bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Thunderstruck

Don Fender 2010.04.27. 13:13

Az Oklahoma City Thunder az idei NBA-idény egyik meglepetéscsapata. A sok fiatal, atletikus játékossal felálló alakulat a nyugati konferencia nyolcadik helyén (utolsó rájátszáshely) került be, így a címvédő, nagy múltú Los Angeles Lakers ellen játszik az első körben. Jelenleg 2-2 az egyik fél négy győzelméig tartó párharc az állása. Ha ugyanolyan energikusan játszanak Duranték, mint eddig, akkor a liga történetének negyedik csapata lesz a Thunder, amely a nyolcadik helyről érkezik a második körbe.

1994-ben sikerült először a csoda, vagyis nyolcadikként továbbjutni. Dikembe Mutambo vezetésével a Denver Nuggets kiütötte 3-2 arányban (akkor még három győzelem is elég volt) az akkor közönségkedvenc Seattle Supersonicsot.

1999-ben Latrell Sprewell és Allan Houston dominanciájának köszönhetően a New York Knicks szintén 3-2-re nyert a Miami Heat ellen. A Knicks történelmet írt azzal is, hogy egészen a döntőig menetelt a csapat, ahol aztán 4-1-es vereséget szenvedett a San Antonio Spurs ellen, ahol még akkor Tim Duncan és David Robinson alkották a liga legjobb centerduóját.

2007-ben a Golden State Warriorsnak sikerült elintéznie az akkor ligaelső Dallas Maverickset. Külön dicséret illeti Baron Davisékat amiatt, hogy elég volt hat mérkőzés a továbbjutáshoz (4-2).

A következő csoda tehát a Thunder lehet, akik még az első találkozón szenvedtek, a másodikon szoros meccsen vesztettek, aztán utazhattak haza az oklahomai mérkőzésekre. Mind a kettőt behúzták a hazaiak, ráadásul a másodikat 21 ponttal. A csapat vezére Kevin Durant, aki a szezon gólkirálya lett, mellette érdemes még kiemelni a nagyon atletikus és erős Russel Westbrookot. E két játékos mellett a kiegészítők is nagyon jól szerepelnek, személy szerint Jeff Green, aki 11 pontot és 5 lepattanót tesz hozzá az imént említett vezérek nagyszerű statisztikájához.

Az Oklahoma Citynek tehát tartania kell az elkapott ritmust ahhoz, hogy tovább is jusson, ami nem lesz egyszerű. Valószínűleg Kobe-ék nem hagyják majd azt, amit Nowitzkiék három évvel ezelőtt, esélyesebb az, hogy hét meccsből áll majd ez a kör.


Címkék: videó kosárlabda nba playoff oklahoma city

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr481956031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köszönet LeBron Győzőnek!
@Don Fender: Jó a cím :) Számcím, igaz?
Köszi ;)
Igen, méghozzá AC/DC.
@Don Fender: AC/DC? Nagyon tetszik, beírtam youtube-ba, és ez egy jó szám!
süti beállítások módosítása