bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Bajnok a ZTE!

Don Fender 2010.05.29. 05:41

A magyar NBI/-es kosárlabda bajnokság döntőjében a Zalakerámia ZTE KK 3-1-es arányban győzedelmeskedni tudott a Atomerőmű  SE (Paks) ellen. Ebben az idényben a ZTE magabiztosan nyerte meg az alapszakaszt, a rájátszás során pedig mindössze egy vereséget szenvedett el. Ezzel a mérleggel (33 győzelem, 3 vereség), valamint a kupagyőzelemmel története legjobb évét produkálta a zalaegerszegi csapat.

A döntő első mérkőzésén sikerült a legnagyobb arányban nyerni a paksiak ellen (75-56). Nagyon jól kezdte a találkozót a hazai csapat (ZTE), bár az első negyed végére a különbség 2-re redukálódott. A félidő végére már 14 lett az előny, köszönhető ez annak is, hogy a Zalaegerszeg 20:5 arányban vezette a statisztikai lap lepattanó oszlopát. A második félidőben a hazaiak még rápakoltak egy kicsit a különbségre, csak hogy nyugodtabb legyen a végjáték. Calvin Watson 19 ponttal és 6 lepattanóval, Kyle Wilson dupla-duplával, Kámán Tamás pedig 11 ponttal és 5 lepattanóval segítette csapatát a győzelemre.

A második meccsen az Atomerőmű nyert. A végig szoros találkozó utolsó játékrészét a csapatok ZTE vezetéssel kezdték el. Az 5 pontos előnyt ráadásul tovább növelték a vendégek, így a Paksnak szüksége volt egy vezérre. Mészáros Zalán irányításával a hazaiak 2 pontra zárkóztak fel. Horváth Ákos szerzett labdát az utolsó percben, majd egy zsákolással egyenlített. Egy jó védekezés után ismét Mészáros vette kezébe a karmesteri pálcát. A végletekig kijátszott támadásban egy lepördülés után adott gólpasszal (Jerome LaGrange érékesítette) nyert a Paks, egyenlítve ezzel a 3 győzelemig tartó döntőben. Legjobb hazai dobók közé Ivory Clark (19 pont) és Anthony Dill került (17 pont). A vendégek legjobbja 19 ponttal Kámán Tamás, a csapatkapitány volt.

A harmadik mérkőzést ismét Zalaegerszegen játszották. A gólszegény összecsapás első félidejének eredménye 34-26 volt. Az utolsó negyedet viszont már 14 pontos differenciával kezdhették el a csapatok, melynek a második felében mind a két csapat 5-5 magyar játékossal állt fel a pályán. Ebben a „hazai” küzdelemben határozottabb volt a paksi csapat, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a 20 pontos tetemes előnyt ledolgozzák. Nyert újra a ZTE (68-59), 2:1 arányú vezetést szerezvén ezzel a döntőben. A hazaiak legjobb pontszerzője Trepák Zoltán volt 16 ponttal, de fontos szerepet játszott Kámán Tamás is jó védekezésével és 10 pontjával.

A következő (egyben utolsó) találkozón a Paks nagyon jól kezdett. Ők szerezték az első 7 pontot, később a különbség elért 12 egységig is. A félidő további részére a vendégek összeszedték magukat, az állás 35-31 volt. A harmadik és negyedik játékrészben már sokkal jobban játszott a ZTE, és 10 pontos előnyt is képes volt realizálni. A mérkőzésén végén faultokkal próbálkoztak megállítani a bajnoki címre törőket, Louis Hinnant viszont a büntetőket értékesítette, így a Zalaegerszeg nyert (67-60), méghozzá története során negyedszer. A legjobb játékos az imént említett irányító volt, aki 22 ponttal és 5 gólpasszal győzelemre vezette a ZTE-t.

Tehát 1988, 1990 és 1992 után ismét a ZTE lett a bajnok, ráadásul megismételték azt amit 22 és 20 évvel ezelőtt is sikerült összehozniuk, egyszerre lettek kupagyőztesek és Magyar Bajnokok. Gratulálunk!
 
 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr252039528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása