bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Kobeval vagy Kobe nélkül (Kobe or not Kobe)

Don Fender 2010.03.31. 08:00

Kobe Bryant idén februárban 5 mérkőzés erejéig sérültlistára került, így nem segíthette csapatát. Az érdekes az egészben az, hogy a Los Angeles Lakers nagyon jól szerepelt vezére nélkül, sőt… talán még jobban is, mint Bryanttel a visszatérése óta.

Abból az 5 mérkőzésből, amelyen nélkülözték a Lakers vezérét, a csapat négyszer győztesen jött le a parkettről. Az egyetlen egy vereséget a két évvel ezelőtti bajnok Boston Celticstől szenvedték el, akik még mindig ütőképes csapatnak számítanak a ligában. Ráadásul Garnették csak egy ponttal voltak képesek győzedelmeskedni. Beleértve ezt a mérkőzést is, a Lakers átlagosan 13,25 ponttal nyert az adott ellenfél ellen. Ennek az öt csapatnak, akik ellen a los angelesiek játszottak, átlagosan 53,83% volt a győzelmi arányuk, ami 3,6%-kal több, mint az ezeket követő 5 mérkőzésen szereplő csapatok eredménye, amelyeken már Kobe is szerepelt (50,23%).

A sérüléséből visszatért Bryanttel a csapat szintén képes volt 5 meccs alatt hozni 4 győzelmet (80%), de mindezt körülbelül fele annyi pontkülönbséggel (6,8). A legfurcsább viszont az, hogy ezek után egy hármas vereségsorozatba ütközött a címvédő Lakers, majd újra jöttek a győzelmek, csak olyan csapatok ellen, akiket 20 ponttal is verni lehetett volna, ehhez képest Kobe vezérletével csak szenvedett a csapat a Warriors és a Raptors ellen.

Viszont ahhoz képest, hogy szorosabbak a mérkőzések, egyes statisztikák azt mutatják, hogy a Lakers jobban játszik Bryanttel. A mezőnyből szerzett kosarakat nagyobb százalékban értékesítették (+3,1%), több gólpassz esett (3,4), asszisztból szerzett mezőnykosarak százaléka is nagyobb (+5,7%) volt, valamint 5 ponttal többet dobtak.

Lehet, hogy Kobe Bryant csak egyszerűen úgy alakítja a mérkőzéseket, hogy a végjátékban nyújtott klasszis játékával nagyobb hősként térhessen le a pályáról?
 

Külön köszönet illeti Kámán Bálintot, aki nélkül a cikk nem jöhetett volna létre!

 

 


Címkék: statisztika kosárlabda nba lakers

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr561883101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet, hogy egyszerüen annyira jó ez a csapat, hogy tök mindegy, ott van-e Kobe vagy sem ?
Lehet, hogy ennek a csapatnak akkor tök mindegy, hogy van-e Kobe, vagy nincs?
Az, hogy mennyire jók, majd a Rájátszásban derül ki igazán. Az viszont egyértelmű, h Kobe visszatérése óta messze nem olyan jó a csapat, mint előtte.
Lehet, hogy többet kellene pihentetni őt, ha már sérült.
Kíváncsian várjuk a fejleményeket ;) Arról is jöhet majd egy jó kis cikk :)
Még a Playoff előtt lesz egy cikk azokról a csapatokról, akik minél jobb rájátszás helyekért küzdenek. És természetesen lesz mit írni a knock-out közben is. ;)
Nagyon jó, mert tetszenek a cikkeid.
"Lehet, hogy Kobe Bryant csak egyszerűen úgy alakítja a mérkőzéseket, hogy a végjátékban nyújtott klasszis játékával nagyobb hősként térhessen le a pályáról?"
Ez a mondat a legjobb.
Nagyon köszönöm!:)
De őszinte leszek. Az utolsó mondatot a cikk végén említett Kámán Úrnak köszönhetjük.
Remélem azért a többi mondat is tetszett.;)
süti beállítások módosítása