bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Harc a Playoffért!

Don Fender 2010.04.10. 23:17

Az NBA-ben minden évben április közepén elkezdődik a Playoff, vagyis a Nyugati és a Keleti konferenciából is a nyolc legjobb csapat megküzd egy knock-out (kiesős) rendszerben a bajnoki címért. Április első két hetében néhány csapat a bekerülésért, néhány csapat pedig a lehető legjobb rájátszás-helyért verseng. Vegyük sorba mely csapatok azok, akiknek a 82. mérkőzésen is a lehető legjobbat kell hozniuk.

Keleten biztos, hogy az első hely a Cleveland Cavsé, a második pedig az Orlando Magicé. A harmadik helyért még az Atlanta Hawks és a Boston Celtics küzd, jelen esetben az előbbi jutna be előkelőbb helyen. Az ötödik, hatodik és a hetedik hely várományosai a Milwauke Bucks, a Miami Heat és a Charlotte Bobcats. A legérdekesebb viszont az, hogy kié lesz a nyolcadik hely. A Toronto Raptors és a Chicago Bulls is 38 győzelemmel és 41 vereséggel áll. A Bulls a legutóbbi mérkőzésen a liga leggyengébb csapata ellen képes volt veszíteni, ami elfogadhatatlan egy rájátszásért küzdő csapattól. A liga legjobbját viszont sikerült egyetlen egy ponttal legyőzni (bár LeBron James nem játszott). A következő mérkőzésen pont a Raptors ellen kell játszaniuk, majd azt követően még két meccsük van (Celtics, Bobcats). A Raptorsnak viszont könnyebb dolga van, hiszen nekik két ’Rájátszásba nem kerülő’ csapat ellen kell több pontot szerezni (Pistons, Knicks). Független attól, hogy a két alakulat közül ki kivel játssza az utolsó összecsapását, szerintem az a csapat lesz a Cavs ellenfele az első körben, aki az egymás elleni találkozót megnyeri.

Nyugaton már megvan, hogy melyik nyolc csapat alkotja majd a Playoffot. Első a mostanában gyengélkedő Los Angeles Lakers. A második, harmadik és negyedik hely a Dallas Mavericks, a Denver Nuggets és a Utah Jazz közül dől majd el. A maradék négy helyre a Phoenix Suns-t, az Oklahoma City Thundert, a Portland Trailblazerst és a San Antonio Spurst várják. Bár matematikailag van esély arra, hogy a Spurs ötödik legyen, esélyesebb, hogy hetedik vagy nyolcadik lesz. A Spurs lehet az a csapat a Rájátszásban, akik a legnagyobb meglepetést okozhatják ahhoz képest, hogy nem olyan elismert helyen jutnak be, mint korábban, hiszen a Celticset, a Magicet és a Lakerst is megverték az utóbbi egy hónapban. Valamint ez a gárda az egyik legösszeszokottabb csapat, akiknek vezérei már jó sok éve szolgálják a texasi klubot. A keleti Raptors-Bulls meccshez hasonló érdekesség lesz a Blazers-Thunder mérkőzés, ami minden bizonnyal eldönti, hogy ki lesz a hatodik a nyugati oldalon. Az oklahomaiakat erre kompetensebbnek tartom, mert nagyobb lendület van bennük, és nem tizedeli őket a sok sérülés idén, nem úgy, mint Royékat.

Vajon marad-e erő a Playoffért küzdőkben arra, hogy az első körben szeretett ligánk legjobbjait megrémisszék? (Egy hét múlva kiderül)
 


Címkék: kosárlabda nba playoff

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr911910804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása