bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

A sztároknak nyűg a VB?

Fásy Mulató 2010.06.22. 08:00

Unalmas mérkőzések, kifacsart játékosok, leszerepelni "készülő" válogatottak. Olyan jelek ezek, amelyek akár intőek is lehetnek a jövőre nézve. Elképzelhető, hogy a jégkorongban bevált módszer szerint a legnagyobban lemondják a VB-t?

Ha nem lennének dél-amerikai csapatok a Vb-n, elég siralmas képet kellene rajzolnunk az eddig történtekről, így azonban szerencsére árnyalják a képet. Az eddig látottak alapján azonban megállapítható, hogy a sztárjátékosok adósak a jó játékkal. Sokan nem tudják azt nyújtani, amit mindenki elvár tőlük. Következzenek a csapatok kulcsjátékosainak rövid értékelése, fókuszálva az európai csapatokra.

Olaszország:
A taljánok eddigi játéka eddig két szóval jellemezhető: teljes csőd. A rövid értékelésnél legyen elég annyi, hogy a gyenge szezont produkáló Juventus adja a csapat gerincét. Egyedül De Rossi dícsérhető, Cannavaro és a legjobb belső védőnek tartott Chiellini játéka katasztrófa.

Franciaország:
A csapat játékosok összessége szolgáltatja a VB legnagyobb botrányát azzal, hogy óvodások módjára viselkednek. Anelka beszólt az óvóbácsinak, aki sarokba állítja őt, és van egy taknyos suttyó, aki árulkodik az igazgató bácsinak, akit a többiek igyekeznek kiközösíteni, de még nem találják. Ribéry fényévekre van a bajnoki formájától, bár közel 80 tétmérkőzéssel a lábukban következhet be hullámvölgy. A többiek is nagyon szürkék, mindent elmond, hogy még nem szereztek gólt a gallok.

Anglia:
Szájkaratéban mindenképp pazarul állnak, a jó teljesítménnyel azonban mindnyájan adósak maradtak. Rooney úgy tűnik, nem tud felnőni a feladathoz, de már üzent az otthoniaknak a kamerán keresztül. Gerrard és Lampard nem tudják megszokni egymást, mélyen tudásuk alatt szerepelnek ők is. Capello a VB előtt azt nyilatkozta, hogy meg kell nyerniük a tornát. Előbb tovább kell jutni a csoportból.

Németország:
Az ausztrálok legyőzése után a közvélemény a németek oldalára el, hiszen ők voltak az egyetlenek, akik meggyőző teljesítményt tudtak nyújtani. Itt kell azonban megjegyezni, hogy húzóembereik közül Klose és Podolski jegelve volt a szezon során, mondhatni pihenten érkeztek Dél-Afrikába. A szerbek ellen már látszott a feszültség mindkettejükön (kihagyott tizenegyes és kiállítás), Schweinsteiger-en kívül pedig nem láthattunk meghatározó játékot mástól.

Hollandia:
Két izzadtságszagú győzelem után nem igazán lehet számon kérni senkit, teszik becsülettel amit tudnak. Csak nehogy összekerüljenek a máker olaszokkal, akik tizenegyesekkel majd kiejtik őket. A legjobb teljesítményt véleményem szerint az a Van Persie nyújtja, aki pihent az egész szezonban sérülése miatt.

Portugália:
Észak-Korea legyőzéséből nem kívánok messze menő következtetést levonni, sokkal inkább volt mérvadó szerintem az Elefántcsontpart elleni szenvedés, ahol en block nem ment a luzitánoknak. C.Ronaldo a Nép csapatának szerzett gólja után csak nevetett, bár jól osztogatott, a nagyok elleni jó játékkal régóta adós.


 

Spanyolország:
Az EB címvédő arcpirító vereséggel indított, a kihagyhatatlan is kimaradt, Xavi játéka egyenlőre csalódás, és a támadóknak is össze kell szedni magukat, ha tovább kívánnak jutni a csoportból. A továbbjutás a rendkívül sokat futó chileiek ellen fog eldőlni, nem lesz egyszerű.

Valakinek természetesen meg kell nyerni a VB-t, és az itt felsorolt csapatok örök esélyesek lesznek. De látni kell, hogy korántsem nyújtanak meggyőző teljesítményt. Egyik oldalon ott vannak a győzelemért meghalni hajlandó új-zélandiak, másikon pedig az egymás haját tépő franciák. Költségtérítés és prémium jár a csapatoknak, más azonban nem. A sztárok többségén az látszik, hogy jóllaktak. Küzdenek, hajtanak, de nem látszik rajtuk az a tűz, ami az argentinokban, brazilokban megvan. A legtöbbjük utálja Dél-Afrikát, herótja van a jabulanitól, és a vuvuzela hangját sem fogják a szívükbe zárni. Pedig a legnagyobb seregszemle mindig a világbajnokság lesz, ráadásul csak négyévente kellene összekaparniuk magukat a fiúknak. Reméljük fognak még látni benne fantáziát azok is, akik eddig adósak a kimagasló játékkal.


Címkék: xavi világbajnokság labdarúgás ribéry cristiano ronaldo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr802099245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása