bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

A hét embere (2010.05.03.)

Pálya Szélén 2010.05.03. 08:00

Egy mérkőzést eldöntő lövés, egy parádés előzés, egy taktikus edzői húzás, egy sportvezetői döntés a pályán innen vagy azon túl, esetleg egy nyilatkozat, mely felkavarja a honi vagy nemzetközi sporttársadalmat. A Pálya Szélén szerkesztői a sport világában történő eseményekből merítve minden héten prezentálják jelöltjeiket, kiknek heti produktuma előtt megemelik képzeletbeli kalapjukat.

Dr. Robin Masters:
A mai marokkói WTCC futam bár nem volt zökkenőmentes - sok baleset volt a szűk versenypályán -, mégis a mi magyar ifjoncunk, Michelisz Norbert pontot szerzett! Norbinak egyébként a tegnapi első időmérőn sikerült a legjobbat autóznia, azonban sajnálatos módon az autót a falnak csapta, így a második időmérőn már nem tudott elindulni. A szerelők szerencsére még az éjszaka összerakták a dízel Seatot, amellyel a mai első futamon a 10. helyről indulva a 7. helyen végzett. A második futamon már az első sorból indult. Volt nem kis kavarodás a pályán, már a rajt utáni pillanatokban több autót összetörtek, Michelisz pedig a rajtrácson ragadt, és csak késve tudott indulni. Norbi tizedikként ért célba, ezzel jelenleg a bajnokságban 10 ponttal a 12. helyen áll. A folytatás a monzai pályán várja a magyar fiút.

Oli18:
Az NHL-ben szereplő Montréal Canadiens szlovák nemzetiségű, 24 esztendős kapusa, Jaroslav Halak igazán nagy tettet hajtott végre. Szinte egymaga elbúcsúztatta a rájátszásból az alapszakaszt toronymagasan megnyerő Washington Capitalst. Az utolsó három mérkőzésen mindössze három gólt kapott, pedig összesen 134 lövést küldtek a kapujára. Az NHL-playoff eddigi legnagyobb meglepetése tehát a Canadiens továbbjutása. A Habs a következő körben a bajnoki címvédő Pittsburgh Penguins ellen küzd meg (az első mérkőzést a Pingvinek nyerték).

Don Fender:
LeBron James vezetésével a Cleveland Cavs 4-1-re kiütötte a Chicago Bullst, és a Boston elleni párharcot is győzelemmel kezdte. A legutóbbi mérkőzésen mindössze egyetlen egy gólpassz hiányzott Jamesnek a tripla-duplához (19 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz), viszont igazán nagy teljesítményt a múlt vasárnapi találkozón nyújtott. 37 pont, 11 gólpassz és 12 lepattanó állt a neve mellett a chicagói találkozó után. Az utóbbi egy hétben tehát LeBron ismét bizonyította, hogy jelenleg ő a liga legjobb vezére. Igazán hősies teljesítményt akkor nyújtott volna, ha az utolsó percben bal kézzel bedobja a büntetőt (a jobb sérült volt), de erre már nem volt szükség a győzelemhez.

iFi:

Sokat méláztam, hogy kit válasszak a hét emberének. Két személy között filóztam, de végül sikerült zöldágra vergődnöm. Ezen a héten csak Gera Zoltán, a mi Zolink lehet az abszolút győztes. Pazar teljesítményével és csapata kimagasló eredményével érdemelte ki a megtisztelő címet. Április 29-én az Európa Ligában is lejátszották az elődöntők visszavágóit, ahol a Fulham FC (Zoli csapata) fogadta vendégül a Hamburg SV-t. Az első meccs 0-0-ja után komoly sansza volt az angol csapatnak, hogy bejusson a döntőbe. Azonban a mérkőzés nem a briteknek kedvezően indult. 22. perc: Petric szabadrúgása, 0-1 a Hamburgnak. Ezek után sikerült Daviesnek egyenlítenie a 69. percben. És elérkezett a 76. perc. Gera Zoli egy szöglet után a lecsorgó labdát a kapuba lőtte, ezzel döntőbe vezetve csapatát. A londoni sajtó az egekig magasztalta Zolit. A következő állomás a döntő. És a szoborállítás?


Forrás: www.nemzetisport.hu

Réj Párlör:
Vasárnap lényegében véget értek a holland Eredivisie küzdelmei. Rájátszásban döntenek a második kieső kilétéről, és még egy hely kiadó az Európa Ligás részvételért, amelyért a 6-9. helyezett csapatok mérkőznek meg. A bajnoki címet az Ajax lehengerlő teljesítménye ellenére egyetlen ponttal a Twente gárdája szerezte meg. A mai utolsó forduló a maga 39 góljával (4,3-as gólátlag) nagyszerű befejezése volt a szezonnak. A legtöbbet ezek közül Rotterdamban láthatták a nézők, ahol a Feyenoord a Heerenveen elleni 6-2-es sikerével biztosította be az Európa Ligát érő 4. pozíciót. A mérkőzésen mesterhármassal búcsúzott a visszavonulását a héten bejelentő Roy Makaay. A holland csatár karrierje csúcsán a Deportivo La Corunával (2000) és a Bayern Münchennel (2005, 2006) bajnoki címet ünnepelhetett, emellett spanyol és német kupagyőzelemmel is büszkélkedhet, 2003-ban pedig 29 bajnoki góljával nemcsak spanyol gólkirály, hanem Európai Aranycipős is lett. A holland válogatottban többek között Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert, majd később Ruud van Nistelrooy miatt nem tölthetett be igazán kiemelkedő szerepet, ám így is részt vett két Európa-bajnokságon (2000, 2004), 43 fellépésén pedig 6 gólt jegyezhetett. 2008-ban szerepelt Pekingben, mint túlkoros, és 3 mérkőzésen 2 gólig jutott a negyeddöntőig menetelő olimpiai csapatban. Az idei búcsú után azonban továbbra is marad jelenlegi klubja alkalmazásában, mint utánpótlásedző.

mcjosh:
A huszonnégy éves, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalembert, Meskó Zoltánt draftolta a New England Patriots amerikai futball klub. Ha nem adják kölcsön, személyében harminchat év után lehet ismét magyar anyanyelvű játékos az NFL-ben.
Meskó Temesváron született, és tizenkét éves volt, amikor családjával az Egyesült Államokba emigrált, miután zöld kártyát kaptak a román kormánytól. Középiskolásként figyeltek fel kivételes rúgótechnikájára, ekkor még mezőnyrúgóként és pontrugóként is játszott. Később a mezőnyrúgásokra specializálta magát, így lett belőle az egyetemi évei alatt az ország egyik legjobb puntere. Az egyetemi bajnokságban a Michigan Wolverines színeiben több rekordot megdöntött, rengeteg díjat nyert, rendszeresen szerepelt a különböző egyetemi válogatottakban. Az idei drafton a punterek között az első helyre rangsorolták, és az ötödik körben, a 150. helyen kelt el.
[Megj.: A punter egy viszonylag alacsony presztízsű poszt az amerikai futballban. A speciális egység tagja, a támadási lehetőség feladásakor - általában a 3. sikertelen kísérlet után - rúgja át az ellenfélnek a labdát. Legfontosabb feladata, hogy a rúgásai után minél hosszabb időt töltsön a levegőben a labda, ezzel több időt biztosítva a védőknek, hogy odaérjenek a labdát elkapóhoz.]

Disznóvágási Feri:
A magyar futballban szokatlan izgalom, kéztördelés előzte meg a pénteki Ferencváros-Újpest örökrangadót, hiszen a kilencedik kerületi együttes négy év után először fogadta a lilákat bajnoki mérkőzésen. A meccs előtti szokásos rendbontások már a régi derbikre emlékeztettek, a találkozó hangulata pedig jól prezentálta, mennyire várták a szurkerek ezt a jeles napot. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak helyzetek, majd a 35. percben Kabát megszerezte a vendégek számára kincset érő gólt. Noha a zöld-fehérek rengetegszer próbálkoztak, három kapufát is lőttek, nem sikerült egyenlíteniük, így a Mészöly Géza vezette társulat extázisban ünnepelhette a nem mindennapi győzelmet, mellyel a Fradi tavaszi veretlenségi sorozatát és - egyéb tényezők közrejátszása mellett - Craig Short vezetőedző ferencvárosi karrierjét is meg tudta törni.
Én a hét emberének a meccs újpesti hősét, Kabát Pétert választom, aki sérüléséből visszatérve hatalmas gólt lőtt, és ezzel tanúbizonyságot tett arról, hogy egyszerre igazi sportember és magyar szinten kiváló labdarúgó.


Címkék: gera nfl nba nhl wtcc hét embere

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr961970024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása