bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Felelős elsőség és megosztott felelősség

Disznóvágási Feri 2010.06.15. 21:00

A múlt heti "hét embere" rovatban már elejtettem néhány mondatot a Sapa Fehérvár AV19 nyári terméséről, most kicsit jobban átrágjuk a témát. Történt ugyebár, hogy a székesfehérvári brigád a holtszezonban első magyarként ugrott neki az innováció fenevadának, és röpke pár hét alatt le is zavarta igazolásainak jelentős részét.


fotó: Tóth Péter (www.albavolanhockey.hu)

Az előző évi játékosdömpinghez képest ugyan kisebb neveket hozott az idei nyár, ne feledjük, hogy a kék-fehérek tavaly szinte minden rutinosabb válogatott játékost leigazoltak, aki még nem játszott náluk. Hacsak Szélig Viktort nem említjük, nincs olyan sztenderd tagja a nemzeti csapatnak, aki nem fordult még meg az Ördögöknél. Vas János biztosra vehető, illetve Hetényi Zoltán és Kóger Dániel esetleges távozásával értékes magyar jégkorongozókkal lehet szegényebb Ulf Weinstock csapata. A keret gyengülésének elkerülése végett Ocskay Gáboréknak égető szükségük volt az erősítésre, így jobb híján a hazai bajnokságban szereplő együttesekhez kellett nyúlniuk. Ennek köszönhető, hogy a korábban már Fehérváron is megfordult Stars-csatárok, Holéczy Roger és Fodor Szabolcs, valamint a Dunaújvárosi Acélbikák nagy hátvédreménysége, Orbán Attila is elkötelezte magát erre az évadra az EBEL-ben szereplő gárdához. A szintén fiatal védő, Szirányi Bence még tárgyal a vezetőséggel, hogy ők hol folytatják, az egyelőre a jövő kérdése. Amelyik székesfehérvári fiatal nem fér be az első keretbe, az újrainduló Mol Ligás farmcsapathoz kerül. Akik eddig kölcsönben szerepeltek közülük (például a Ferencvárosnál, vagy éppen a Miskolcnál), azok is visszakerülnek anyaegyesületükhöz.

Felmerülhet az emberben a kérdés, hogy bár Fejér megye székhelyén példaértékű munka folyik, mindez hogyan hat a többi honi élvonalbeli klubra? Nos, amennyiben azok a csapatok, amelyektől a Volán építkezése miatt elkerül néhány kulcsember, jelentősebben gyengülnek, egyfelől ugyan valóban az OB I címvédőjét okolhatják a játékszínvonal esése miatt, azonban az ő felelősségük sem elhanyagolható, hiszen az ő feladatuk, hogy utánpótlásuk és friss igazolásaik ilyen esetekben is szinten tartsák eredményességüket. Fel kell készülni arra, hogy amíg nem a Mol Liga lesz a legjobb pontvadászat kerek e világon, legjobb hokisaink mindig a nagyobb kihívásokat fogják keresni - és ez így van jól. Ha kinevelünk egy gólgyárost vagy egy élő betonfalat, örülhetünk és büszkék lehetünk magunkra, hogy egy erősebb brigád igényt tart rá. A hosszú távú gondolkodás egyik vezérfonala egy sportegyesület életében, ha törekszünk a minőség és a mennyiség egyensúlyba hozására.

Visszatérve a fehérváriakra. Véleményem szerint jó úton haladnak Ocskayék az utánpótlás és a profizmus összhangba hozása felé, azonban fontos, hogy tudatosuljon bennük: elsőszámú hazai csapatként tetszik vagy nem, felelősséggel tartoznak a többiek iránt. Természetesen nem anyagi felelősségre gondolok, sokkal inkább a tudás és a tapasztalatok átadására, hogy néhány év múlva sok hasonló klubot láthassunk magyar jégen.


Címkék: jégkorong alba volán 19

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr492062711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása