bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Fcuk off Fradi, Fcuk off Gera!

Fásy Mulató 2009.10.14. 19:03

Az elmúlt hetekben több esetben is olyan dolgok történtek a honi (profi) fociban, ami nem tesz jót a sportág megítélésének. Bobby Davison hetek óta nem áll szóba még saját magával se, emellett csak úgy halmozza a bunkó megnyilvánulásokat. Gera Zoltánnál is elszakadt a cérna, durcásan hazautazott Dániából. Az okokat keressük, na meg persze mi is jól megmondjuk.

Bobby Davison magyarországi szerepvállalása óta tudjuk, hogy elég különc edző. Az is kiderült róla, hogy sajátos taktikai elképzelései vannak, amiből nehezen enged. És persze azzal is tisztában vagyunk, hogy a Fradit jelenleg egy angol tulajdonosi kör tartja a kezében, úgyhogy kuss, örüljön mindenki, hogy van Fradi újra az NB1-ben, meg lesz nemsokára szép 21. századi stadion. Az egyszerű szurkoló zsebében mégis kinyílik a bicska ilyen esetekben, jogosan kiabálja az ötlettelenül játszó kezdőcsapatba a rutinos Lipcsei Pétert, aki még egy jó félidőre bármikor képes. Azt mondják, hogy egy edzőt az eredményei minősítik. Én még ehhez hozzátenném a külvilághoz való viszonyt is. Az, hogy a Fradi majdnem kieső helyen áll, szinte mellékes is, sokkal fontosabb, hogy a szellemi vezér hogyan viselkedik a kispadon, és mondjuk mennyire szereti a média, esetleg a szurkolótábor. Bobby bá' ebben a témakörben megbukott. Úgy döntött, hogy senkivel sem hajlandó megosztani azt, ami benne van. Valaki elmagyarázhatná neki angolul is, hogy ez nem jó. Alapból bunkóság az, ha kérdeznek, és nem válaszolok. Nagyobb tahóság, ha (vesztes) meccs után nem fogok kezet az ellenfél edzőjével, de a legnagyobb alpáriságnak mégis azt tartom, hogy a klub kenyéradójának nem nyilatkozok. (Nem szabad elfelejteni, hogy a SportTv rekordösszeget fizetett a közvetítésekért, és ugyebár a legtöbb nézőt a Fradi hozza mindenkinek.) A klub vezetőinek sem őszinte a mosolya akkor, amikor lenyilatkozzák, hogy edzőnk szótlansága már majdnem egymillió forintot kivett a kasszából.
Mivel némasági fogadalma még mindig tart, ezért nehéz objektív véleményt megfogalmazni a kérdésben, annyit viszont elmondhatunk, hogy a csapaton belüli és kívüli kommunikációban is megbukott Bobby bá'. Szerencsére még töretlen a bizalom iránta. Külföldön mindenképpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


(Forrás: www.nemzetisport.hu)

Javaslat: Tessék má' kibékülni a hazai médiával, mert könnyen megütheti a bokáját. Emlékszünk már olyan külföldi edzőre, aki az egyik szent tehenet (válogatott) megkapta, és nem ápolt túl jó kapcsolatot a médiával. Jól meg is buktatta a legnagyobb, egyetlen és legszínvonalasabb bulvár napilap. De Matthäust legalább szerették a szurkolók. Most a másik szent tehénnel bánnak mostohául. Tessék hát belehúzni!

Bréking nyúz: Gera otthagyta a válogatottat Dániában

Mindenki Zolija a mai átmozgató edzés után tudta meg, hogy még a cserepadra se ülhet le. Blogjában meglepően részletesen és őszintén beszél arról, hogy ez a döntés régóta értlelődik benne, és a mai eseményektől függetlenül is lemondta volna a válogatottságot (egy időre). Mivel pro és kontra megy az anyázás, és a következő napokban kb. csak a Kaláka nem fogja megzenésíteni a történteket, ezért az elkövetett hibákra és a lehetséges következményekre próbálunk meg fókuszálni.

Hiba01: Válogatottnak lenni állítólag megtiszteltetés, keveseknek adatik meg, hogy a címeres mezt magára blabla... Ezért akármekkora király vagyok, tisztelettel viseltetek iránta, és nem viselkedek úgy, mint egy sértődött kisfiú. Senkinek nem esik jól, ha nem játszik, de más nem edz együtt a csapattal, és még a lelátón sem ülhet ott.

Hiba02: Csapatkapitányként különösen megfontoltnak kell lennie az embernek. Bármit tesz vagy mondd, arra figyel mindenki (csapattársak, edző, sajtó, szurkoló). Sokkal higadtabban érdemes hát döntést hozni, pláne egy világbajnoki selejtező előtt (a tét nélküli előtt is). Ha nem tetszik a szövetségi kapitány, akkor tessék lehajtott fejjel tudomásul venni, vagy a csapat eszeként tessék belülről megpuccsolni (bocsi, de gazdag szakirodalommal találkozhatunk).

Hiba03: A szurkolók felének minimum nem szimpatikus, hogy a CSK elhagyja a (süllyedő) hajót. Pláne, ha szóvá teszi, hogy mostanában nehezményezte, hogy a kapitány nem bízik benne. Ezek után biztosan fog.

Hiba04: "...és jelzem neki, a jövőben nem kívánok pályára lépni a válogatottban, és már este sem szeretnék zavarni, nem akarom, hogy mindenki az én kihagyásommal foglalkozzon, az legyen a téma, hogy a csapatkapitány a lelátón ül." Sikerült, senki nem fog rólad beszélni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiba05: Senki se gondolja azt, hogy Erwin Koeman a magyar labdarúgás ellen dolgozik. Azért van itt, hogy jobbá tegye sanyarú futballunkat. Neki is sokkal higadtabban kell megnyilvánulnia. Darázsfészekbe nyúlt, hiszen minimum a szurkolók felét elveszíti azzal, amit tett. Attól még hogy nem jönnek az eredmények, tessék nyugodt maradni.

Hiba06: A portugálok ellen viszonylag jól mozgott Zoli. Akkora arcok meg nem vagyunk, hogy egy ösztönös zsenivel (objektíve az) így bánjunk. Ennyi erővel ki lehetett volna dobni Vanczákot meg Gyepest is, akik tényleg borzasztóan játszottak.

Hiba07: Azt se gondolja senki, hogy Gera a magyar labdarúgás ellen van. Ezért amit mond, azt tessék nyugodtan meghallgatni. Drága szövetségi kapitány Úr! Nem hiába nevezik a csapatkapitányt úgy, ahogy, legalább a padra tessék leültetni. Ebben az országban ugyanis úgy néz ki, hogy a szent teheneket nem illik zaklatni, mert az hosszú távon senkinek sem egészséges.

Javaslat: Tessék jól megbünteni Gerát, amiért elhagyta a válogatottat, üljön le a Koeman és Zoli, beszéljék meg nyugodtabb közegben a történteket, és rázzanak kezet. Egy jó Gera Zolira ugyanis mindig szükség lesz. Ha nem sikerül, mindenki anyázni. Szerintem meg jobb a békesség. ComeBack Zoli! :)

Egyből ihletet kaptunk arra, hogy egy sorozatot indítsunk olyan (volt) magyar sportolókról, akiknek valamilyen ok miatt abbamaradt, vagy félrecsúszott a pályafutása kis hazánkban. Rengetegen váltottak országot, vesztek össze szöv. kappal, esetleg gondolkodnak magyar állampolgárságon. Szó lesz Nyilasiról, Nagy Laciról, Koman Vladimirről, és még sok régi és jelen tehetségről.


Címkék: gera labdarúgás davison koeman

98 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr861450447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hiba08: Gera nem csapatkapitány, Koeman elvette tőle. namost ezért már jogosabb ( nem jogos, csak közelebb hozzá ) a sértődés.
Egyébként felesleges volt durcázni, a vb-selejtezők után ugyis elküldik a tulipánmant, ennyit egy magyar is tud, aztán ki emlékszikmajd akkor arra, hogy összevesztek...
szemét kúman. Jól kikúmmantott Zolival.
Gera egy ideje nem csapatkapitány egyébként (thx to Koeman).
Ha egy Premier Ligás csapat igényt tart rá, ne mondja már Koemann, hogy nincs rá szükség a magyar válogatottban.

Amúgy meg Gera minden gyerekes esetlenségével együtt profi ember: ha nincs a munkájára szükség, ráadásul még basztatják is, akkor szépen hazamegy, és ahogy a blogjában írta, legalább tud angilában a csapata edzésére menni.
@johevi: Hiba 09: Qmannal MÁR szerződést hosszabított az MLSZ, szal nem rúgják ki.. Gera pedig menjen és sírjon a Németh Sanyi vállán, mert kitették a csapatból!! 2 éve nem megy neki a válogatottban!!
megyek, nyalok egy kis fagyit!
Szánalmas színjáték első felvonása - lesz még néhány...
Egyébként, szerintem válogatottban (és úgy általában) régen játszott jól Gera, nem baj, ha kicsit kihagy...
Remek írás!

Nálunk az a gond, hogy 23 éve nem tudunk kijutni egy világversenyre, illetve ismerjük a magyar futball merítési lehetőségét, és mégis képesek vagyunk ilyen szituációkba beleszaladni a kulcsembereinkkel kapcsolatban. Pedig 86 óta velük sem sikerül semmi, nem hogy nélkülük. Nemrég ugye Várhidi vs. Huszti. Most meg ez.

Persze soha nem tudhatjuk, hogy ki ütött először, de azért Zoli nyilatkozatából kitűnik, hogy valami a hollandnál sem stimmel.

Amit az őszi selejtezőkön műveltünk, meg pont a Gerával elégedetlenkedik a portugál nihil után...

De ma azért fel tudunk állni 2 csatárral, mikor már elment a hajó... Grat.
gerának volt néhány jó éve, oszt annyi!
majd a hit gyülisek meggyógyítják a lelkét
Elnézést kérek, ha a csk-t rontottam. Úgy emlékeztem, hogy a portugálok ellen ő volt az. De akkor ki volt, vki segítsen. :)
Hát, igaz is meg nem is. Nem vagyok Fradi-drukker, de nagyon szeretem Gerát, azért mit tett a magyar fociért. Jó formában minden magyar válogatottba beférne (még az U20ba is!!:)), viszont az tény, h az elmúlt néhány évben nem ment neki. De menni fog, erre merek fogadni. Csak türelem. Koeman biztosan nem sz.r edző-szövkap. Dolgozzanak mind a ketten tovább, és egy sör (spangli?) mellett beszéljék meg, h kinek a k.vaannyát! EGYÜTT el fognak tudni érni vmit.

Davi(D)sonhoz meg annyit, h övék a csapat, ők hozták a zsét, építik a stadiont. Akinek ez nem tetszik, az ne menjen meccsre vagy ne kérdezze az edző véleményét. Ha citromsárga kiskacsákkal mintázott boxerbe öltöztetett ovislányokat szeretnének kiküldeni a pályára, szívük joga, legfeljebb nem mennek majd az emberek meccsre, a kutya nem fogja nézni-támogatni őket, nem lesz zsé a kasszában. Egy dolgot értsünk meg, a klubfoci ÜZLET, azaz, aki belefektet, több pénzt akar keresni, mint amennyit ráköltött. Ez pedig (tévé)néző, mezt vásárló emberek nélkül nem megy. Ők sem a saját pénzük ellenségei. (ingatlan-panamát sejtők kíméljenek, ha a Fradiból stabil BL-csapatot csinálnak 30ezres átlegnézőszámmal, és olyan közönséggel, akik közé majd nyugodt dzívvel viszem ki a lányomat, akkor felőlem bordélyházat is építhetnek a mostani stadion helyére. Istenuccse', kijárnék kéthetente! Pedig nem vagyok Fradi-szurkoló...
Fradi: szvsz nem téma, magántulajdon. tessék rendre szokni...

Gera: nehéz eset, ritka béna egyéni alakítással. szerencsére egy csapat 11, cserélhető játékosból áll...
Jól kell játszani,küzdeni a válogatottért,ha ez nem megy vállalni
a birálatot.Nem az óvodában vagyunk:anyu,elvették a játékomat,
holnaptól nem megyek oviba!
Amúgy Gera ide,Gera oda,nem jutottunk ki a VB-re.Készülünk
az EB selejtezőkre.
"Az elmúlt hetekben több esetben is olyan dolgok történtek a honi (profi) fociban, ami nem tesz jót a sportág megítélésének. "

már ne haragudj, de seggre ültem a röhögéstől, amikor olvastam ezt a mondatot.

ez olyan tudod, mint amikor egy politikust nem vagyoni kártérítésre ítélnek, mert megsértette a másik politikus jó hírnevét. A MIJÉT???? :-DDDDD
Fradi: A fradistákon kívül ki nem szarja le?

Gera: bemutatja, hogyan lehet elkallódni az embéegynél egy kicsit magasabb szinten. 2005-ben a soccernet.com szerint még odafért a Premiership drímtímjébe, aztán jöttek a sérülések Börmingemben, és úgy lustult, szürkült, gyávult, nyápicult. Nem csoda, hogy a kiesésre hajtó Fulem is csak a B-csapatban számít rá. Sajnálom a srácot, mert ennél sokkal több volt benne.

Nem, mégsem sajnálom. Még így is bőven a pénzénél van, és a ma esti válogatott nélküle többet mutatott előrejátékban, mint az elmúlt 3 meccsen összesen. Már nyomokban futballt is tartalmazott.
Úgy látszik Gerátlanítva is ütőképes lehet a Csapat..
most hogy így olvaslak..
nincs valami mondás a kispadról pofázás nehézségi fokozatáról?
réjpàrlör:
Ott a pont kimondtad! Sztem a Koeman nagy profi!Igy kell
eladni egy meccset,ahogy csinàlta a svédek ellen!Otthon jàtszunk,kell a pont(ok) és kiküldi a csapatot csatàr nélkül!
Ez még nem minden,aztàn egyedül a Huszti elöl(170 cm) kakaskodik 4 (190cm)-s svéd vèdövel! Az i-re a pontot meg
feltette a taktikàjàval,ivelgessetek elöre a Husztinak magas
labdàkat!
A sok szuperokos szakember lese vàgta a témàt!
Ennyit a Koemanrol!
@idelle: Itt igazából arra gondoltam, hogy mondjuk egy Koman Vladimirnek, aki most fogja eldönteni melyik országot választja, nem biztos, hogy segítünk. A másik: idejön egy elvileg angol úriember, és ilyen dolgokat meg TUD tenni. Ez tovább mélyíti a problémákat, amiből ugye van sok. Mondjuk így visszaolvasva lehet kicsit sutábbra sikerült a mondat. :D Pedig hidd el, igyekeztem. :D
@johevi: Zoli volt.
www.nemzetisport.hu/data/kepgaleria/NSO/Portugalia-Magyarorszag_10_10/_MIK0998.jpg

Mondjuk a portugál meccs előtt elvette tőle, de most mégis visszaadta. szóval nem is értem mi lehet a gebasz. Most akkor bízik benne, vagy nem?
Fraditéma: az anglo foci trört be a fradihoz. Magyarán pénz van, szurkoló van, foci nincs. Ráadásul, mikor nyilvánvalóan _NINCS_ foci, akkor sem ismerik el, mert ezek az angol másodikvonalas edzők ennyire nem értenek hozzá. Annyi pénzből azért már tényleg, akár külföldiekből össze lehetne rakni egy magyar bajnok csapatot is.

válogatott: Huszti esete más volt. Én akkor Husztira nem haragudtam. Az edző direkt kekeckedett vele. Mindenki tudta, hogy Huszti a legjobb a posztján, mégis, tüntetőleg nem játszatta Őt. És ez még egy normális dolog lenne a foci világában, ha lett volna valami előzmény. Ha részegen megy edzeni a Huszti, ha összeveszik az edzővel stbstb.

Huszti bűne az volt (mint Bodnáré) hogy jó viszonyban volt, maradt is LM-el. Nem viselte el, hogy ezért direkt szivatják. Igazat adok neki most is.

Gera azonban amióta angliában van, azóta egyre rosszabb, szürkébbb, favágóbb, erőszakosabb stb. Eddigis a legtöbb meccsén már csak a neve volt a pályán. Nem is egy kifejezetten óriási hibája volt külön neki, amiből gólt kaptunk, ami középpályástól azért ciki. És tényleg nem volt pótolhatatlan már rég.

Összességében én is annak szurkolok, legyen annyi esze Gerának és Kúmannak is azért, üljenek le, beszéljék át, mondják, hogy félreértés történt, ha nem akarja játszatni Gerát a kapitány, akkor tudomásul veszi mindenki, Gera elnézést kér nyilvánosan, megköszöni a szurkolókat, hogy úgyis szurkoltunk nekik, hogy _semmi_ eredményt nem értek el igazán.
Nemtom mit kell vitatkozni. Magyarországon kb. 20 éve nincsen foci, ezért vitatéma sem. Talán most az U20-asokból lesz egy jó csapat 3-4 év múlva. Nálunk a profi sporthoz hiányzik a kultúra. Gerát meg nem kellene szidni, játszott jól, játszott rosszul. Ha nem hagyja abba a tróger életet és nem veszi komolyan a sportot akkor sehol sem lenne. Szerintem már ezért is jó példaként kellene rátekinteni. Hajrá american football!
nehogy mar gera legyen a bunos azert mert a kapitanysag utan egybol kirakjak a cspaqtbol es meg nem is szolnak neki hogy kosz, nem kell jonnod....
ennyi lenne a minimum, ha nem akarjak jatszatni akkor hagyjak otthon. a kummantos meg max 1 ev mulva a nagy level es 0 eredmennyel meg ugyis megpattan.
@lopicygaspar: Mondjuk távol álljon tőlem, hogy Koeman oldalára álljak, tudom szar bekkelős taktika, no csatár, stb. DE: Ilyen csoportban mikor szereztünk 16 pontot? A 8 másik vb csoportból kb 4ben minimum 3.ok lettünk volna, ami ugye azért jobb. Még egy EB selejtezőt adjunk neki, utána rugdossuk ki. Morten Olsen 9 éve ül a dánok kispadján, nem mindig volt ilyen jó a dán foci, de hagyják dolgozni. Próbáljuk meg mi is.
@Yama: Nem a kultúra hiányzik, hanem a játék.
"20 éve nincsen foci, ezért vitatéma sem. Talán most az U20-asokból lesz egy jó csapat 3-4 év múlva." ez az a hozzáállás, illetve mondatok, amiket legyártattak előre veletek és az, hogy így gondolkodtok, előre eladhatóvá teszitek a focit, ez tette azt, hogy 20 éve nincs focink.

Érthetően. Az U20as csapat nem aztjelenti, hogy 2 év múlva ez a csapat lesz az egész válogatott. Az utánpótláscsapatok azért vannak, hogy minnél több meccset játszanak a fiatalok. Azért, hogy EGY-KETTŐ szupertehetség legyen köztük, akiket lehet nagycsapatba tenni.

A VB-t is normálisan úgy kellett volna nézni, hogy lesni, vannak-e új tehetségek. magyar oldalon nem volt. Profi stílusban játszottak. A pénz is meglátszik rajtuk.. 15 éve ezek a srácok együttvannak, gyakorlatilag kiválasztottak, ez világít. Az ellenfelek csapatként suták tudtak lenni, gyakran nem passzoltak, vagy Ghánai középpálya csak sétált a pályán a második félidőben, pedig, ha akartak, akkor megszürtek minden támadást. Az eredmény az Ucsapatoknál melléákes gyakorlatilag Míg ellenfeleink csapataiban mindegyikben volt 2-3 de a jobbaknál 4-5is, akik nagyon tehetségesek voltak, szinte biztos, hogy jó csapatokban fognak játszani és nagyválogatottak lesznek. Nálunk meg összeszokottságból és profi futbalból komoly szinten nem lehet építkezni. Nincs olyan játékos a csapatban, aki kiemelkedne..Kikiáltanak egy.-egy embert, de ez csak a sajtó, meg a buta szurkoló. Úgyis kiderül, hogy egyedül semmire nem megy..

