bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Let's get ready to rumble!

Oli18 2009.09.30. 14:57

Holnap kezdődik az NHL 2009/2010-es szezonja. Röviden áttekintjük a nyár legfontosabb és legérdekesebb eseményeit, valamint egy rövid esélylatolgatást is tartunk.

A nyár szokás szerint a draft-tal kezdődött, ahol a legtehetségesebb ifjoncok találtak gazdára. A Montreal-ban megtartott eseményen nem történt meglepetés, végül a több OHL rekordot is megdöntő csatár, John Tavares lett az első kiválasztott, aki a New York Islanders kötelékébe került. A korábban messiásként beharangozott játékos renoméja sokat esett az utolsó junior idényében, de még így is őt tartották korosztálya legjobbjának. A draft rendkívül erős felhozatallal rendelkezett, jól jelzi ezt, hogy az első négy kiválasztott egyaránt lehetőséget kaphat a szezon nyitányon.


A nagy reménység új otthonában (fotó: www.voiceofvaleri.com)

A nyár egyik leghosszabb szappanoperája Dany Heatley nevéhez fűződött. Az Ottawa Senators klasszis csatára ugyanis a szezon végén bejelentette, hogy távozni szeretne. Immár másodszor, hiszen Atlantából is a saját kérésére cserélték el, igaz ott legalább az indok elfogadható volt. (Ferrari-jával autóbalesetet szenvedett, melyben csapattársa, Dan Synder elhunyt) Heatley értékesítése azonban nehézkes volt, tekintve jelentős összegű fizetését. (az is megérne egy bejegyzést, hogy mekkora a csereértéke egy sztárnak a fizetési sapka szorításában) Az Edmonton Oilers hajlandó lett volna átvenni (még az ellenérték is elfogadható volt), de Heatley beintett az átigazolásnak. (tehette ezt, hiszen szerződésében no-trade klauza van, így csak a beleegyezésével cserélhető el) A huzavona szinte egész nyáron folyt, sokáig úgy tűnt, hogy végül marad. A San Jose Sharks azonban lépett és jócskán áron alul megszerezte az egykori All-Star MVP-t. Kérdés vajon, hogy onnan mikor akar majd távozni.


Itt még minden szép és jó volt (fotó: www.nhlsnipers.com)

 A nyári szabadügynök igazolások is hoztak érdekességeket. (igaz idén kevés sztár volt szabadon) Két tehetséges szlovák játékos is csapatot váltott. Marian Hossa két éve Pittsburgh-be igazolt, majd a döntőben vereséget szenvedtek a Detroit Red Wings-től. Tavaly nyáron azonban egy éves szerződést kötött a Vörös Szárnyakkal, azonban ezúttal is rossz oldalt választott, hiszen végül volt csapata jutott fel a csúcsra. Most csúcs gázsiért cserébe a nagyra törő Chicago-ba igazolt. Vajon idén a Detroit nyer? Marian Gaborik a liga egyik legjobb ám legsérülékenyebb csatára. Ezért meglepetés, hogy végül 37 millió dollárt fizettet neki 5 évre a Rangers. Ha egészséges marad, akkor jó igazolás. Azonban könnyen ablakon kidobott pénz lehet a neki kifizetett összeg.

És végül egy kis esélylatolgatás. Keleten a Philadelphia, a Boston és a címvédő Penguins esélyes a végső győzelemre. A Flyers megszerezte a liga egyik legjobb, ám talán legszabálytalanabb bekkjét Chris Pronger-t. A csatársorral tavaly sem volt gond, kérdés, hogy a korábban magatartásbeli problémái miatt orosz hont is megjárt Ray Emery mire lesz képes a kapuban. A Bruins ugyan elvesztette a házi gólkirályát, de továbbra is rendkívül erős keretük van. A Penguins összetétel nem nagyon változott, így velük továbbra is számolni kell. Nyugaton nagy dobásra készül a Chicago, a San Jose és nem szabad elfeledkezni a Detroit-ról sem. A Blackhawks kerete készen áll egy nagy kiugrásra. Idén kell alkotniuk, hiszen jövőre nagy gondban lehetnek a fizetési sapkával. A Sharks tavaly megnyerte az alapszakaszt, de szégyenszemre ismét leégtek a rájátszásban. Dany Heatley azonban tovább röpítheti őket. A Red Wings kerete ugyan sokat gyengült, de ők azok, akiket sosem szabad leírni.

Tipp a rájátszásba jutó csapatokra
HelyezésKeleti főcsoportNyugati főcsoport
1.Boston BruinsSan Jose Sharks
2.Philadelphia FlyersChicago Blackhawks
3.Washington CapitalsVancouver Canucks
4.Pittsburgh PenguinsDetroit Red Wings
5.Carolina HurricanesCalgary Flames
6.New York RangersAnaheum Ducks
7.New Jersey DevilsSt. Louis Blues
8.Montreal CanadiensColombus Blue Jackets

 


Címkék: draft tipp elemzés nhl

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr801418148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez télleg sokkal jobb. Gratulálok!
@Ryan O'Brien: Köszi. De mitől is jobb?
süti beállítások módosítása