bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Neked a búcsú sose fájjon

Fásy Mulató 2011.01.02. 21:13

Kedves Olvasóink!

Új év, új lehetőségek. Tudjuk, elcsépelt, de mégis rendkívül jól összefoglalja mindazt, amiről most szólni szeretnénk. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy két év után elköltözünk egy másik portálra. Köszönet a Blog.hu és a SportGéza csapatának, hogy mellettünk álltak, népszerűsítették oldalunkat, olykor építő jellegű kritikájukkal pedig elősegítették a blog és a mi fejlődésünket. Úgy érezzük azonban, hogy megérett az idő a váltásra és a változásra is. Szerencsések vagyunk, mert olyan dolgot csinálhattunk, amit szeretünk, és úgy gondoljuk, talán az átlag szurkolónál egy kicsivel jobban is értünk az adott témához (bár néha jó volt ennek az ellenkezőjét is megtapasztalni). Rossz érzés nincs bennünk, de úgy éreztük, hogy amivel mi foglalkozunk, az marginális téma az index és a blog.hu tematikájában. Bár a médiatörvény tartalmát sokan nem ismerjük, úgy érezzük, ez az év vízválasztó lesz a blog.hu életében is, még többen próbálják meg véleményüket ilyen formában kifejezni. Ebben az élesedő versenyben pedig úgy látjuk, hogy nem a legmegfelelőbb helyen vagyunk. A sport a nagypolitika és egyéb sorskérdések mellett nem kap elég nagy jelentőséget, és úgy érezzük, hogy ez az elkövetkezendő időben nem is fog változni.

Mindezeket mérlegelve úgy döntöttünk, hogy az új évtől hazánk legnagyobb sportoldalának felületén próbáljuk meg gondolatainkat, véleményünket terjeszteni.

Külön bekezdést érdemel az olvasóközönség. Köszönjük nektek, hogy a számunkra fontos kérdésekben véleményetekkel talán a miénket is formáltátok egy kicsit. Örülünk annak, hogy szakmai blogként sikerült tartanunk egyfajta színvonalat, és az Olvasók ebben végig partnerek voltak. Bízunk benne, hogy sokatokkal találkozunk az új oldalon is, hűségetek oda is elkísér.

Kívánunk mindenkinek boldog, sikerekben gazdag új esztendőt, hisszük hogy az elkezdett munkának továbbra is meglesz a gyümölcse, tartsatok velünk idén is, és ha csak ilyen formában is, de tegyünk együtt a sport népszerűsítéséért, fejlődéséért.

Sportbaráti üdvözlettel,

A Pálya Szélén csapata


Címkék: költözés nekrológ

Szólj hozzá!

Adios, nagylaci!

Fásy Mulató 2010.11.02. 18:59

Fő csapásvonalunkat, mely inkább szakmai irányba tereli a diskurzust, megtartjuk, de ezt nem lehet szó nélkül hagyni. Nyílt levél Nagy lászlónak (is).


Címkék: kézilabda nagy lászló

3 komment

USA a kosárlabdavilág tetején

Don Fender 2010.09.18. 14:44

Törökországban rendezték meg a 2010-es Kosárlabda Világbajnokságot. Több NBA sztár nem vett részt ezen a megméretettésen, a színvonal így is nagyon jó volt, és így legalább megmutathatták azok az európai játékosok is, hogy mire képesek, akik Európában ontják a kosarakat.


2 komment

És nemzetközivé lesz holnapra a világ

Disznóvágási Feri 2010.08.30. 18:44

Bizony, bizony - a címet az Internacionáléból idéztem. Nem véletlenül, mivel több helyen is kapcsolódik mai témánkhoz, amely nevezetesen a nemzetközi jégkorongligák futótűz-szerű kialakulása Európa-szerte.


Címkék: jégkorong nemzetközi ligák

Szólj hozzá!

Verekedés Athénban

Don Fender 2010.08.23. 21:02

Az Akropolisz kupán verekedés tört ki a görög-szerb találkozó legvégén. Szűk három perc volt még hátra a mérkőzésből, amikor 74-73-as görög vezetésnél elszabadultak az indulatok. Az incidensből legrosszabbul Nenad Kristic, az Oklahoma City Thunder játékosa jött ki.


Címkék: vb verekedés kosárlabda kristic

Szólj hozzá!

Első születésnap - Goldenblog

Pálya Szélén 2010.08.13. 14:52

Erről a két dologról emlékeznénk meg röviden.


Címkék: születésnap visszatekintés goldenblog

Szólj hozzá!

"Föltámadott a tenger..."

iFi 2010.08.06. 11:03

Mint ismeretes a klub szinten történő labdarúgás megfelelő működéséhez hatalmas összegekre van szükség. Azonban gyakran ezen összegek sem kellően elegendőek ahhoz, hogy egy klub pénzügyi mérlege a pozitív tartományban rostokoljon.


Címkék: labdarúgás uefa sportgazdaság

1 komment

Kudarc az első EB meccsen

Don Fender 2010.08.03. 23:42

Vereséggel indult a magyar női kosárlabda válogatott EB selejtezője. A Székely Norbert által irányított csapat jól kezdte mérkőzését, de végül a montenegroi csapat térhetett le győztesen a miskolci pályáról.


Szólj hozzá!

Örök vita - tabu téma?

iFi 2010.08.01. 14:59

A labdarúgás egy nagyon komoly iparággá nőtte ki magát. Hatalmas összegek vándorolnak bankszámlákról bankszámlákra, amelyek rendkívüli összegeket generálhatnak, illetve redukálhatnak le. Azonban kérdéses, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy az európai labdarúgó klubok pénzügyi stabilitása biztosítottá váljon?


Címkék: labdarúgás finanszírozás sportgazdaság

2 komment

Palik Lacit leintették!

Dr. Robin Masters 2010.07.29. 21:45

A magyar autósport egyetlen egy ismert és elismert intézménye a Hungaroring. A pálya színvonalas motorsport események lebonyolításának szolgált helyszínül évről évre, többek között például az F1 számára is. Az, hogy ez a komplexum ilyen szintre jutott az egy bizonyos embernek köszönhető, az illető Palik László, akit menesztenek.


Címkék: forma 1 palik lászló motorsport

1 komment

A MINI újra versenyez

Dr. Robin Masters 2010.07.28. 19:23

Régóta pletykálták, hogy a jövő évben teljesen megváltozó WRC szériába visszatér egy híres márka, amely korábban már bizonyított a ralli világában, méghozzá nem is kevés sikerrel. Ma már mindez hivatalos, a jövő évi szezonban a MINI visszatér a ralliba.

 


Címkék: mini rally boxutca wrc

Szólj hozzá!

Van belőle dögivel...

iFi 2010.07.23. 22:58

A pénz mozgatja a világot. S minden bizonnyal igaz lehet eme tézis, hiszen azóta sem érkezett ellenvélemény széles e nagyvilágból. És miért éppen a futball tudná kivonni magát az áldott-átkozott pénz varázsából?


Címkék: átigazolás labdarúgás city

3 komment

15 millióért Houstonba

Don Fender 2010.07.22. 11:30

Brad Miller, aki 12 évet töltött el eddig az NBA-ben, idén nyáron a Houston Rocketshez igazolt 3 évre 15 millió dollárért. A center két évig a Chicago Bullsban játszott, de erre a nyárra ő is szabad ügynökké vált, így gondolkodhatott azon, hogy hol folytatja pályafutását.


Címkék: szerződés kosárlabda nba houston miller rockets

Szólj hozzá!

Szabályok azért vannak, hogy legyen mit megkerülni

Oli18 2010.07.22. 08:30

Hétfőn este úgy tűnt, hogy lezárul az NHL idei szappanoperája és Ilya Kovalchuk marad a legutóbbi kenyéradójánál, a New Jersey Devilsnél. A szerződés azonban gyorsan vitatémává vált, mivel több részlete is aggodalomra adott okot. Végül a liga is úgy döntött, nem fogadja el a kontraktust, mert az látványosan kihasználja a kiskapukat és úgy próbálja meg megkerülni a fizetési sapkát.


Címkék: jégkorong elemzés nhl

Szólj hozzá!

Fogadási portálok elemzése 2.rész

Fásy Mulató 2010.07.20. 13:33

Előző héten a bet-at-home.com oldallal foglalkoztunk. Most következzen a Betclick elemzése.


Címkék: elemzés fogadjunk sportgazdaság betclick

1 komment

Strand, homok, labda...a többi jön magától!

iFi 2010.07.16. 08:30

Kánikula. Rekkenő hőség. A sportolók egy része holt szezonnak, pihenésnek tekinti a nyarat. Azonban ez nem mondható el minden delikvensről.


Címkék: kézilabda válogatott strandkézilabda

Szólj hozzá!

Fogadási portálok elemzése 1.rész

Fásy Mulató 2010.07.14. 18:25

Magyarországon is óriási piacot harcoltak ki maguknak a fogadási portálok, annyi van már, mint égen a csillag. Ezért végigmegyünk a legjelentősebb oldalakon, értékeljük őket négy szempont szerint: Oldal kinézete, kezelhetősége, kiegészítő szolgáltatások, marketing. Elsőként a Bet-at-home oldallal foglalkozunk bővebben.


Címkék: elemzés fogadjunk sportgazdaság bet at home

2 komment

Hogy-é a játékos kilója?

Disznóvágási Feri 2010.07.12. 19:01

Az FTC hokiszakosztályának újdonsült vezére ahogy érkezett, rögvest belehúzott a transzferekbe. De ki gondolta volna, hogy főnökletének második hónapjában már a tizedik játékost igazolja le a Székesfehérvárról érkezett úriember? Mindeközben a nagy rivális rég nem látott gondokkal küszködik... Szappanopera a javából!


Címkék: jégkorong fradi

4 komment

Miamiban dinasztia épül

Don Fender 2010.07.10. 11:04

Szinte biztos, hogy az NBA-ben ezen a nyáron a Miami Heat járt a legjobban. Két olyan játékost szerzett vezérük, Dwyane Wade mellé, akik ma a világ legjobb játékosai közé tartoznak. Chris Bosh, LeBron James és Wade alakíthatják a liga legjobb hármasát a 2010-2011-es szezontól.


Címkék: kosárlabda nba james heat miami wade bosh

Szólj hozzá!

Csányi vs. Kisteleki

Fásy Mulató 2010.07.07. 14:54

Tegnap az MLSZ közgyűlése egyhangúlag választotta meg a bankvezért. Sokan megváltóként várják, és ha néhány változtatást sikerül véghez vinnie, óriási segítsége lehet a magyar focinak. Ígéreteit összehasonlítottuk Kisteleki tetteivel.


Címkék: mlsz kisteleki csányi labdarúgás

50 komment

A söriparnak bejön a VB

Fásy Mulató 2010.07.06. 17:20

Nyilván így van, dehát aki szereti az adatokat, annak is eleget kell tenni.


Címkék: sör világbajnokság sportmarketing

Szólj hozzá!

Körvonalazódik az új éra

Disznóvágási Feri 2010.07.02. 17:19

Mint arról korábban is értekeztem, számos személyi változás történt a hazai jégkorong élén, ám a nyári forgolódásnak még messze a vége. Ezúttal a magyar-román liga vezetésében cserélődtek az emberek, és már egy új kiírást is komponáltak az illetékesek, amely komoly előrelépést tartogathat az előttünk álló hokiidényben.


Címkék: jégkorong mol liga

Szólj hozzá!

A nagy nyári banzáj elkezdődött

Oli18 2010.07.01. 08:00

A Chicago Blackhawks mennybemenetele után gyorsan a következő szezonra készülődnek az NHL csapatai. Mindenki teszi a dolgát, abban bízva, hogy a Szeles város után ők következnek a trónon. Amíg a játékosok a nyári szünetüket töltik, addig a menedzsment tagjai és a különféle játékosügynökök csak most kezdenek igazán „élni”.


Címkék: draft jégkorong nhl

Szólj hozzá!

Free Agent

Don Fender 2010.06.30. 08:00

Az NBA-ben érdekes szerződések kelhetnek napvilágra az elkövetkezendő hetekben. Amíg a VB-n mindenki arra figyel, hogy melyik sztárválogatott lesz a következő, amelyik kiesik, a tengeren túl a menedzserek azon gondolkoznak, hogy kié lesz LeBron James, Dwayne Wade vagy esetleg Chris Bosh.


Szólj hozzá!

Nem minden arany, ami fénylik?

iFi 2010.06.28. 13:48

Zajlik a világ legfontosabb sporteseménye. Július 11-én egy csapat, egy nemzet lesz az, aki a feje fölé emelheti a 36 centiméteres, 18 karátos, arany világbajnoki trófeát és kivívhatja a földkerekség labdarúgást kedvelőinek a tiszteletét.


Címkék: kupa világbajnokság labdarúgás

Szólj hozzá!