bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

USA a kosárlabdavilág tetején

Don Fender 2010.09.18. 14:44

Törökországban rendezték meg a 2010-es Kosárlabda Világbajnokságot. Több NBA sztár nem vett részt ezen a megméretettésen, a színvonal így is nagyon jó volt, és így legalább megmutathatták azok az európai játékosok is, hogy mire képesek, akik Európában ontják a kosarakat.

USA válogatottja mellett még érdemes kiemelni a házigazda törököket, akik nagy csatában kerültek be a döntőbe, de ott vereséget szenvedtek, így az ezüstnek örülhetnek. Harmadik helyet szerezték meg a litvánok Linus Kleiza vezetésével. Továbbá nagyon jól szerepeltek az argentínok és a szerbek. Luis Scola és Nenad Kristic is sok hasznos momentummal segítette országát, ráadásul Scola lett a bajnokság pontkirálya (27,1 pont)

Negatív meglepetés volt viszont a spanyol válogatott szereplése. A korábban Európa csúcsára is feljutó válogatottnak nélkülözniük kellett NBA bajnok centerüket, Pau Gasolt. Így csak a hatodik hely jutott nekik. Franciaország a 13. helyet szerezte meg, bár ők is korábbi vezéregyéniségük (Tony Parker) nélkül mentek Törökországba.

Az amerikaiak otthon hagyták LeBron Jamest, Dwayne Wade-et, Kobe Bryant-et, Dwight Howardot és Chris Bosht is (csupán a legjobbakat). Viszont Kevin Durant vezérletével nagyon jól szerepelt a fiatal csapat. Egy-két veterán (Chauncey Billups) is természetesen előfordult Mike Krzyzewski alakulatában, csak hogy stabilabb legyen a keret. Néhány szorosabb találkozótól eltekintve nagyon könnyed mérkőzéseket játszott az energikus amerikai válogatott. Amíg Rudy Gay és Andre Iguodala rendre hozta lendületes formáját, addig Durant szinte minden helyzetből képes volt kosarat szerezni (22,8 pont). Irányító poszton Russel Westbrook és Derrick Rose kapták a legtöbb lehetőséget, center poszton viszont a legsebezhetőbbek voltak az amcsik, hiszen csak egy igazi középjátékosuk volt (Tyson Chandler), de ő messze nem a legmeghatározóbbak közé tartozik az észak-amerikai ligában.

2014-ben Spanyolország rendezi majd a Világbajnokságot, talán addigra összeszedik magukat Gasolék, és addigra Rubio is érettebb lesz. Bár szerintem ez még mindig kevés lesz az amerikai válogatott ellen.


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr202305453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet, hogy az USA áll a kosárlabdavilág tetején, de ne feledkezzünk meg kishazánkról sem, nekünk is van egy elképesztően ügyes kosárlabdacsapatunk! Még ha ők nem is játszanak meccseket - az akrobatikus kosárlabdában nagyon ott vannak, és érdemes figyelni rájuk. Ezen az oldalon olvashattok egy interjút, ami a Face Teammel készült, és más érdekességeket is találtok a kosárlabdáról:
www.sportolj.hu/
Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni).
süti beállítások módosítása