bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

"Hamilton tolja le...!"

JackBlack 2009.10.13. 18:39

Szubjektív vélemény következik: a jelenleg is aktív pilóták közül Lewis Hamilton az egyik legambiciózusabb. És a legellentmondásosabb is.

Sokan vannak, tudom, akik durvább kifejezéssel illetnék (és illetik is) a Forma-1 első színesbőrű pilótáját, ám véleményem szerint nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását. Arrogáns? Nagyképű? Lehet, hogy volt benne igazság, de én ma már másképp látom.

Hogy hogyan is indult Hamilton karrierje, azt már csak az nem tudja, akinek soha életében semmi köze sem volt a Forma-1-es közvetítésekhez. Az ő kedvükért: Lewis 10 évesen találkozott Ron Dennis McLaren csapatfőnökkel, és miközben a csapatvezető autogramot kanyarított az elé tolt lapra, Lewis kijelentette, hogy egyszer még nála fog versenyezni. Ron Dennis megsimogatta a kis kobakot, és viccesen megjegyezte, hogy hívja fel 9 év múlva. Persze nem kellett ennyit várni, mivel kortársai közül jócskán kitűnt, 13 évesen már bekerült a McLaren tehetséggondozó programjába, innen pedig egyenes út vezetett a GP2-n keresztül az F1-be, ahol a sorozat történetének legfiatalabb világbajnoka lett 2008-ban, bár nem a debütáló évében, ám amiatt a szezon miatt sem kellett szégyenkeznie, hisz számos régóta élő rekordot megdöntött, és csak nagyon kevéssel maradt le a világbajnoki címről 2007-ben. Az igazat megvallva, abban az évben ő nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt a pilóták közül, az utolsó versenyeken viszont sem ő nem bírta a nyomást, sem a csapata nem volt eléggé felkészült, így Kimi Räikkönennek sikerült elhappolnia előle.

 Kép: www.topnews.in

A pályán és azon kívül is eléggé ambivalens a megítélése. A pilóták közül nincs igazán jóban senkivel (talán Piquet-vel volt barátságban, de az most már nem sokat ér…), de Alonsón kívül nem mondhatnánk, hogy kifejezetten rossz viszonyban lenne bárkivel is. A pilóták leginkább a pályán tanúsított hihetetlenül agresszív magatartásáért panaszkodnak rá. Kétségtelen, hogy van egy-két hajmeresztő húzása, de a fő kérdés szerintem ez: a mai Forma-1-et ismerve, ki dobná fel a versenyeket? A semleges nézők szempontjából a legjobb felállás, ha Hamilton egy versenyképes autóval, de nem az élről rajtol. A legjobb példa: 2008-as szezon, Monza. Az utóbbi idők legnagyobb versenye volt, Lewis a mezőny végéről indulva kamikaze módon tolta le a pályáról az előtte lévőket. Igaz egy-két esetben vitatható módon teszi mindezt, de én őszintén szólva nem bánom. Azért nem, mert rajta látszik, hogy ha egy szikrányi esély is van, hogy egy hellyel előrébb végezzen, az biztos, hogy ő mindent meg fog tenni azért, hogy így is legyen. És nem ezt várjuk el egy autóversenyzőtől? Gondoljunk csak vissza a Senna-Prost párharcokra, vagy Michael Schumacher egy-két húzására…

Lewis az "előzékeny"

Ha már Schumi szóba került, Hamilton nyilatkozatait minden idők legnagyobb bajnokának megszólalásaihoz lehet hasonlítani. Csak a hétszeres világbajnok volt képes pimaszul arrogánsan kijelenteni minden verseny előtt, hogy ő az esélyes, és meg is nyeri a futamot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő csakugyan majdnem minden esetben beváltotta az igéretét, míg Lewis…

Mindezt viszont a tapasztalatlanság számlájára írnám, mert még mindig csak 23 éves, és véleményem szerint ha nem sikerül belőle kiölni ezt a hihetetlen küzdeni akarást, akkor később, már tapasztalattal felvértezve akkora bajnok válhat belőle, mint Schumacherből. Addig is viszont, élvezzük, amit a pályán művel, akár neki szurkolunk, akár nem, mert Palik Laci és Czollner Gyula „évődése” mellett ő is nagyon sokat hozzátesz az F1-es közvetítések élvezhetőségéhez.


Címkék: forma 1 lewis hamilton boxutca

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr31440768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aszem joban van Rosberggel is, akivel meg ovisan egyutt versenyzett.
süti beállítások módosítása