Nem pénzt kell pumpálni a csapatba. Ghána, elefántcsontpart stb országok miért ontjáka fiatal zseniket? Hát nem a pénz miatt. Nálunk meg abból építik a várat. Egy darabig jó, szemfényvesztő..csak aztán 5-10 év múlva jön a koppanás, hogy Hoppá ez a Németh egyáltalán enm is jó..és hol a többi volt U20as "hős"? Én meg adhatom akkor is ugyanezt a szövegemet, hogy megmondtam ellőre. Nem pesszimista vagyok, hanem realista. Nem az eredményből, hanem a játékból kell ítélekezni.Utánpótlás eredménye magyar csapatnak volt már régebben is. Meglátszott ez a felnőtteken? Nem. Előre megmondtam? Igen. Ne legyen igazam.
@sanche: Azé vagyunk, hogy ezeket is megbeszéljük. Hátha majd ebből is lesz egy cikk. :D
sanche: "vannak-e új tehetségek. magyar oldalon nem volt"
Akkor te csak nézed, de nem látod.
Gerát bűn kirakni a válogatottból. Ezt már több szakértő is megmondta. Tetszik, nem tetszik, de rajta kívül csak 2 magyar játékos játszik a Premier League-ben (Halmosi, Fülöp), ami ugyebár Európa legerősebb bajnoksága. Gera az utóbbi időben visszakerült a kezdőcsapatba a Fulham-nél, sőt egy gólt lőtt is. Ezt valamiért nem írta le senki se... A válogatottban annyira nem villogott, de a portugáloknak egy kapufát fejelt.
Olvassátok el véleményemet a meccsről: goalissimo.blog.hu/
Olvassátok szeretettel!
sanche: "15 éve ezek a srácok együttvannak, " hahahaha
Elképzelem ahogy a 3 éves Kiss Máté az 5 éves Németh Krisztiánnal és Koman Vladimirral passzolgat... :-))))
Jaj hagyjuk már, észre kellene már venni nincs magyar foci!
1984-ben ifi eb-t nyert a magyar csapat Moszkvában, ráadásul döntőt a Szovjetek ellen nyerték. Utána mi lett? Semmi.

Ez a selejtező, a tavaszi csoport elsőséggel semmi más nem volt, mint ügyes meccs lekötés és parasztvakítás, a sok birka be is dőlt Kisteleki nemakarokemelszelnöklenni István dumájának.

Gerát és a Fradit ebben a helyzetben elővenni egyszerűen faszság.
Gera jó volt, most nem az. 1000 köszönet és hála azért, amit eddig tett, de most jobb, ha kihagy egy kicsit. Még jobb, hogy ő is ezt akarja. Ha a Fulhamben teljesíteni akar, arra kell koncentrálnia. A válogatottban nem alkotott mostanában maradandót. Ennyi.
@Szmoki Deszperádó:
Kicsit erősnek érzem a hozzászólást, és nem tartom feleslegesnek a témát, hiszen mostanában elszaporodtak ezek. Valami gebasz lehet, hogy mindig az egyszerű szurkoló szívja meg mindennel. A többivel egyet tudok érteni. :)
@sanche: A VB-t is normálisan úgy kellett volna nézni, hogy lesni, vannak-e új tehetségek. magyar oldalon nem volt. Profi stílusban játszottak. A pénz is meglátszik rajtuk..

Akkor árulja már el valaki, miért nyomozzák minden meccsük a fiúk labdát?
Félreértés ne essék, majd kiugrottam a bőrömből, hogy elődöntőt játszottunk, de már az olaszok ellen a döntő volt a téma.
@Kardi13: Öregem, Kardi, nem vágod a lényeget. Amellett, hogy Gerának évek óta motivációs problémái vannak, a válogatott szekezetébe sem illik bele. Szélsőnek ott van helyette Dzsudzsák, vagy Huszti, mert mindketten használhatóak mindkét oldalon, beljebb lépve meg nem tud játszani, ezt bizonyítja 3 éve. Megoldás lehetett volna újra csatárként játszatni, mint ifjúkorában, de ezt San Marino óta valahogy nem erőltette senki..
@Szmoki Deszperádó:
Gerát és a Fradit ebben a helyzetben elővenni egyszerűen faszság. :) Egymástól külön vettem őket, nem tartoznak össze, csak a jelenség.
@Goalissimo: Kimoderálhatnálak, de most az 1x megkegyelmezek. :) Hajrá!
@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Gera a San Marino elleni meccs óta már volt csatár (méghozzá Moldova ellen), de az után a meccs után nyilatkozta, hogy ő többet nem akar csatár lenni.
@fátum: az a baj, hogy ez gyakorlatilag így van. Pár éve amúgy utaztama hetes buszon, két nagypapaforma beszélgetett. Mindegyiknek az UNOKÁJA nagy focista. Az egyik beszélte rá a másikat, hogy vigye el az unokáját abba a csapatba, ahol az Ő fia is játszik, mert barátja a Verebes, majd berakatják a válogatottba a srácot. Erről szólt a beszélgetés és igazából én ezt már hiszem is. Ronaldo, Ayew, Drogba nem úgy kerültek be a csapataikba, hogy gazdag apuka bevitte.

Itthon úgy lesz a focista mostmár, hogy (gazdag) apuka beviszi a fiát, "márpedig focista lesz belőled" felkiáltással egy ilyen foci akadémiára, és összerakják a csapatot és adjunk neki.. Nagyon nem jól működik a dolog szerintem. És a hszekből is a fórumokon az jön le, hogy bevált a taktikájuk, azt verték az emberekbe, hogy ez a generáció majd megmutatja..Nem egy generációval kell világot gódítani. De tényleg felesleges nagy vitába belemenni, majd kiderül kinek lesz igaza. A saját igazamnak nem fogok örülni.

Kardi13: nem tudom milyen szakértők mondták, de magyarországon a szakértők általában felelősek azért, hogy nincs focink.
A PL nem a legerősebb bajnokság. Mi alapján? Hogy az angolok azt állítják? Az angol bajnokság harmatgyenge és ötlettelen. Vannak ott nagyon jócsapatok, de azokban gyakorlatilag nincsenek angolok. A pénz, a vezetőség és a játékosok külföldiek és a stílus sem angolfoci. gera nem ilyen csapatban van(illetve már oda se fér be!)

Gera valszeg többet ért volna, ha annakidején nem a több pénzre hajt rá, hanem elmegy egy spanyol vagy francia ksicsapatba, ahova ha küzd és technikailag továbbfejlődik(ez ott adott lett volna) akkor nem kallódott volna el. Nemzetközi eredménye angliábóll se lesz, nem is volt, úgyhogy.. Mindegy, felesleges ezen is rágódni. Nekem az szívfájdalmam, hogy először angliába ment, oké, kellett a hitgyülinek a pénz. De utána miért nem igazolt el külföldre? Ez egy kisebb árulás volt azért.
@Kardi13: Igazad van, emlékszem. De arra már nem, hogy mivel indokolta... Neked beugrik?
@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: Ha jól emlékszem, azzal, hogy ő nem érzi jól magát a csatárposzton, "elszokott től", mivel Angliában mindig középpályásként számítanak rá.
Szerintem meg el kell fogadni, a király meztelen.
És ezen nincs mit szépíteni. Tök mindegy Gera játszik vagy nem játszik, Bobby nyilatkozik vagy sem.
Válogatott a nagy mellébeszélések után, hány pontot szerzett a csoportban? A kecskeszargömbölyítők elleni pontokat nem ér számolni.
Ja és mint rendesen szinte mindig szarul is játszottak.
@Kardi13: Igen, így történt. (legalábbis én is így emlékszem)
Kérdés: ha padozott volna többet, akkor meg a válogatottban a játékát kifogásolta volna, hogy elszokott a labdától? :D Költői kérdés volt..
@sanche: Egy bizonyos fajta focista úgy lesz, ahogy leírtad. De mivel ez az ország a párhuzamos valóságok országa, személyesen ismerek olyan srácokat az U-20-as válogatottból, akik és akiknek szülei hatalmas áldozatokat hoztak azért, hogy eljuthassanak idáig (hogy mást ne mondjak, pl. az a Balajti Ádám, aki továbblőtte a csapatot a cseh fiatalok ellen.)
@sanche: Egyértelmű, miért a Premier League a világ legerősebb bajnokságba (és ezt nem csak magyar szakértők mondják). Nézd meg, hogy az utóbbi években hogy szerepeltek az angol klubok a BL-ben! Az elődöntőben szinte mindig volt legalább 2 angol csapat.
@Kardi13: Nah, most már végképp nem értem a srácot... Emlékszem arra a góljára, amit még a 2004-2005-ös szezonban rúgott talán a Tottenhamnek: átvesz, két csel, felnéz, ballal, alsó sarok. Mindig a kapura igyekezett törni szélsőként is, apám Cziborhoz hasonlította, ami nem kis szó... Nem ízlik a csatárposzt, nem is értem...
@Szmoki Deszperádó: Én azt mondom félig-meddig ezzel egyetértve, hogy ez a magyar csapat már egy normális kis, vagy közepes csapat. Sok pontot szereztünk, egy olyan csoportban, amiből egyértelmű volt, hogy nem lehet kijutni ezzel a játékosállománnyal. Volt vagy három peches meccsünk(üper pechek) szerencsés pedig nem. Végignézzük a többi csoportot, hát elég sok ehlyen ilyen teljesítménnyel már másodikok lennénk. Lásd a szlovákok ráadásnak..nem ők voltak a jók; a csoportjuk a nevetséges.

Szóval én nem várok sokat a csapattól, játszanak jól, a kötelezőket többnyire hozzák, szorítsék meg a nagyokat és akkor én szurkolok. Ami fáj, hogy ehhezképest azért elég sokba került ez a csapat..Mondanom sem kell az U20ra mégtöbbet költenek... Csak tudnám oda minek pénz..

ja még egy történet: Nyilasii mondta, hogy már fél elmenni gyerek focis táborokba, mert úgyérzi magát már ott, mint egy katonai táborban. Ő szeretné, ha a gyerekek megértenék, hogy ez egy játék és játszani jó dolog. A magyar utánpótlás nem erről szól.. (Oké, amúgy Nyilasi meg egy gyáva alak, aki beszólni beszól, pénzt is kap, de vállalni nem mer..bár lehet igaza van.)
@Kardi13: Igen, erről beszéltem. Az a két angol csapat olyan angol csapat, amihez nincs közük az angoloknak. Attól nem lesz jó egy bajnokság. Legjobb meg főleg nem. Szerintem amúgy abban a versenyben, hogy mely bajnokság vitte a legtöbb prímet és szerepelt a legtöbbet BL-ben És UEFA kupában, már a spanyolok nyernének. De butaság hasonlítgatni..pontosan nem lehet meghatározni. Gera egy évben kétszer játszik a MU-val, ez még nem jelenti azt, hogy erős bajnokságban játszik... Én pont azért szurkoltam, hogy spanyol, vagy francia kiscsapatba menjen, mert ott nagyobb a küzdés is a csapatok közt, a játék pedig nagyon technikás. Jó alap lett volna. Fukham szintű csapat ellen mit leshetett el GHera? Hát azt amit évek óta mutat..labda előrevágást, káromkodást..ilyesmi.
@sanche:
azoktol akiknek eselyuk volt
egyet , marmint pontot
ez mar nem osztott nem szorzott
en emlekszem mikor kijutottunk 1-0-ra kikaptunk a Nepstadionban Hollandiatol
de tok mindegy volt
szoval a kotelezot hoztuk, igy egy kicsit tobbet, de mas nem tortent

Gera meg
hat mi a turonak ult volna a lelaton mikor aludhat otthon is es nezheti tv-n stb.
en is hazamentem volna
hideg is lehetett
most komolyan ha valaki valaha sportolt
focizott
csk
es aztan felkuldik a nezoterre, az nem sertodik meg
ez ertheto es emberi
a kispadra leult volna
Meg kéne keresnem a forrását, de 2007-ben, talán az Independentben írták Gerzsonról, hogy Premiership-szintű játékos lehetett volna, ha a sérülések nem hátráltatják. Ezt mondogattam is a haveroknak, hogy egy nagy, beváltatlan ígéret bűvöli a lasztit a középpályán, de mindig lepisszegtek, mert állandóan vártak valami varázslatot, amikor hozzá került a labda. Lehet, hogy varázsolt is, de olyan kurvagyors volt, hogy senki sem látta.
@sanche: "Gera egy évben kétszer játszik a MU-val, ez még nem jelenti azt, hogy erős bajnokságban játszik..."
Ha csupán a Premier League-et vesszük alapul, igazad van, de a bajnokság mellett összefuthat a Manchester Uniteddel a FA-kupában meg a Ligakupában is. Ja, és ott van még a Chelsea, a Liverpool és az Arsenal is... Ha te a francia bajnokságot erősebbnek véled az angolnál, lelked rajta, de a francia klubok a BL-be és az UEFA-kupába (Európa Ligába) jutáson kívül nem igazán értek el eredményt nemzetközi porondon...

"Fukham szintű csapat ellen mit leshetett el GHera?"
Hát sokkal többet, mint egy magyar csapatól.
A svédek elleni itthoni meccs ment el Gerán, amikor a hosszabbításban teljesen feleslegesen lágyan középre ívelte a labdát labdatartás vagy lövés helyett, és ebből indult ki az a szerencsétlen svéd gól. Egy csapat esze futballista ilyet nem tesz, ezen a szinten ez nehezen feledhető bűn. Nincs formában. Ha ezért kimarad a keretből az teljesen normális. Viszont ezért látványosan durcáskodni amatőr mentalitás. Ma nélküle a válogatott jobban játszott, mint vele.Tények vannak, az érzelmeket le kell felejteni.
@hagyma: Ja csak előtte, lenyomtuk az egész csoportot oda-vissza. Utolsó itthoni meccs, teltház oszt sz@r játék mellett 0-1. Apám akkor volt utoljára meccsen, azóta is emlegeti :) Monnyuk elötte kint 2-0-ra vertük (Gullite-ostul, Van Bastenestül, Koemanostul és még lehetne sorolni) a hollandokat.
Amugy ti barmok vagytok.

Megis, mi a szart vartok? Idejon egy Erwin Koeman es ket ev alatt vilagvero alakulatot gyart a magyar kutyautokbol? Jo lenne visszaterni a foldre, a realitas az, hogy ez (mint minden az eletben) egy folyamat es ahhoz kepest, hogy mennyire fikazzatok Koemant, a kotelezo gyozelmeket MINDET hozta a csapat es ti azt gondoljatok, hogy egy Portugaliat meg kellene vernunk?.. Hihetelen. 16 pontunk lett, az elsonek 21, ez ot pont differencia. Ezelott Albania meg mas kisebb csapatok is nagyon komoly problemat okoztak es nem tudtunk altalaban nyerni, most viszont lehet, hogy nem a legszebb a jatek, de legalabb a pontok megvannak. Telhetetlenseg rulez, mi?..

