bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Meddig lesz még fejetlenség a magyar labdarúgásban?

mcjosh 2010.05.01. 08:00

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója igent mondott a Magyar Labdarúgó Szövetség felkérésére és jelölteti magát a szervezet elnöki posztjára. Amennyiben a közgyűlés megválasztja, ő lesz a magyar futball első embere. Sokan messiásként várják, de vajon megválthatja-e a magyar labdarúgást?

Az eredeti tervek szerint május 29-én állt volna össze az MLSZ új elnöksége, de a jogászok nem mentek bele, hogy egyszerre legyen alapszabály-módosító és tisztújító közgyűlés. Ezért május utolsó szombatján csak az alapszabályon változtatnak, amire azért van szükség, mert Csányi kisebb szervezettel, az általa elképzelt struktúrában szeretné irányítani a szövetséget. Ezt követő harminc napon belül pedig megtartják a tisztújító közgyűlést. Legkorábban tehát június végén lehet új vezetője a február – az előző elnök, Kisteleki István távozása - óta „fejetlen” magyar labdarúgásnak.
Csányi hivatalba lépéséhez szükséges az is, hogy a jelenlegi elnökség - bármilyen furcsán hangzik is - leváltsa magát. A tagok mandátuma ugyanis csak jövő év februárjában jár le, az OTP-vezér viszont saját embereivel szeretné megkezdeni a munkát. Elfoglaltságai miatt napi szinten nem tudna részt venni a szövetség életében, ezért bizalmasaival venné körül magát.

Sokat dilemmáztak az MLSZ-ben azon, hogy egykori kiváló labdarúgót vagy sikeres gazdasági szakembert válasszanak-e elnöknek. Végül az utóbbi mellett döntöttek és felkérték az ország egyik legbefolyásosabb üzletemberét a posztra. Általános vélekedés, hogy Csányi személye a magyar labdarúgás élén figyelemfelkeltő üzenet a potenciális befektetőknek: ha a magyar gazdasági élet egyik legtekintélyesebb alakja számára fontos ez az ügy és szerepet vállal azért, hogy a magyar futball előre lépjen, komolyan kell venni a sportágat, és érdemes pénzt invesztálni bele.

Csányi Sándortól sokat várnak üzleti kapcsolatai, hatalmas vagyona miatt. Ezek révén valószínűleg tud is majd segíteni abban, hogy valami megmozduljon a magyar labdarúgásban, elinduljon a tőkeáramlás. Elengedhetetlen ugyanakkor, hogy a háttérben egy olyan munka kezdődjön, amely valóban rendbe teszi, gazdasági alapokra helyezi a sportágat hazánkban, hogy képes legyen megállni a saját lábán, ne pedig egy karizmatikus, befolyásos vezető személyiségétől függjön.
Sokszor előfordult már, hogy politikusokat, médiához kötődő egyéneket kértek fel szövetségek, klubok élére, hogy kapcsolataik révén segítsék az adott szervezetet. A kezdeti tünékeny sikerek, fellángolások hamis önigazolást nyújtottak. Tartós fejlődés csak tudatos építkezéssel, hosszú távú stratégiai gondolkodással érhető el, álljon bárki is a szövetség élén!


Címkék: mlsz labdarúgás csányi sándor sportgazdaság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr71964988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása