bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Kik, merre, hogyan? (NHL playoff 1. rész)

Oli18 2010.04.13. 08:00

Amerikai idő szerint szerda este kezdetét veszi az NHL rájátszása. Röviden ismertetjük a résztvevő csapatokat, és megpróbálunk tippelni is (hozzászólásokban várjuk az Önök tippjét is). Az első részben a nyugati konferenciával foglalkozunk.

San Jose Sharks (1.) – Colorado Avalanche (8.)
A Cápák tavalyhoz hasonlóan ismét a legjobbnak bizonyultak nyugaton. A szurkolók azonban remélik, hogy a rájátszásbeli teljesítményük ezúttal nem ismétlődik meg. Akkor ugyanis hat mérkőzésen kiestek a nyolcadikként bejutott Anaheim Ducksszal szemben. A nyári szappanopera keretében megszerzett Dany Heatley egyelőre nem okozott csalódást (egy gól híján negyven találatig jutott), de az igazi erőpróba számára a rájátszás lesz. Talán vele sikerül a csapatnak átlépnie a saját árnyékát.
Joe Sakic visszavonulásával új korszak kezdődött Coloradóban. Azonban senki sem gondolta volna, hogy ilyen hamar sikerül visszakerülni a rájátszásba. A fiatalok azonban bizonyítottak, sokáig nyugat meghatározó csapata voltak. A szezon második fele már nem sikerült olyan jóra, de a szereplésük így is várakozáson felüli volt. És a jövő még szebb lehet.
Tipp a végeredményre: 4-1

Chicago Blackhawks (2.) – Nashville Predators (7.)
A Blackhawks több éven át a tabella alján helyezkedett el, most, ha minden jól megy, akkor évekig meghatározó csapat lehet. A gárda nagyon kiegyensúlyozott támadó játékot hozott, ám a kapusposzton problémái vannak. Sem a rutinos Cristobal Huet, sem a fiatal Antti Niemi nem nyújt olyan teljesítményt, amellyel maradéktalanul elégedett lehet a szakmai stáb. Brian Campbell súlyos sérülése pedig már csak hab a tortán.
A Predators úgy jutott be a rájátszásba, hogy a házi pontkirálya mindössze 51 pontig jutott, és mindössze két játékosa lőtt legalább 20 gólt. A Nashville leginkább egységes teljesítményének és a rutinos edzőjének, Barry Trotz-nak köszönheti, hogy a rájátszásba jutott. Ott azonban nem sok jóra számíthat.
Tipp a végeredményre: 4-0
 


Forrás: www.nhl.com

Vancouver Canucks (3.) – Los Angeles Kings (6.)
Tegye fel a kezét, aki a szezon elején azt jósolta, hogy Henrik Sedin lesz az NHL pontkirály! Gondolom, van olyan akinek ez a név nem mond semmit. Nos, Alekszandr Ovecskin és Sidney Crosby is fejet hajtott előtte. Kérdés, hogy a Henrik által vezetett sor mennyire tudja átmenteni a formáját a playoff-ra, valamint, hogy a hektikus teljesítményt nyújtó Roberto Loungo visszatalál-e a nyerő formájára. Ha igen, akkor sok van a Canucksban.
Jó hír nekünk, magyaroknak, hogy a Kings bejutott a rájátszásban. Anze Kopitar így nem minket, hanem a Canucks szurkolóit fogja boldogítani. A Los Angeles is eléggé kétarcú csapat volt idén, de ha éppen jó napot fognak ki, akkor nehéz őket megállítani.
Tipp a végeredményre: 3-4

Phoenix Coyotes (4.) – Detroit Red Wings (5.)
Ami nem sikerült a legendának, Wayne Gretzkynek, az sikerült Dave Tippetnek, aki rájátszásba vezette a Phoenixet. Az új edző nem ragaszkodott mindenáron a fiatalokhoz, inkább arra törekedett, hogy a csapat eredményes legyen. A pénzügyi gondokkal küszködő egylet az edzőn kívül sokat köszönhet még az orosz kapusának, Ilja Brizgalovnak. Kérdés, hogy a rájátszásra mennyire sikerül ezt a teljesítményt átmenteni.
A Detroit elég hektikus idényen van túl, rengeteg sérüléssel küszködtek, néhány sztár játékos sem hozta azt, amit tőle elvártak volna. A szezon végére viszont összeért a csapat, így a Stanley-kupa első számú esélyesei közé léptek elő. Egy nagy kérdés van velük kapcsolatban: az újonc idényén lévő kapus, a 26 éves Jimmy Howard milyen teljesítményre lesz képes nagy nyomás alatt? Az alapszakaszban már bizonyított, de a lényeg a rájátszás.
Tipp a végeredményre: 2-4


Címkék: tipp jégkorong nhl playoff

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr461915460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása