bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Jegymustra BL-körökben

iFi 2010.04.15. 12:30

Mint tudjuk, vészesen közeledik a labdarúgó Bajnokok Ligája döntője. Épp itt az ideje, hogy beszerezzük a jegyeket a mindent eldöntő mérkőzésre. Indul a jegyüzérkedés!

Manapság már viszonylag egyszerűen eljuthatunk olyan rangos sporteseményekre, amilyeneket eddig csak a televízióban láthattunk. Nem igényel nagy tudást és ismeretet egy világraszóló rendezvényre a belépést biztosító okmány megvásárlása. Rengeteg cég tűzte ki céljául, hogy a világháló segítségével egy-két kattintást követően segít belépni a sportmennyország kapuján. Internetes site-ok és szervezőirodák vállalva a felelősséget biztosíthatnak nekünk helyet a világ bármely stadionjában. Csak egy dolog kell hozzá: tőke.

Érdekelni kezdett, hogy a világ legnagyobb csapatait – jelen esetben a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé bejutott együtteseket aposztrofáljuk így – mibe kerül megtekinteni a saját szentélyeikben. Menjünk szépen sorjában!

Az első BL-elődöntő helyszíne: Milánó, a Giuseppe Meazza stadion, az Inter Milan főhadiszállása. 2010. április 20-án a José Mourinho vezette társaság komoly erőpróba elé néz. Az FC Barcelona lesz a vendég. Azonban ahhoz, hogy mi is jelen lehessünk a mérkőzés helyszínén és együtt szurkoljunk a 85 700 fős befogadóképességű San Siróban, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A hazai csapattal szimpatizálók számára két árkategóriájú jegyet árusítanak. Az olcsóbb verziót választóknak 285 eurót, illetve 25 euró szállítási költséget kell kicsengetni, míg a magasabb kategóriát igénylők 335+25 eurót (95 400 Ft, ha 1 euró=265 Ft) fizethetnek a katarzisért.

Nem restellem kijelenteni, hogy a BL tavalyi nyertese, az FC Barcelona idén is nagy eséllyel (ha nem a legnagyobbal) indul a trófeáért. A szentélybe, a Camp Nouba, a már oly sok nevezetes csatát megért stadionba való bejutás életre szóló élménnyel gazdagíthatja a futballrajongó közönséget. Élménnyel gazdagít, viszont a pénztárcát leredukálja rendesen egy Barca-Inter visszavágón való részvétel. Itt is két árkategória közül választhatunk: 460 euróért eggyé válhatunk a további 98 771 emberrel, aki élteti a csapatát. De ha lúd, legyen kövér, akkor már jó helyről nézzük a sztárokat, vegyük inkább a magasabb presztízsű jegyet 520 euróért (137 800 Ft, ha 1 euró=265 Ft).

Ezek után egy Allianz Aréna már nem hozhat izgalomba senkit. Vagy mégis? A gyönyörűen kivitelezett, különböző színekben pompázó, 69 900 főt befogadni képes létesítmény az FC Bayern München mindenre elszánt szurkolóinak a „játszótere”. Az április 21-én, a vendégeskedő Olympique Lyonnais-nal szembeni mérkőzést megtekinthetjük 300, vagy akár 350 euró ellenében pár ezer őrült, sört vedelő bajor társaságában.

Hogy a francia-német visszavágó is emlékezetes maradjon, arról a Stade Gerland 41 044 szurkolója fog gondoskodni. Már a franciák elődöntőbe jutása is nagy fegyverténynek számított, de a döntőért való küzdelemben a francia közönség 12. emberként fogja űzni-hajtani csapatát. Ha egy igazi dobhártya-siketítő rangadót akarunk látni Lyonban, akkor „csupán” 420, vagy jobb esetben 370 eurót kell kicsengetnünk.

A naptáramat nézegetve feltűnt, hogy május 22-én este 20.45-től épp szabad vagyok. Kell ennél jobb apropó? Irány Madrid, nézzük együtt élőben a Bajnokok Ligája döntőjét! A Real Madrid nagy múltú stadionja, a Santiago Bernabéu a madridi emberek szíve csücske. Helyileg, nagy mérete ellenére Madrid business-központjában helyezkedik el, és a város metróhálózatának 10-es számú szerelvénye külön megállót is kapott itt. A stadionban már háromszor rendeztek BL- illetve BEK-döntőt (1957, 1969, 1980), és az idei lesz a negyedik komoly európai futballesemény. A 80 400 főt számláló létesítmény garantáltan tele lesz a döntő napján, így nem árt minél előbb beszerezni a belépőket. A jegyeket négy különböző árkategóriára osztották a stadionban elfoglalt helyek szerint. A kapuk mögötti terület harmadik, negyedik és ötödik páholyában történő „szotyolázásért” 1420 eurót kell elutalni a szervező irodának. Ha az első-két páholy valamelyik székén foglalnánk helyet, akkor 1620 eurót kellene levonni a bankszámlánkról. De ennél van feljebb is! Az oldalvonallal parallel páholyok még üresen tátongnak, így van lehetőség ide is foglalót váltani. A 3-4. páholyból történő fényképkészítés 2020 euróba, míg az 1-2. páholyból történő 2420 euróba (641 300 Ft, ha 1 euró=265 Ft) kerül. És lehet, hogy még a kamera is felvesz minket!

Az általam készített szemle csupán egy bizonyos portálon feltüntetett jegyárakat ismertette. Azonban természetesen sok különböző cég foglalkozik jegyek beszerzésével, és ennek fejében az árkategóriák is megoszlanak. Aki valóban tervezi egy Bajnokok Ligája összecsapás megtekintését, javaslom az átfogó utánajárást, és célszerű elsőként a csapatok honlapjait szemügyre venni, mivel itt sokkal kedvezőbb áron juthatunk hozzá a tiketthez.


Címkék: bajnokok ligája labdarúgás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr871921038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása