bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

5 fogas kérdés: A magyar jégcsarnokoknak 2.

Disznóvágási Feri 2010.04.20. 18:30

Újabb rovat pattant ki fejünkből, melyet fantáziadúsan az "5 fogas kérdés" névre kereszteltünk. Mivel első ilyen jellegű írásunk egy jégkorong-fanatikus klaviatúrájából származik, főszereplőink ezúttal a hazai első osztályú bajnokság jégcsarnokai lesznek.

Ezúttal a Káposztásmegyeren található Icecentert vesszük górcső alá. A 2003-ban átadott épületben két jégpálya üzemel, a centerpályát körülvevő lelátón több mint 2000 ember foglalhat helyet kényelmesen. A két jégfelületen folyamatosan pezseg az élet: hol rendezvények, hol korcsolyaoktatás, hol edzések és meccsek, hol pedig közönségkorcsolyázás zajlik éppen a fagyott vízen. A létesítmény egyébként a Mol Liga-győztes Vasas Budapest Stars otthonául is szolgál. Lássuk, mit válaszol a csarnok az 5 fogas kérdésre:

1. Milyen szolgáltatások működnek a jégcsarnokban?
2. Mennyire biztonságos a jégcsarnok?
3. Mennyire tartják karban a jégcsarnokot?
4. Mennyire működik energiatakarékosan a jégcsarnok?
5. Mennyire fejlett technológiával rendelkezik a jégcsarnok?


Icecenter (Vasas Bp. Stars)

1.
A jégcsarnokban számos szolgáltatás működik, köszönhetően a sok tágas helyiségnek. Felsorolni is nehéz őket, így csak néhány példát mondok. Ha kívülről indulunk, találkozhatunk kávézóval, pizzériával, virágbolttal, jégkorongos szaküzlettel. Befelé haladva jegyirodát találunk, játékgépeket, újabb hokisboltot és büfét - mindebből látszik, mennyire odafigyeltek a létesítmény tervezésénél a sportszolgáltatás mellett működő egyéb funkciókra. A közönségkorcsolyához korcsolyakölcsönzés és élezés dukál, a ruhák és a vagyontárgyak biztonságba helyezéséhez külön öltözőszekrényt vehetünk igénybe, a mérkőzéseket pedig kényelmesen, jó látószögből kísérhetjük figyelemmel. Egy-két hiányosságot azonban megjegyeznék. A találkozókra több büfét kellene kihelyezni (jelenleg 3 szokott üzemelni), és a csapat szempontjából nemsokára elengedhetetlenné válik saját merchandising-részleg kialakítása valamelyik teremben. A szolgáltatások egyébként alapvetően jól működnek, az intézmény jó hangulatot, igényességet áraszt magából.

2.
A csarnokban mozgásérzékelők, biztonsági kamerák, sprinklerek, biztonsági zárak garmadája, valamint biztonsági személyzet gondoskodik a fogyasztók és az alkalmazottak testi épségéről. A nézőtéren a hazai és a vendégszektor között áthidalhatatlan az akadály (ez főként maga a pálya), az öltözőknél pedig jól felszerelt orvosi szoba található. Ugyan a mérkőzéseken találkoztunk már mogorva, udvariatlan biztonsági őrökkel, de ezt ellensúlyozza az a tény, hogy talán ez eleddig az egyetlen pesti Mol Ligás jégcsarnok, ahol még nem volt botrányba fulladó meccs.

3.
A létesítmény karbantartása jól működik, a minap például épp a centerpálya betonját és jegét újítják fel a szakemberek. A két pálya között helyezkedik el a karbantartók "bázisa", innen koordinálják ők szigorúan követett előírások szerint a csarnok működését. Az épületben egész nap fel s alá jár a takarítónő, aki minden csapat után rögvest kitakarítja az öltözőket, így mire a következő társulat odaér, már minden csillog-villog.

4., 5.
Na, itt jön a fordulópont, az energiatakarékosság és a technológiai felügyelet területén ugyanis akadnak negatívumok. Habár a folyosók mozgásérzékelős világításával igyekeztek az üzemeltetők kiküszöbölni a felesleges áramfogyasztást, a jégfelület felett működő fénycsövek rendkívül pazarló életmódot folytatnak. A fűtés, a szigetelést és a levegő áramoltatását sajnos csak komolyabb befektetéssel lehetne optimalizálni, a mosdókban és zuhanyzókban pedig sokkal praktikusabb lenne időzítős csapokat beszerelni. A rolbák azért jól működnek, és az sem volt ördögtől való ötlet, hogy a reklámokat illetve a vonalakat a betonra festették, nem pedig a jégre. A palánk és a plexi is dicséretet érdemel, nem spóroltak a minőségi anyagokkal.


Fotók: www.icecenter.hu


Címkék: jégkorong jégcsarnok icecenter 5 fogas

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr121937555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása