bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Vettel: "a Red Bull szárnyakat ad"?

Dr. Robin Masters 2010.04.06. 08:00

Sebastian Vettel, mint az egyik fiatal F1-es pilótatehetség az idei három futamon csak egyszer járt szerencsével. Mérnöki hibák sorozata vagy csak a balszerencse áll a háttérben?

A német valóban tehetséges pilóta, 19 évesen már F1-es autóval versenyezhetett, látszik rajta a győzni akarás és a gyorsaság. Sokan úgy tartják, hogy ő lesz az idei év bajnoka, ami három futam után (amelyből kettő bukással zárult számára) még eléggé korai kinyilatkoztatás. Az idénynyitó bahreini GP-n a Red Bull színeiben versenyző Vettel kiharcolta magának a pole pozíciót, azonban a verseny vége előtt az autó motorjában tönkrement egy gyújtógyertya, és lecsúszva a dobogó tetejéről csupán a 4. helyen ért célba az erejét vesztett Red Bullal.

Ausztráliába már 25 ponttal a zsebében mehetett volna Vettel, ahol ismételten pole pozíciót szerzett, de a technika ördöge újból rajta fogott ki. A 26. körben az autóval a bukótérben landolt - mint később kiderült, nem fékhiba okozta a vesztét, hanem egy rosszul rögzített kerékanya. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt nyilatkozta, hogy "a 6000 km-es tesztelés alatt ilyen nem fordult elő egyszer sem". Az eredmény: egy újabb elsőség elvesztése és 25 pont mínusz.

Malajziában már 50 ponttal vezethette volna a vb-t az ifjú titán, ehelyett a mostani győzelmével a harmadik helyen tanyázik 37 ponttal az őt megelőző Ferrari-pilóták mögött. Vajon a mostani győzelem azt jelenti, hogy a csapat mérnökei és szerelői összeszedték magukat és valóban a maximumot hozzák? A következő futamokon kiderül! Kár lenne, ha egy ilyen tehetséges pilóta, mint Vettel a további futamokon is műszaki hibák miatt kényszerülne feladni rendre a dobogó tetejét, és egy lehetséges világbajnoki címtől is emiatt kellene egyre távolabb kerülnie.

Az eddigi sikertelensége a németet igen felbosszantotta, és ha ez továbbra is így megy, leszámítva a mostani győzelmét, akkor az a Red Bull csapattal való szakításához is vezethet!


Címkék: forma 1 vettel red bull boxutca

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr421896727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása