a MAGYAR és spanyol válogatott és Ladislao-ékat jól elverik.
A pénz félkövérrel kiemelése jó húzás volt.

Egyébként nagy terelés a levél, körmönfont megfogalmazása annak, amit eddig is tudtunk.

Nem mondanám, hogy a csapattársait lúzerként állította be, inkább kínos szituációba hozta őket.

A társakat is be kellett volna venni ebbe a "kitálalásba", és akkor máris hitelesebb a dolog.

Tovább is tudnám mondani, de erről az ügyről én is megírtam a véleményem egy posztban:
cs-k.blog.hu/2010/11/02/nagy_laszlo_nyilt_levele_semmit_sem_zart_le
Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett.

Az egész hasonlít Bodrogi Laci esetéhez. Mindenki hazaárulózta, pedig ő csak ugyanazokat a feltételeket szerette volna megkapni mint mindenki más, és amihez a profi csapatoknál hozzászokott.
Hogy ezért hazaárulok és mocskos pénzhajhászok lennének? Erős túlzásnak érzem.
süti beállítások módosítása