bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Van belőle dögivel...

iFi 2010.07.23. 22:58

A pénz mozgatja a világot. S minden bizonnyal igaz lehet eme tézis, hiszen azóta sem érkezett ellenvélemény széles e nagyvilágból. És miért éppen a futball tudná kivonni magát az áldott-átkozott pénz varázsából?

Ennek értelmében nem is képes rá. Lassan kezdődnek a bajnokságok a nagy labdarúgó ligákban, azonban nem csak a játékosok edzenek ezerrel, hanem a menedzserek és játékos megfigyelők is belógatott csalival járják a labdarúgás szerteágazó vizeit, minél nagyobb „halra várva”.

Egyes esetekben úgy vettem észre, hogy a pénz nem számít, annyi van belőle, mint a pelyva. Na, de eredményre vezet ez a mértéktelen vásárolgatás?
Ha a Real Madrid tavalyi bevásárlására gondolunk, akkor a válasz egyértelműen: nem. Az idei nyári átigazolási szezon első számú shoppingere a Manchester City. Óriási összegeket ölnek a csapat erősítésébe. De még egy kérdés felmerül: a City lehet sikeres, európai top csapat, a világ legértékesebb csapatának tőszomszédságában? Reményeim szerint ez ebben a szezonban ki fog derülni…



Roberto Mancini a City menedzsere nem apró pénzekkel gurigázik, ha erősítésről van szó. Eddig már 59 millió font értékben igazolt játékosokat: Jerome Boatenget (Hamburg SV), David Silvat (Valencia CF), Yaya Tourét (Barcelona FC). Azonban még akár ugyanennyi fontot is elkölthet az olasz mester, hisz felmerült Balotelli (35 millió font), Kolarov (17 millió font), Milner (20 millió font) és Ramires (20 millió font) neve is.

Nem mellékesen, a City arab tulajdonosai nagyot nyelve ugyan, de Yaya Touré fizetését az egekig repítették. Az elefántcsontparti játékos heti (!) 185 000 fontot fog összerugdosni, amivel ő lesz a legjobban kereső futballista a Premier League-ben. Akárhogy is számolom az öt éves szerződés kitöltésével 55, 6 millió fontot vághat zsebre. Hogy mennyi Elefántcsontpart GDP-je, az most más kérdés, de pár százezren ebből az összegből nagyon jól eléldegélnének.
És „szegény” David Silva, nem is tudom, hogy lesz-e kedve visszafutni védekezni, hisz ő csak a második lehet Yaya után a heti 170 ezer fontos fizetésével. Mily problémákkal kell szembeszállni egy gazdag klubnak?!

A jövőben kíváncsian fogom szemlélni az angol bajnokság folyását, hisz most már akár öt-hat csapat is odaérhet az első helyre. De vajon a Manchester City közöttük lesz?
 


Címkék: átigazolás labdarúgás city

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr772172050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kíváncsi leszek. Szezon előtt a nagy nevek ellenére egy ötödik helyet jósolok.
A brutális fizetések okán pénz témában én is írtam egy man cityt (is) érintő postot:
cs-k.blog.hu/2010/07/13/valami_buzlik_europaban
@CséKá: Szerintem az MU, Chelsea kettős még mindig egy kicsit kimagaslik a mezőnyből, de idén el tudok képzelni egy City 3. helyezést, nagy csatában az Arsenallal....a Pool idén nem hiszem hogy odaérne...ráadásul egy jó formában lévő T'ham is megverhet bárkit. We will see!:)
A fizetésekről meg annyit, hogy valóban átestek a ló túlsó oldalára....lassan itt a salary cap ideje? nem bánnám....
Sziasztok - először írok ide, ezért a köszöntés.
Ugye az egy dolog, hogy felvásárolják ezt a sok játékost, dé érdekes lesz, hogy most majd bagóért ell kell adniuk jónéhányat mert csak 25 játékost lehet majd nevezni a PL-be. Ebben a thesun cikkben =www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/3067891/Roberto-Mancini-is-ready-to-wield-the-axe.html) Mancini azt mondta készen áll az eladásokra is. De közben meg már kész tény, hogy Balotteli az övék, Millner 80% hogy meglesz, és Torresért is 70 mio fontot ajánlanak. Szóval lesznek itt még nagy igazolások és pofáraesések érzésem szerint.
süti beállítások módosítása