Kerdem en: mire fel kellene Koemant szidni? Csodat o sem tud tenni, de legalabb elindult a folyamat, ami alapjan majd par ev mulva az U20-asokra epitve lehet egy jo magyar valogatott.

Majd 2 ev alatt Koeman helyrehoz mindent, amit az utobbi 20 evben elbarmoltak..hatpersze. Ebredjunk mar fel!
@cool-trane: és ezért nem lett csapat csoport első, hehehe
Szerintem meg itthon egy válogatott ne álljon be bekkelni senki ellen. És ehhez nem kell holland edző, erre van kínai is :) (Chank-Yan Chi)
@Szmoki Deszperádó:
arra akartam utalni, jogyhasonlo helyzet volt mint most a danoknak
akartal Ok gyozni tuti
mi is akartunk anno
de ilyenkor mar...
szoval nem kell tulertekelni ezt a tokmindegy gyozelmet
ahogy a danok is tesznek ra
kint voltam en is
csak Nyil kihagyott 3 ziccert
a hulyemagyar kijutas ide vagy oda kitalalta hogy lefizettek
@chop: ezt az agitprop dumát, öregem! Ki fikázza itt a derék flamand bekket, hm? Maximum Szmoki Deszperádó, de belőle is csak a jobbító szándék beszél :-)

@Fásy Mulató: Davisonról meg annyit, hogy jókat szoktam röhögni az angol focisták, és managerek meg coachok nyilatkozatain, de ezen a csávón még azt sem lehet. Tőmondatok, stílus nélkül. Annyira sem tud beszélni, mint Csank, de Csank legalább vicces.
@chop:
az ilyen oreg halak mint en mar szkeptikusak
a moszkvai eB gyoztesek se vittek ki a csapatot sehova
@Szmoki Deszperádó:

O legalabb potig eljutott
most is meggyozodesem mindenki ellen/foleg az irak/ lettvolna valami eselyunk
belehuztunk a legrosszabba
azon is kint voltam
de minek
nagyon rosszul osszerakott vedelem
az Ulloin meg nem lehet focizni
elcseszett palya
@chop: Tévedsz, nem az a kötelező győzelem, hogy a hirtelenjében összetrombitált tizenegy birkapásztorokból álló csapatot, kimondottan rossz játékkal, nehezen megnyerjük!

Meg akarod nyerni a selejtező csoportot? Otthon nem kapsz ki, idegenben 1-2 meccset megnyersz, és már veheted repülőjegyet. A recept baromi egyszerű, nézz körül mások így csinálják.
16 pont, ez elemzd egy kicsinykét.
A 16 végy el 12-öt, azzal nem ér dicsekedni, hogy megvered az óvodásokat.
Marad 4, ebből a tökmindegymileszottvagyunkavébén dánok elleni győzelem sem sokat ér, csak flastrom.
Tehát marad egy árva pötty. Ez öt meccs hozadéka, valljuk meg nem túl izmos.
@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation:
Igazán nagyokat Haász nyilatkozatin lehetett röhögni, ha még emlékszik rá valaki. Azért a két mondatért megérte megvenni a spotot.
Nem Gerát kellett volna mellőzni, hanem Koemann-t! Igaz, Várhidi is csak ugatja a szakmát, a múltkor beírtam a tv-be, hogy egy meccs előtt 9 azaz kilenc mezőnyjátékost tologatott nagy lelkesen a mágnestáblán taglalva az Inter biztos taktikáját, hát, mit mondjak, szárazra röhögtam magamat, amikor a szünetben szó nélül felrakták a 10. is! Na, ennyit a szakértelemről.
Gera - Koeman ügyről szerintem nem tudjuk mi is történt valójában... biztos mindenütt ott van az igazság... mindenki hibázott már... Gerának nem megy mostanság a válogatottban (kapufa ide, vagy oda)... Koeman is bénázik rendesen... néha béna a taktika... de leváltani nem fogják az biztos... nincs is miért. Az összkép az, hogy a magyar válogatott végre veri a papíron gyengébb ellenfeleket, csak sajnos nincs még ott, hogy a szerencse mellé álljon, annyira nem jó a gárda... olyan közepesszerű egyelőre.
A dánok ellen nyertünk, örülhetünk neki, de az úgymond sztárjátékosaink nem csináltak semmit. Dzsudzsák a PSV-ben villog össze-vissza... itt meg katasztrófa... Most a kiegészítőnek szánt játékosok hozták a mérkőzést! Rudolf szerintem akár bejátszhatná már magát a kezdőbe... de ez már nem Gera-Koeman téma:)

Fradi... Davidson már régen nem ülne ott ahol, ha magyar tulajdonos kezében lenne a csapat, de mivel egy magyar pénzes társaság sem tudta megmenteni a zöld-fehéreket ezt kapják/kapjuk, amit.

Koman Vladimir... a szurkolók nagy része azért drukkol, hogy a magyar válogatottban focizzon és ezt érzi is...
@Fásy Mulató:
Szerintem most rugdossuk ki, akkor még van esélyünk kijutni az EB-re.
Kőmennel nincs.

Ha megnézed azt a 16 pontot, kik ellen is szereztük?
A két mögöttünk álló csapattól 12-t, meg a legelső meccsen a kicsit formán kívüli dánoktól 1-et, valamint a dánoktól egy tét nélküli meccsen 3-at, nagy szerencsével, mert az első 20 percben kaphattunk volna 5 gólt is.
@Fásy Mulató:
Jobb lenne, ha kimoderálnád, az önreklámozó faszságaival nyomatja tele az összes fociblogot.
@Veér Farkas:
Ja igen, és ha tudunk úgy játszani is, mint a dánok ellen a 20. perc után, akkor mi a faszért nem játszottunk úgy a svédek meg a portugálok ellen is, amikor még volt tét?

Bár azért néhányszor most is szidtam kicsit az anyjukat, amikor sikerült a dán térfél közepéről 3 passzal a saját kapunkig eljutnunk úgy, hogy a passzoló játékos 10 méteres körzetében nem volt ellenfél, szóval nyugodtan körülnézhetett volna, hogy kinek passzoljon. És voltak szabad emberek.

(Mondjuk Gera lehet, hogy jól mozgott a portugálok ellen, de a labdával semmi értelmeset nem tudott csinálni.)
Ja, és még valami Kőmen ellen:
Mi a kurva anyjáért nem a saját helyükön játszatja a játékosokat? Mit keres pl. a ballábas Dzsudzsák jobb szélen? Miért nem a szokott helyén játszik Gera? Stb.
NAMAJDÉNMEGMONDOM:
Kúman jelenleg egy bukott edző, valószínű mindenki jobban jönne ki a dologból, ha csendben távozna. Nem szeretem a hitgyülit, de ez nem befolyásolja, hogy úgy hiszem Gera tényleg mindent megtett, csak nem ment neki jól. Szerintem nagy játékosok ilyenkor szoktak gondolkodni a pihenőn. Jót is fog tenni neki. A Kúmann meg jáccathatná a játékosokat hatékonyabban is, alapanyag van bőven. Akivel pedig e kapcsán nagy baj van, kimondom: Torghelle. Teljességgel outsider. Nem üti meg a mértéket, nem egy kategória, nincs egy súlycsoportban. Sajnálom, lehet nincs igazam, várom az ellenvetéseket, küzdjünk meg! :D
Elárulná valaki, hogy mit jelent a címben szereplő "fcuk off" kifejezés? Az angol szótáramból hiányzik. :)
rühellem ezt a kis köcsög hitgyülis féltehetségű alakot, de amúgy konkrétan ezt a lépését megértem, én is leléptem volna a francba ebben a helyzetben. vagy nem.

mindenesetre vicces kis fejezet a magyar foci szánalmas történetében, hogy az rúgta a győztes gólt, aki gera helyére állt.. persze tök és dögmindegy, mert semmi értelme nem volt az egésznek.

ahogy az egész magyar focinak nincs az égvilágon semmi értelme. értelmes dolgokra kellene inkább költeni a pénzt megítélésem szerint.
A dánok ellen semmi játékkal, nagy szerencsével nyertünk.
Rohangáltunk mint pók a falon össze vissza, a dánok mintha sokkal többen lettek volna. Ha nem véd Babos szenzációsan , 6:1 lett volna a reális eredmény.
De ezért szép a sport.
A játékunk lehangoló, egy cseppet nem léptünk előre.
Azért örülök a szerencsés győzelemnek.
Én nagyon örülök a dánok elleni győzelemnek, és most sajnálom igazán, hogy itthon nem vertük meg őket (volt rá sanszunk).

Gera kapcsán nyilván mindenki érzelemből beszél, de azért ne menjünk el a tény mellett:
Ma az angol első osztály színvonala utcahosszal veri mármelyik más nemzet bajnokságát. A Fulham ebben a mezőnyben az egyik legerősebb középcsapat. Gerzson ennek a csapatnak az alapembere.

Volt szerencsém többször élőben látni Gerával a Fulhamet, és annak ellenére, hogy rendszerint a 75. perc tájékán lecserélik, egyértelműen rá épül a csapat.

Legutóbb a Fulham-Chelsea meccsen mutatkozott meg élesen a dolog: egyetlen ember kapott szoros emberfogást: Gerzsont Cole fogta. Ennek ellenére szinte minden támadás rajta ment át.

Persze mindenki nélkülözhető, de nem biztos, hogy a válogatott nélkülözheti azokat a meghatározó játékosokat, mint Gera vagy Dzsudzsák (akiről a kiváló pszichológus Koeman nyilvánosan kijelentette, hogy túlértékelt...), amíg meccshiányos, kategóriákkal gyengébb csapatok kispadán ücsörgő játékosok a hajmeresztő hibák ellenére is bizalmat élveznek.
Épp ideje volt elbúcsúzni Gerától, már évek óta nem tesz be semmit a válogatottba. KÁr a ronda búcsúért, de tovább kell lépni.
Olyan nincs, hogy egy játékos határozza meg, hogy mi legyen. Olyan, hogy szent tehén nem lehet sehol sem. Ha jól emlékszem, Geránál nagyobb sztárokat is kitettek már nagyobb csapatokból, emlékezzetek csak a MU-ra például. Fegyelem kell, nem lehet, hogy 20 játékos arra megy amerre akar, tegnap ment Gera nélkül is, ezután is fog. Mindenki sír, hogy rend kell a magyar fociban, erre a Koeman rendet vág és mindenki rinyál (tisztelet a kivételnek). Milyen morális hatása lenne, ha Koeman ezek után visszatáncolna és engedne egy önkényes sztárocska akaratának? Megnézném, hogy meg merné ezt tenni az angliai csapatában is? Repülne, mint a győzelmi zászló...
Felelgesen provokatív a cikk és a főcím is. Gondoltam hogy lesznek kretének akik rácuppannak erre a témára.
Szerintem semmi különös nem történt, gyakran van ilyen más csapatoknál is. Gera helyében én is hazautaztam volna, a francnak lett volna kedve a lelátón ücsörögni.

Összességében Gera szépen teljesített a magyar válogatottban (minden meccet beleszámítva), köszönjük neki a 18 gólt. Sajnos magyar focisták közül erre kevesen képesek.

Koemant pedig egy rettentően gyenge edzőnek tartom, hiba volt idehozni. a Bicskei, Gellei, szintet se üti meg, de még Mattheusnál is lényegesen gyengébb. Vele szerződést hosszabbítani nagy hiba volt. Szerintem még a játékosai nevét se tudná leírni mindnek....Gyepes visszahozatala meg óriási szakértelemről árulkodik.
Szépen végig bekkelte a vb selejtezőket a partvonal mellett. Ha valaki tud olyan tétmeccset,ahol maradandót alkotott kérem szóljon. A barátságos meccseket bemutatott majom bukfencei nem érdekelnek.Persze ott a sajtó szerint "parádézik",ahol nem látjuk.
@BLovi: A főcím provokációjával egyet tudok érteni, de nem értem, hogy milyen provokációt vélsz felfedezni a cikkben?
És tényleg elég sokan rákattantak a témára, mert ez foglalkoztatja őket. Köztük téged is.
@Fásy Mulató: de, sőt... hamár, akkor inkább magyarul, hogy mindenki értse! ;)
@há zé: Azért annyira konkrét nem akartam lenni, mert nem illik. Nem? De. 12. :):)
@há zé: Már magamat is ki kell moderálni. Szép! :D
hú, meg szerencse hogy utalom Gerat. Amugy igaz, ennyi erovel mehetett volna Gyepes meg Vanczak is, bar en inkabb Husztit kuldenem el a faxba.

Reszemrol Torghellebol, Dzsudzsakbol, Rudolfbol, Bodnarbol, Babosbol all a magyar csapat, a tobbiek eldobhato hulladekok.
Kúmannal most kellene leülni a hosszabbításról, és nem akkor amikor a Kistelki tette. Miért is jó ha egy szöv. kapitány külföldi? Fele annyit beszélhet a szünetben mint a magyar, mert a tolmácsra is kell az idő. Miért jó, hogy egy harmadik vonalbeli külföldi a szöv. kapitány? Hárha ettől fossa össze magát mindenki. Kistelekes nagyra értékelte a nyár végén a csapatot és Kúmant " akárhogy is számolok kijutunk a vb-re" Persze Kishonti úr Albánia és Málta után a Svédek Portugálok és egy Dán meccs előtt. Ha, ha ha!
A svéd meccset a Kúman pedig eladta!
Gera és Huszti igazi "bűne" Cashteleki szemében az, hogy fradisták. Koeman azt csinálja amit a maffiózó MLSZ (szima, tarsoly és társai) mondanak.Pont ott vagyunk,ahol 4 vagy 8 vagy 12 éve, csak most sokkal többe került...Mit csinált ez a f.sz elnök azon kívül, hogy jogtalanul kizárta a Fradit illetve nem zárt ki vagy 10 hasonló cipőben járó csapatot (vidi, vasas,vác,dvtk stb...) ?
Mint már annyian leírták előttem (és annyian cáfolták is) Gera az utóbbi időben harmatgyenge teljesítményt nyújtott. Szerintem már rég meg kellett volna ezt lépni. Ami számomra érthetetlen, hogy ugyanilyen betlik, észrevétlenség, és folyamatos kihagyott helyzetek, lehetőségek mellett Torghelle mit keres még a pályán? Számomra ő a legnagyobb kérdőjel, bár nem akarom félrevinni a témát. Dzsudzsák lehet, hogy túlértékelt, de intelligens megmozdulásai akkor is megmutatkoznak, ha az utóbbi időben nem is csillog olyan fényesen, mint eddig. Koemannal szerintem a svéd taktikai malőrt leszámítva nem igazán van gond, Portugáliát felemlegetni meg óriási butaság, mert tényleg ennyivel jobbak. És teljesen mindegy, hogy kit tesz a pályára, vagy kit nem, vagy milyen taktikát dolgoz ki. Igen, lehet hogy egyel vagy kettővel többet vagy kevesebbet kapunk ennek tükrében, de a ponton nem változtat, lazán viszik tőlünk a hatot, egyébként megérdemelten.
A Fradi meg nem a magyar focinak (ahogy azt számtalan lap megírta), hanem az elmebeteg erősembereknek kell, akik minden agressziójukat a lelátókon, vagy a stadion környékén vezetik le meccsek előtt vagy után. Persze, hülyék mindenhol vannak, de nem minden csapat vezérszurkoló alakulata követeli a tv székháznál 13. pontként, hogy legyen ismét mb1-es a számára oly kedves és jogosan kizárt alakulat. A kenyér és cirkusz cirkusz része számukra meg így van meg. Surmó edző, botrány, beszédtéma, nekik tényleg nem kell több. Szerintem.
@Vicuska:

tehát szerinted a Fradi meccsein ülő számtalan sportoló, színész, zenész és más művészek, nem beszélve kevésbé ismert,de intelligens emberekről azok mind elmebetegek?körülöttem pl. családok ülnek, sok nő és gyerek , mert ők nem hitték el ezt a süket dumát. Amit írtál az alapján azt gondolom sosem voltál meccsen kedves Barbie és az észosztásnál sem volt kedved tolongani...
Kedves piszok alfréd!

Voltam meccseken, és nem, nem gondolom, hogy minden Fradi szurkoló olyan, mint amilyennek leírtam a VEZÉRSZURKOLÓkat. Ha olvasol és nem csak a hibákat meg a támadási felületet keresed, akkor esetleg ezt is észrevennéd. Csak azt mondtam, hogy egy jelentős hányad elsősorban a balhéért megy és másodsorban a fociért.
Az mb1-nb1 elütésért pedig bocsi! És mert te egy vesztes, szétesett, eredménytelen, múltjából élni próbáló a jelenben pedig teljesen jelentéktelen csapatnak szurkolsz, akit valaki még támadni is mer (ezek után persze teljesen érthetetlen módon), ezért az értelmi képességeit kérdőjelezed meg, szerintem eléggé minősít. Nem engem. Nem pozitívan. Szép napot!
@Szmoki Deszperádó: Meg tudod mondani, hogy Portugalianal vagy Svedorszagnal erzed jobb csapatnak a magyar valogatottat? Mert velemenyem szerint meg egyiknel se vagyunk jobbak. Meg.
@gócpont: Torghellét nem kéne szidni. A selejtezőkön ő lőtte (fejelte) a legtöbb gólt. A dánok ellen is rengeteget harcolt a labdáért. Szerintem hiba lenne kihagyni a válogatottból.
@Vicuska: Én se vagyok oda a Fradiért, de azt erősen túlzás kijelenteni, hogy jelentéktelen csapat. Legtöbbszörös magyar bajnok, legtöbbszörös magyar kupagyőztes. Ha a Fradi idegenben játszik, a stadionnak a 80%-a minimum megtelik (ha csak egy részét le nem zárják).
Annyi más sikersport van Magyarországon, amit lehetne támogatni, miért ezt a szánalmas focit kell ennyire a fellegekig marasztalni!? Milliókkal támogatják őket, eredmény meg semmi!!!
@s_timcsi: A válasz egyszerű. Mert a labdarúgásban forog a legtöbb pénz, hiszen ez a világ legnézettebb sportja. Hiába vagyunk a világon a legjobbak vízilabdában, ha azt nem nagyon nézik. A hazai vízilabdabajnokság átlagnézőszáma 200-300 között van, a focié meg 2500 körül.
@Kardi13: Igazad van a múltjával kapcsolatban, na de hol itt a jelen. Esetleg a kilátás a jövőre. A Fraditól ma már csak akkor hangos a média, ha a vezérszurkolók bunyóiról, a stadion-ügyről, meg az edző taplóságáról kell beszélni. Kínkeservvel jutottak fel (3 év alatt!!!) nb1-be, most pedig a sereghajtók között vannak. Szerintem ezek tükrében a szurkolóknak sem kéne akkora arccal védeni őket. Pusztán elgondolkodni a tényeken. Azon ami ma van, és nem azon, ami 10-15-20 éve volt. Ez olyan mint a teljes magyar foci: Volt egyszer egy Aranycsapat. Igen. A saját idejükben hihetetlenül jók voltak. Szorgalmasak, tehetségesek, kitartók. Rengeteg mai játékos tanulhatna tőlük, legalábbis a mentalitásukból. De párhuzamot vonni köztük és a ma közt... Nos kicsit erős még a gondolat is. És az, hogy ők voltak, nem jelenti azt, hogy lesz is még egy olyan sikercsapat. Persze bízunk benne, de nem tudhatjuk...
Szevasz Gere! Én enne kimondottan örülök, fényeztük, sztároltuk, de sehol, semmi! Jöjjenek a fiatal tehetségek!
szerintem sem kár geráért. valószínűleg jó oka volt koemannak arra, hogy így állt hozzá (azon kívül, hogy kifejezetten esetlenül játszott mostanában). valószínűleg valami nem tiszta gera körül és koeman jobbnak látta hogyha nem bomlasztja a csapatot. az mondjuk tényleg fura lépés, hogy "kispadra se", de valószíűleg már attól is megsértődött volna, hogyha nem játszhat, de legalább kispadon van. egy futballista ezt nem teheti meg a válogatottban.
Gera lehet, hogy profi, de a reakciója alapján nem ez jön le. Eléggé gyerekes hozzáállás így duzzogni, még akkor is, ha egy ilyen kaliberű embert mellőz a kapitány. Nézzük meg David Beckham hozzáállását a válogatottságból való mellőzés és visszakerülés témakörében!
süti beállítások módosítása