bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

A hét embere (2010.04.19.)

Pálya Szélén 2010.04.19. 08:00

Egy mérkőzést eldöntő lövés, egy parádés előzés, egy taktikus edzői húzás, egy sportvezetői döntés a pályán innen vagy azon túl, esetleg egy nyilatkozat, mely felkavarja a honi vagy nemzetközi sporttársadalmat. A Pálya Szélén szerkesztői a sport világában történő eseményekből merítve minden héten prezentálják jelöltjeiket, kiknek heti produktuma előtt megemelik képzeletbeli kalapjukat.

Don Fender:
Nálam a hét nyerő embere Derrick Rose, a Chicago Bulls másodéves irányítója volt. Ahhoz, hogy a csapat bejusson a playoff-ba, az utolsó három mérkőzését meg kellett nyernie. Rose ezeken az összecsapásokon főszereplője volt a Bulls sikerének. Vasárnap legyőzték a szintén rájátszásba igyekvő rivális Toronto Raptorst, kedden a két évvel ezelőtti bajnok Boston Celticset, a zárónapon pedig a Charlotte Bobcatset. A fiatal itányító mindegyik ösecsapáson csapata legjobb pontszerzője volt, ráadásul a Celtics ellen 39 pontig jutott. A hét szépséghibája csupán az, hogy a playoff első körének első mérkőzésén a chicagóiak vereséget szenvedtek a Cleveland Cavalierstől, bár emberünk ezen a találkozón is vezéregyéniség volt (28 pont, 10 gólpassz).

Oli18:
Mats Zuccarello-Aasen újabb bizonyítéka annak, hogy a későn érő tehetségek is odaérhetnek a legjobbak közé. A norvég jégkorongozó 18 éves korában elkerülte a különböző NHL-es csapatok játékosmegfigyelőinek figyelmét, ám most 22 évesen szinte biztosan szerződést kap valamelyik tengerentúli csapattól. Nem hivatalos források szerint a héten a New York Rangers már meg is egyezett vele, ám a szigorú szabályok miatt csak a világbajnokság után jelenthetik be az érkezését. A svéd első osztályú bajnokság (Elitserien) pontkirályát múlt vasárnap a Papp László Sportarénában is szemügyre vehettük, hiszen a norvég válogatott oszlopos tagjaként ő is részt vett az összecsapáson. Szinte minden megmozdulásából látni lehetett, hogy nem egy átlagos játékosról van szó. A kérdés mindössze annyi, hogy megállja-e majd a helyét a legjobbak mezőnyében is.

Dr. Robin Masters:
A hétvégi Török-rali első napján egy újonc állhatott az élre. A Citroën Junior csapatánál versenyző Sebastien Ogier az első napon, közel 100 km gyorsasági szakasz után vezette a mezőnyt. Igaz ugyan, hogy a második napon a világklasszis Loeb átvette a vezetést, mégis remekül megmutatkozott az ifjú Ogier tehetsége, aki előtt egyenes út vezethet egy jövőbeli világbajnoki cím felé.

iFi:
Immáron harmincadik alkalommal sikerült bajnoki elsőséget elérnie a belga első osztályban az Anderlecht labdarúgócsapatának. A vasárnapi 2:1-re megnyert FC Bruges elleni összecsapással a csapat bebiztosította az első helyét a tabellán, noha vissza van még négy forduló a belga rájátszásból. Ennek folyományaként választottam ki a hét embere címre Juhász Rolandot, aki már harmadik alkalommal részese a brüsszeliek sikerének. Juhász stabil tagja a keretnek és a védelemnek egyaránt, ezáltal komoly feladatok hárulnak rá, amit maximálisan sikerül megoldania. Csak így tovább, Roli!

mcjosh:
Az én választásom ezúttal nem egy pozitív hősre esett, hanem egy furcsa-vicces jelenet főszereplőjére, Rasheed Wallace-ra. A Boston Celtics játékosa a saját kosarába dobott a Chicago Bulls elleni mérkőzésen az NBA alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. A labdarúgásban nem ritka öngólt lőni, de kosárlabdában meglehetősen kevés esetben fordul elő ilyesmi. Az erőcsatár egy lepattanóért ment föl a saját palánkja alatt, senkitől sem zavartatva, mégis olyan szerencsétlenül próbálta megszerezni a labdát, hogy az a saját gyűrűjükben kötött ki. A Boston végül 101-93-as vereséget szenvedett a Chicago Bulls ellen, de így is biztos a helye a rájátszásban.

Disznóvágási Feri:
A magyar jégkorong-válogatott megkezdte küzdelmét az A csoportba való feljutásért. (Hiszen talán mindannyian belátjuk, hogy kimondva vagy kimondatlanul, de ez a cél.) Nemzeti együttesünk eddig jól vette az akadályokat: a jócskán megerősödött dél-koreaiakat (4-2) és a hanyatlófélben lévő lengyeleket (6-0) is sikerült legyőzni. Fiaink kedden a gyengécske horvátokkal, szerdán pedig mumusainkkal, a britekkel mérkőznek, ám mindenki tudja, hogy a legfőbb (s talán egyetlen) hátralévő akadály a pénteki, Szlovénia elleni meccs lehet előttünk. A találkozón előnyünkre válhat, hogy Ted Sator szövetségi kapitány legénysége némi vérfrissítésen ment keresztül, ugyanis Rajna Miklós (kapus), Sofron István, Magosi Bálint (csatárok), Hegyi Ádám, valamint Szirányi Bence (védők) első felnőtt vb-jén vehet részt. Habár Sofron már 2 pontnál (1+1) jár, én mégis Szirányi Bencét választanám a hét emberének, mivel hátvéd létére remekül helytállt eddig: egy kapott gólnál sem volt a pályán, jól védekezett, mindig felment a támadással, még a gólszerzéssel is megpróbálkozott párszor, ráadásul az újoncoknál ő vezeti a plusz-mínusz listát +4-gyel. Csak így tovább!

Réj Párlör:
Az angol Premier League-ben a BL-selejtezőt érő negyedik helyért csatázó Tottenham csapatára nem várt könnyű hét. Szerdán és szombaton is egy-egy londoni derbire került sor a White Hart Lane-en. Hétközben az ősi rivális Arsenal, hétvégén pedig az éllovas Chelsea gárdája látogatott Harry Redknapp együtteséhez. A Spurs számos kulcsjátékosát (Lennon, Palacios, Krancjar) nélkülözve és sokak meglepetésére 6 ponttal zárta a két találkozót, ezzel 3 fordulóval a zárás előtt 2 ponttal előzi meg az ötödik Man. City gárdáját.

Forrás: www.espoirsdufootball.com

Az Ágyúsok ellen az első liga meccsén szereplő 19 éves Rose gólját Gareth Bale duplázta meg, aki a szombati mérkőzésen szintén betalált. A fiatal wales-i balhátvéd hónapok óta alapembere a londoni gárdának, ezen a héten pedig mezőnymunkája mellett gólokkal is segítette csapatát, melynek további sorsolása (mindkét manchesteri alakulattal mérkőznek a hátralévő 3 fordulóban) sem könnyű, ám jelenleg lépéselőnyben vannak a negyedik, még kiadó BL-helyért vívott küzdelemben.


Címkék: jégkorong rally nba premier league hét embere

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr101932996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása