bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

A hét embere (2010.04.05.)

Pálya Szélén 2010.04.05. 08:00

Egy mérkőzést eldöntő lövés, egy parádés előzés, egy taktikus edzői húzás, egy sportvezetői döntés a pályán innen vagy azon túl, esetleg egy nyilatkozat, mely felkavarja a honi vagy nemzetközi sporttársadalmat. A Pálya Szélén szerkesztői a sport világában történő eseményekből merítve minden héten prezentálják jelöltjeiket, kiknek heti produktuma előtt megemelik képzeletbeli kalapjukat.

mcjosh:
Svédország oda-vissza legyőzésével sorozatban huszonkettedik világversenyén lesz ott a magyar női kézilabda-válogatott. Az 1992 óta tartó sorozatba beletartozik kilenc világbajnokság, nyolc Európa-bajnokság és négy Olimpia. A lányok magabiztosan vezetik a selejtezőcsoportot, és innen már elveszíteni is nehéz lenne a kedvező Eb-sorsolást maga után vonó első helyet.

Fásy Mulató:
Pénteken újabb "tragédia rázta meg" a magyar futballt. A bundabotrány elérte a válogatottat, de most nem az új évezred titánjai kerültek gyanúba, hanem a '90-es évek egyik megbecsült tagja keveredett lekvárba. Petry Zsolt a válogatott egyik alappillére volt Mészöly Kálmán csapatának, és jelenleg is a magyar futball feltámasztásáért dolgozik, Erwin Koeman csapatában a kapusedzői poszton pallérozza Király Gábort vagy Fülöp Marcit.

A Szőke Szikla nyilatkozata miatt lett nálam a hét embere. Mindig is szókimondónak és heves vérmérsékletűnek számított, beszélt fáról lemászott majomról, kiabált a szurkolókkal a bukott magyar Eb-pályázat után, és számos más esetben is elég erőteljes megnyilatkozásaival vonta magára a figyelmet. A mostani azonban mindent üt: kijelentette, TÖKÖN SZÚRJA MAGÁT, amennyiben kiderülne Petry Zsoltról, hogy valóban 25.000 dollárt fogadott el a török-magyar Eb-selejtező elbukásáért. A mérkőzést a  törökök nyerték 2-0-ra. Ha kiderülne a turpisság, remélem, valamilyen élő műsorban tenne eleget Kálmán bá' ígéretének. Nálam ezért tehát egyértelműen Ő a nyertes :). Várjuk a további aranyköpéseit.

Dr. Robin Masters:
Fernando Alonso a hétvégi F1-es maláj nagydíjon élete legkeményebb versenyét futotta. Már a rajt után nyilvánvalóvá vált, hogy elromlott autójában a kuplung. Ennek következtében minden kanyarban meg kellett küzdenie a váltással, egészen az első fokozatig le kellett kapcsolnia és szinte tövig nyomnia a gázt, hogy magasabb fokozatokba tudjon kapcsolni. Alonso világbajnokhoz méltó vezetéstechnikáról tett bizonyságot. Az utolsó előtti körig tartani tudta a 9. helyét, majd a váltó végérvényesen megadta magát, és így ki kellett állnia a futamból. Teljesítményét jól példázza, hogy még így is az újonc csapatok előtt végzett a 13. helyen.

Disznóvágási Feri:
Peterdi Imre, a  jégkorongos berkekben csak Pedrónak becézett fiatalember emberemlékezet óta stabil válogatott kerettag, idén tavasszal mégsem került be Ted Sator szövetségi kapitány 36 fős társulatába. A tavalyi svájci A csoportos vb legtöbb gólt szerző magyarja nem első soros, mi több, az utóbbi években a második sorba is ritkán nyer bebocsátást. Mégis kulcsfigurája ő a magyar nemzeti csapatnak, akinek mindig akkor sül el a keze, amikor igazán kell. Szerencsére ezt utóbb Sator mester is belátta, és behívta a szélsőt a csapatba, aki meghálálta a bizalmat, beharcolta magát a legjobb 30 közé.

Réj Párlör:
Szombaton a még Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyért küzdő Tottenham Hotspur csapata 3:1-es vereséget szenvedett a Sunderland otthonában. Darren Bent, aki 2009 nyarán pont a londoniaktól érkezett az észak-angliai csapathoz, két góljával tevékeny részt vállalt a három pont megszerzésében. Nem mindennapi módon azonban még egy duplát jegyezhetett a csatár a mérkőzésen, hiszen egy sikeresen értékesített büntető mellett kétszer is hibázott a tizenegyes pontról. Ennek ellenére csapata egyik legjobbjaként értékes három ponthoz segítette a "fekete macskákat", akiknek ezzel a győzelemmel már nem kell hátrafelé tekinteniük a tabellán, és egy huszáros hajrával akár még stabil középcsapatként is zárhatják a szezont, hiszen a tizedik helyen álló Stoke City mindössze négy egységnyivel van előttük.

Bent ezzel a duplával már 22 gólnál jár az idei bajnokságban, ami egyéni karriercsúcs, és jelenleg a góllövőlistán jó egy harmadik helyre Wayne Rooney (26) és Didier Drogba (25) mögé. Eddig Bent tehát a második legjobban termelő angol csatár, és bár a válogatottban eddig komolyan nem számoltak vele (2006 óta 5 mérkőzés, gól nélkül), az idei teljesítményével Fabio Capellónak is üzen, miszerint csatárposzton neki is helye van a nyáron Dél-Afrikába utazó angol keretben.

Don Fender:
A legendás 23-as, Michael Jordan manapság a Charlotte Bobcats egyik résztulajdonosa. Ám az üzleti haszon mellett jóval többet jelent a számára ez a pozíció. Felelősséget érez a klub iránt, melybe a pénzét fektette. Emberközeli viszonyt alakított ki a játékosokkal, és fontosnak tartja, hogy jelenlétével tevékeny részese lehessen a csapat szereplésének. Már-már edzői minőségben volt jelen az utóbbi mérkőzéseken, egy-egy összecsapás után ha kellett, vigasztalt, máskor személyesen veregette meg győztes játékosai vállát. Egy igazán példaértékű szemléletmód, a valaha volt egyik legjobb kosárlabdázótól.

JackBlack:
Lewis Hamilton, aki egy hét leforgása alatt kétszer is bizonyította (legutóbb a 20. helyről a 6.-ra „ugorva”), hogy ha ő nem lenne, akkor senki sem előzne a Forma-1-ben a futamok alatt, és hogy idén komolyan motivált, számolni kell vele a szezon végéig.


Címkék: kézilabda jégkorong forma 1 labdarúgás nba hét embere

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr961895057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása