bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Nah, ez is megvolt...

iFi 2010.04.11. 13:30

Élményekben, eseményekben gazdag hétvégén vagyunk túl, vagy ha a választásokra gondolok, akkor csak most jön a java. Hallhattunk sajnálatos tragédiáról, szép sikerekről, de egy sportszerető delikvens számára a fő attrakciót a szombat este 22 órakor kezdődő spanyol bajnoki mérkőzés jelentette.

2010. április 10-én magyar idő szerint este 10 órakor huszonkét ember kifutott a pályára, hogy megmérettesse magát a spanyol bajnokság 31. fordulójában. Ha még nem esett le a tantusz, akkor a Real Madrid C.F. és a FC Barcelona parázs összecsapására gondolok, amelyet sokan az „évezred meccsének” harangoztak be. A mérkőzés a Santiago Bernabéu stadionban került megrendezésre, telt ház előtt, azaz 80 000 ember látogatott ki a meccs színhelyére. A 160. El Clásico előtt a két csapat azonos pontszámmal (77 pont) állt a bajnokságban. A Real a jobb gólkülönbségének köszönhetően várta az első helyről az összecsapást. A két csapat teljesítménye kimagaslik a La Ligaban, mivel a madridiak szerezték a legtöbb a gólt (83), míg a barcelonaiak hátul (is) jeleskedtek, és a legkevesebbet kapták (19).

A világ médiumai nagy elánnal vetették bele magukat a közvetítésbe, 39 kamera segítette a legtökéletesebb élmény biztosítását a közel 1 milliárd embernek, akik élőben követték nyomon a derbit.

A kezdőcsapatokban természetesen sok különböző nemzetiség képviseltette magát. A blancók részéről 5 spanyol, 3 argentin, 1 brazil, 1 holland és 1 portugál. A gránátvörös-kékek felvonultattak: 6 spanyolt, 3 argentint, 1 brazilt és 1 mali-it. A kezdőcsapatok átlagéletkora a madridiak felé billentette a mérleget, mivel a 25 évvel megelőzték a 26,5 átlagéletkorú katalánokat.

A statisztikát elnézve nem feltétlenül a barcelonai csapat dominált a mérkőzésen, de aki látta a meccset, más véleménnyel van róla.

 Real MadridBarcelona
Lövések száma (kaput talált)16 (7)8 (4)
Szabálytalanságok3015
Szöglet47
Labdabirtoklás aránya42%58%
Sárgalapok száma44
Piros lapok száma00
Védések27

 


A mérkőzés 33. percében egy argentin zseni – természetesen Messiről van szó – törte meg a Bernabéu csendjét, 0-1 a Barcanak. Ez volt Messi 27. gólja a bajnokságban és a 40. a szezonban. A 8. Real Madrid elleni mérkőzésén a 7. gólját szerezte az argentin csodafiú. Azonban ne feledkezzünk meg a középpályán remeklő Xaviról sem, aki az 56. percben újabb gólpasszal szolgálta ki csapattársát, ezúttal Pedrót. Casillas bekapta a 400. és 401. gólját, amelyek eldöntötték a 160. Real-Barca derbit. 1928 óta először fordult elő, hogy kétszer egymás után nyer vendégként a katalán csapat, illetve első ízben győzedelmeskedett a gránátvörös-kék had négy egymást követő El Clásicón. A Barcelona 14 vezetőből álló küldöttsége büszkén hagyhatta el a spanyol fővárost.

A goal.com szaklap szerinti értékelést fölényesen nyerte a katalán csapat, mivel átlagban 6,68 pontot kaptak, míg a fővárosi csapat csupán 5,8-t. A Barcelona csapatából kimagaslik Xavi 9 pontja, míg a Real támadó szekciójának szégyenét Higuain 4 pontja mutatja.

A barcelonai csapat kiváló taktikával, sokkal szervezettebben játszott, egy hitehagyott, lelketlen és éretlen játékot felvonultató Real Madrid ellen. Az eredményét már tudjuk. A kérdés most már csak az, hogy a mérkőzés valóban felért a bajnoki döntővel vagy van még esélye a Madridnak 7 fordulóval a bajnokság vége előtt, hogy begyűjthesse a bajnoki címet?


Címkék: statisztika labdarúgás fc barcelona

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr871911627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása