bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

A hét embere (2010.04.12.)

Pálya Szélén 2010.04.12. 17:44

Egy mérkőzést eldöntő lövés, egy parádés előzés, egy taktikus edzői húzás, egy sportvezetői döntés a pályán innen vagy azon túl, esetleg egy nyilatkozat, mely felkavarja a honi vagy nemzetközi sporttársadalmat. A Pálya Szélén szerkesztői a sport világában történő eseményekből merítve minden héten prezentálják jelöltjeiket, kiknek heti produktuma előtt megemelik képzeletbeli kalapjukat.

Don Fender:
Nálam Lionel Messi a nyerő. Egyrészt azért, mert kedd este mesternégyest szerzett a BL-ben az Arsenal ellen a négy közé jutásért. Erre korábban csak öt ember volt képes. Másrészt pedig a hétvégi nagy rangadón főszerepet vállalt az ősi rivális Real Madrid legyőzésében. Ő szerezte az első gólt a madridi mérkőzésen, melyen az elért 2:0-ás siker nagy lépés az újabb bajnoki cím felé. Két ilyen fontos meccsen összesen 5 gólt szerezni azt jelenti, hogy nálam egyértelműen ő a hét embere (talán még a hónapé is)!

Dr. Robin Masters:
A hétvégi Katari Nagydíjon ugyan Rossi szerezte meg a dobogó tetejét, azonban a szintén a MotoGP-ben versenyző spanyol Jorge Lorenzo is szép sikert ért el. A gyengén kezdő spanyol sérült kézzel a 2. helyre hozta be a Yamaháját Andrea Doviziosot legyőzve.

iFi:
Immáron tizenkilencedik alkalommal hódította el egy férfi kézilabda csapat a Magyar Kupát. Igen, Veszprém városának büszkeségeiről, az MKB Veszprém KC férfi kézilabdacsapat világklasszisairól beszélek. Nagyon szoros csatában, a rendes játékidőt követő hétméteres bárbajban bizonyult jobbnak a címvédő a Pick Szeged csapata ellen. Fazekas Nándor fontos védései, Carlos Perez és Zarko Sesum átlövései ismételten bebizonyították a balatonfüredi publikumnak, hogy a legjobb magyar csapat viszi haza a kupát. A szombati mérkőzés jó erőpróba lehetett a veszprémi fiúknak az április végén rendezendő FC Barcelona Borges elleni Bajnokok Ligája összecsapásra. Hajrá Veszprém!

Réj Párlör:
Az Ajax labdarúgó csapata vasárnap 7:0-ás győzelmet aratott a Venlo ellenében. Luis Suárez és Marko Pantelic is mesterhármast jegyzett ezen a holland bajnokin, előbbi pedig 30. mérkőzésén már a 32. gólját szerezte az idei Eredivisie küzdelmeiben. Az uruguay-i támadó idei hatékonysága mellett az amszterdami alakulat is lenyűgöző offenzív mutatókkal büszkélkedhet. Az eddigi 31 forduló alatt már 96 gólt ért el a gárda (3,1 gól/mérkőzés), ráadásul a legkevesebb gólt is ők kapták (19), így jutunk el a brilliáns +77-es gólarányhoz. Ám lehet, hogy még ez a fantasztikus teljesítmény is kevés lesz a bajnoki címhez, hiszen három fordulóval a zárás előtt, az eddig mindössze egyetlen vereséget szenvedő Twente együttese négy ponttal előzi meg a fővárosiakat. A bajnokság végkimenetelétől függetlenül azonban Suárez és az Ajax teljesítménye is kiemelkedő színfoltja idén a holland liga küzdelmeinek, és komoly meglepetés lenne ha a  23 éves csatár a következő szezont is a piros-fehéreknél kezdené meg.

Disznóvágási Feri:
Kovács Zoltán
, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára tulajdonképpen szinte minden héten harcba szállhatna a "hét embere" címért, hiszen óriási teher nehezedik vállára azzal, hogy sportága minden ügyes-bajos dolgával foglalkozik. Bármikor keresi az ember, mindig rendelkezésre áll, minden emailre visszaír. Ezen a héten a Pannon Hoki Gála és az U18-as válogatott vb-szereplése egyszerre tette próbára a dolgos főtitkárt, ő mégis helytállt, mindig ott volt, ahol lennie kellett. A hétvégén vagy tizenötször körbenyargalta a meccsek előtt, alatt és után a Papp László Budapest Sportarénát, de sem a kirepülő korong, sem az összetört plexi nem tudott kifogni rajta.

mcjosh:
Lionel Messi a hétközben 4 gólt vágott az Arsenal ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, amellyel nemcsak az elődöntőbe lőtte csapatát, hanem több csúcsot is beállított. A kis argentin a nyolcadik, aki egy félidő alatt mesterhármast ért el a BL-ben - erre eddig csak Inzaghi, Sevcsenko, Prso, Shearer, Simone, Newell és Sauzée volt képes. Egy BL-meccsen négyszer pedig még kevesebben találtak be korábban – csak van Basten, van Nistelrooy, Prso, Inzaghi és Sevcsenko. Összesen huszonöt gólnál jár a Bajnokok Ligájában, amely klubrekord, ezt Rivaldoval együtt tartja. Ráadásul a hét végi El Classicón a nagy rivális Real Madridot is mattolta egyszer, fontos győzelemhez segítve a katalánokat a bajnoki címért folyó versenyfutásban. Messi már 40 gólnál tart ebben az idényben, megdöntve egyéni csúcsát, amelyet tavaly állított fel 38 góllal.

Fásy Mulató:

A napokban rengeteg írás, nekrológ jelent meg a sajtóban Vele kapcsolatban. Sokan sokféleképpen búcsúztak Tőle, ki nyugalommal a szívében, ki még mindig kicsit neheztelve rá Mexikó miatt. Én személyesen nem ismertem, de úgy gondolom, hogy nagyot küzdött egész életében a világgal (is), ezért még utoljára megérdemli ezt a címet. Kivételes tehetség, különleges ember, nagy küzdö. Nyugodj békében "Vargazoli"!


Címkék: kézilabda jégkorong messi motorsport varga zoltán hét embere

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr81914430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása