bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Kik, merre, hogyan? (NHL playoff 2. rész)

Oli18 2010.04.14. 08:00

Amerikai idő szerint szerda este kezdetét veszi az NHL rájátszása. Röviden ismertetjük a résztvevő csapatokat, és megpróbálunk tippelni is (hozzászólásokban várjuk az Önök tippjét is). A második részben a keleti konferenciával foglalkozunk.

Washington Capitals (1.) – Montreal Canadiens (8.)
A fővárosi egylet magabiztosan nyerte meg az NHL alapszakaszát. A liga második San Jose Sharksra is nyolc pontot vert rá. Elsősorban az elképesztő támadójátékuknak köszönhetik a sikerüket, meccsenként majd négy gólt lőttek. A csapat sztárja, Alex Ovecskin mind a pont, mind a góllövő listán lecsúszott a győzelemről, pedig sokáig vezette a két kategóriát. A csapat magabiztosan készül a rájátszásra, kérdés, hogy a felemás teljesítményt nyújtó Jose Theodore, Szemjon Varlamov kapus duó kevesebb gólt kap-e, mint amennyit a csatárok lőnek.
A Canadiens mindössze egy ponttal előzte meg a végelszámolásnál a kilencedik New York Rangerst, pedig a szezon előtt ismét fogadkozott a vezetőség, hogy ezúttal minden jobb lesz. A csapatot sérülések hátráltatták, egy-két kulcsember pedig nem úgy teljesített, ahogy azt elvárták volna. Kapus poszton is akadtak gondok, Jacques Martin vezetőedző nem tud dönteni a két hullámzó teljesítményt nyújtó hálóőre között. Amíg a helyzet nem konszolidálódik, addig nem sokat várhatnak a rájátszástól.
Tipp a végeredményre: 4-1

New Jersey Devils (2.) – Philadelphia Flyers (7.)
A Devils sorozatban tizenharmadszor is bejutott a rájátszásba. A Lou Lamoriello vezette szakmai stáb komolyan gondolja, hogy idén a Stanley-kupa náluk landol. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a csere stop legnagyobb neve, Ilja Kovalcsuk hozzájuk került. Az orosz fenomén nem teljesített kimagaslóan az Ördögöknél, de csalódást sem okozott. A kapuban Martin Brodeur a biztosíték a kevés kapott gólra, így ha a csatárok megfelelő számban termelnek, akkor tényleg sokra hivatott lehet a Devils.
A Flyers csalódást keltő idényen van túl, annak ellenére, hogy végül bejutottak a rájátszásba. Az egész idény a kapusmizériáról szólt: vagy sérülések hátráltatták őket ezen a poszton, vagy az aktuális első számú kapus nem éppen kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A csapattal kapcsolatban nem egy öltözői pletyka kapott szárnyra, így pedig nem lehet egyszerű nyugodtan dolgozni. Nem is sok babér terem majd a számukra.
Tipp a végeredményre: 4-1


Forrás: www.nhl.com

Buffalo Sabres (3.) – Boston Bruins (6.)
A Sabres-szel kapcsolatban két dologról cikkeztek egész évben. Egyrészt a vancouveri téli olimpia MVP-jének, Ryan Millernek a zseniális teljesítményéről, valamint az újonc hátvéd, a mindössze 20 esztendős bekk, Tyler Myers érett játékáról. Miller teljesítménye kellett ahhoz, hogy az elmúlt két évben a rájátszásról lemaradó egylet újra visszataláljon a helyes útra. A lockout utáni látványos játék már a múlté, most Millerben és a kiegyensúlyozott támadósorokban bízhatnak a Buffalo szurkolói.
A Bruins elsősorban a remekül záró védelemnek és a remek újonc szezont záró Tuuka Rask-nak köszönhet sokat. A finn hálóőr mindkét fontos statisztikai mutatóban (védési hatékonyság, kapott gólátlag) az élen végzett az NHL-ben (kiszorította a tavalyi idény legjobb kapusát, Tim Thomast). Kérdés, hogy a remek teljesítményt át tudja-e menteni a kiélezett szituációkban gazdag rájátszásra. A csatárok közül kieső Marc Savard hiánya érzékeny veszteség, hiszen a Boston az egész NHL második legkevesebb gólját lőtte.
Tipp a végeredményre: 4-3

Pittsburgh Penguins (4.) – Ottawa Senators (5.)
A bajnoki címvédő alapszakasza nem sikerült úgy, ahogy a szurkolók várták, de csalódásra nincs ok. A lényeg, még csak most kezdődik. A csapat kerete nem nagyon változott a tavalyi idényhez képest, így nyugodtan állíthatjuk, megvan minden, ami egy újabb Stanley-kupához kell. Sidney Crosby már begyűjtötte a gólkirálya címet (holtversenyben a rájátszásba be sem jutó Tampa Bay Lightning másod éves fiataljával, Steve Stamkosszal), de a csapatkapitánynak valószínűleg nem csak egyéni trófeára fáj a foga.
Cory Clouston vezetőedző az első teljes idényében bevezette a rájátszásba az Ottawát. Pedig Dany Heatleyt „kivették” a kezei közül (igaz, egyes pletykák szerint konfliktus volt kettőjük között). A szezon eleje döcögősre sikerült, de a szezon második felére összerakta a csapatot, amely igazán egységes teljesítmény nyújtott. A Senators különösebb teher nélkül kezdheti meg a rájátszást, hiszen a Penguins ellen nem ők az esélyesek. Így okozhatnak könnyen meglepetést, hiába esett ki Alexei Kovalev, az egyik gólvágó.
Tipp a végeredményre: 4-3


Címkék: tipp jégkorong nhl playoff

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr211918343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása