bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

A hét embere (2010.04.26.)

Pálya Szélén 2010.04.26. 08:00

Egy mérkőzést eldöntő lövés, egy parádés előzés, egy taktikus edzői húzás, egy sportvezetői döntés a pályán innen vagy azon túl, esetleg egy nyilatkozat, mely felkavarja a honi vagy nemzetközi sporttársadalmat. A Pálya Szélén szerkesztői a sport világában történő eseményekből merítve minden héten prezentálják jelöltjeiket, kiknek heti produktuma előtt megemelik képzeletbeli kalapjukat.

Don Fender:
Nálam Jameer Nelson lett a hét legjobbja. Vezetésével 3-0 arányban vezet az Orlando Magic a Charlotte Bobcats ellen. Az első és a harmadik mérkőzésen is 32-32 pontot dobott, az átlaga 25,7 pont és 4,7 assziszt. Leginkább az első félidőben tette oda magát a mérkőzéseken. A legelső találkozón 24 pontot sikerült összegyűjtenie az alacsony irányítónak az első 20 percben. Ha a következő Bobcats elleni meccsen is nyernek Nelsonék, továbbjutnak a konferencia-elődöntőbe.

Oli18:
A héten az U18-as amerikai jégkorong válogatott érdemli meg leginkább a dicséretet, akik Fehéroroszországban a svédeket legyőzve szereztek világbajnoki aranyérmet. Az elmúlt években a különböző amerikai válogatottak nem voltak éppen túl sikeresek, de idén szinte minden összejött nekik. Győzelem az U18-as és 20-as világbajnokságon, ezüstérem az olimpián, valamint a májusban kezdődő felnőtt világbajnokságon is az éremesélyesek közé tartoznak. Úgy tűnik, 2010 az USA éve lesz jégkorongban.

mcjosh:
Nyolcvankilenc éves korában, április 21-én elhunyt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korábbi elnöke, Juan Antonio Samaranch. 1980 és 2001 között látta el a NOB vezetését, nála hosszabb ideig – 29 évig – csak Pierre de Coubertin, a szervezet alapítója állt az élen.

Samaranch egy olyan időszakban lett a NOB elnöke, amikor bojkottok jellemezték a játékokat, korrupció a testületet, ezért pénzügyi problémákkal küzdöttek, és nehéz volt rendező várost találni. Noha az 1984-es los angelesi olimpián a szovjet blokk országai nem vettek részt – visszavágva az amerikaiaknak a négy évvel korábbi, moszkvai olimpia bojkottálásáért –, vezetése alatt folyamatosan nőtt a résztvevő államok száma. Gazdaságilag rendbe rakta a NOB működését, a helyi szponzori együttműködések helyett globális megállapodások kötését szorgalmazta, új televíziós közvetítési szerződéseket írt alá.  Intézkedéseinek köszönhetően rendszeres, kimagasló bevételre tett szert a NOB, amelyből megfelelően tudta finanszírozni az olimpiát és támogatni a nemzeti bizottságokat. Vonzóvá tette a rendezési jog megszerzését: ma már sorban állnak a világ legnagyobb városai, hogy a játékok házigazdái lehessenek.

Juan Antonio Samaranch, nyugodj békében!


Forrás: bbc.co.uk

Fásy Mulató:
Bár a magyar jégkorong-válogatottnak idén nem sikerült a feljutás, biztató jeleket tapasztalhattunk a ljubljanai világbajnokság során. Kiderült, hogy a magyar csapatnak nem csak egy kapusa van. A torna során mutatott 2,67 shutout  bebizonyította, hogy kapusposzton még mindig jól állunk, a jövő válogatottját meg lehet alapozni egy kiváló kapusteljesítménnyel. Innen is gratulálunk Hetényi Zolinak, aki rendkívül érett játékot mutatott a szlovéniai eseményen.

Réj Párlör:
Vasárnapi idegenbeli győzelmével a skót Rangers futballcsapata története 53. bajnoki címét hódította el. Az idei versenyfutás nem volt igazán izgalmas, az ősi rivális Celtic csapatának ebben a szezonban nem igazán volt esélye megszorítani Walter Smith csapatát, akik 3 fordulóval a zárás előtt 11 egységgel állnak jobban zöld-fehér ellenfelüknél. Az utóbbi két és fél évtized a két glasgow-i óriás csatájáról szólt a szigetországban, hiszen 1985 óta mindössze ez a két klub tudta elhóditani a bajnoki trófeát (Rangers 16, Celtic 9). Ám a hazai egyeduralom megbosszulta magát az évek során, hiszen a két klub a nemzetközi szintéren elvesztette versenyképességét. Az idei szezonban a BL-selejtezőn elbukó Celtic az Európa-Ligában folytatva csak csoportja harmadik helyére volt jó, míg a Rangers BL-kalandja során csúnyán leszerepelt egy nem túl acélos kvartettben. Az angol Premier League-be történő áthajózásuk megvalósulásának hiányában továbbra is a hazai szintér marad, és az európai, ahol ősszel bizonyíthatják, hogy még mindig van presztízse a skót bajnokságnak. Mert ebben a szezonban ez nem igazán sikerült.

Disznóvágási Feri:
Ismét a magyar jégkorong-válogatottból választottam a héten, a kérdéses személy pedig nem más, mint a jó öreg Toki, azaz Tokaji Viktor. Személyes tapasztalatból mondom, a vállficam felettébb kellemetlen dolog. A nemzeti csapat kulcsemberének számító hátvéd azonban mit sem törődött a britek ellen összeszedett sérüléssel, kiugrott vállát rögzítette, szépen beöltözött szerelésébe, és mindezt csak azért, hogy a cserepadon ülve (vagy éppen olykor fel-felugrálva), közvetlen közelről buzdítsa a társakat a Divízió I-es vb döntőmeccsén. Sajnos az áhított feljutás végül nem jött össze, viszont ezennel fejet hajtok Tokaji Viktor sportemberi nagysága előtt.

 
Forrás: www.sportgeza.hu


Címkék: rangers olimpia jégkorong nba hét embere

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr11951475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása