bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Hogy-é a játékos kilója?

Disznóvágási Feri 2010.07.12. 19:01

Az FTC hokiszakosztályának újdonsült vezére ahogy érkezett, rögvest belehúzott a transzferekbe. De ki gondolta volna, hogy főnökletének második hónapjában már a tizedik játékost igazolja le a Székesfehérvárról érkezett úriember? Mindeközben a nagy rivális rég nem látott gondokkal küszködik... Szappanopera a javából!

Csabai Gábor, a zöld-fehérek szakosztályvezetője sok jót ígért a nyilvánosságnak, de annál kevesebb vállalhatatlan dolgot. A kétkedők szokásukhoz híven hamar megrohamozták a fórumokat cinikus megjegyzéseikkel, melyek szerint az idegenszívű menedzser nem lesz képes ütős keretet varázsolni a pesterzsébeti jégre. Nos, két és fél hónap után részükről csupán sűrű mea culpázás, illetőleg síri csönd volt tapasztalható, hiszen a mai napon megjelent a hír: Borsos Attilával együtt a nyáron immáron tíz kiváló jégkorongozó csapott az új fejes tenyerébe.


Ha minden a tervek szerint megy, idén sokszor örülhetnek még a fiúk...

Kik is ők? Fent említett mellett szintén Dunaújvárosból érkezett Horváth Gáspár, az Újpesttől Borbás Gergely, Bontovics Márton és Hüffner Adrián, a Vasastól a szapporói hősök közt számon tartott Majoross Gergely és Peterdi Imre, Szlovákiából a fiatal Dancsfalvi Norbert, Szerbiából az ukrán Vitalij Gavriljuk, valamint a messzi Finnországból Timo Lindström kapus. Érkezett továbbá a Partizan Beogradtól Hakan Nygren svéd vezetőedző, illetve a negyedik kerületből Valentényi Sándor gyúró és felszerelés-menedzser. Ha pedig mindez még mindig nem lenne elég, a zöld-fehér hokisok ígéretet kaptak Rieb György klubelnöktől egy saját ferencvárosi jégpálya megépítésére.

Ugyan a tavalyi pontgyáros, Beau McLaughlin és a fiatal Hegyi Ádám távozása némiképp érzékenyen érintette az FTC szurkolóit, összességében optimistán várják az előttük álló idényt, hiszen az érkezők mellett a klubnál maradnak olyan húzóemberek, mint Hoffmann Attila, Jánosi Csaba, vagy éppen a szlovák Marko Hucko.

Kérdés, hogy vajon minderre kinek és miből futotta? A hírek szerint ugyanis az Erzsébetre csábított hokisok anyagilag felettébb kedvező ajánlatot kaptak egytől egyig, a távozó McLaughlin is fizetése másfélszereséhez jutott volna a következő szezonban. És akkor a pályaépítésről még nem is beszéltünk. Úgy tudjuk, a válasz nem másutt keresendő, mint az OrangeWays szerfelett méltányos támogatása körül. A busztársaság 2007 novemberében indította útjára első járatát, 2008-ban a Ferencváros futballcsapatának volt a főszponzora, jelenleg az egyik legsikeresebb hazai buszos cég. Ugyan mostanában Kovács Miklós vezérigazgatónak sem telnek eseménytelenül a napjai, úgy tűnik, Csabai Gáborék szilárd alapnak tekintik hozzájárulását a kilencedik kerületi jégkorong fellendítéséhez.

Láttunk már itthon nem egy példát a gyorsan felépülő, majd ugyanolyan gyorsan széthulló csapatokról. Többek között az örökös nagy ellenfél, az Újpest is áldozatául esett már a felelőtlen költekezésnek. A lilák jelenleg az utóbbi tíz év talán legnagyobb válságát élik meg, költségvetésük a felére csökkent, több húzóemberük is eligazolt. Vajon fenyegeti ez a veszély a zöld-fehéreket? A szezon végén visszatérünk rá.


Címkék: jégkorong fradi

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr682146911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem újpesten nem a túlköltekezés hozta ezt a helyzetet, hanem a vezetőség inkompetenciája
@freddyD: Felelőtlen költekezés alatt nem is feltétlenül a túlköltést értem, sokkal inkább az ár-érték arány eltorzulását, a kizárólag rövid távú gondolkodásmódot és a rosszul beosztott prioritásokat.
Na meg egy edző, amely porig alázza a játékosait és azok az edző ellen játszanak
@freddyD: Valóban, Újpesten túlontúl erős szerepe van egy-két személynek a válság kialakulásában. :) Ráadásul az ominózus személyek közül még mindig van, aki ott dolgozik, ez is igaz.

Azonban megfontolandó szempont a kritikánál, hogy a liláknál tudtommal kiemelkedően centralizált működés figyelhető meg, a központban a klubigazgatóval, aki magyarra fordítva élet és halál ura az UTE-ban. A jelenlegi szakosztályvezetés nyilvánvalóan úgy tudott oda kerülni, ahol van, mert kompromisszumos megoldásokat tudott eszközölni Őzével. Annak ellenére, hogy a szervezeti struktúra kialakítása szinte csak és kizárólag ezen személy hatáskörébe tartozik, sajnos ennek nem-ismeretében néhány esetben tévesen ítélik meg az új szakosztályvezetőt, és túlzott felelősséget tulajdonítanak neki abban, hogy bizonyos "nem kívánatos" személyek még mindig a klub kötelékébe tartoznak.
süti beállítások módosítása