bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Erre szükség van!(?)

Oli18 2010.04.03. 14:00

Hamarosan kezdetét veszi a Nike által szponzorált Top Wanted tehetségkutató program, amelynek keretében a legtehetségesebb, de még fel nem fedezett 17-21 éves labdarúgókat keresik.

A kezdeményezés nem magyar találmány, az Egyesült Királyságban Sir Alex Ferguson volt a program húzóneve. Idehaza a tehetségek nevelésében élre törő Puskás Akadémia állt a mozgalom élére, és olyan neves edzők felügyelik majd a programot, mint dr. Mezey György, Egervári Sándor, Disztl László, Disztl Péter vagy éppen Vincze István.

A Top Wanted a kiválasztások során 34 játékost keres, akik egy rövid edzőtáborozás és további keretszűkítés után július 11-én (a világbajnoki döntő napján) az Üllői úton megmérkőznek a Ferencváros csapatával (a legjobb játékos a Forma-1-es pilóták elleni jótékonysági mérkőzésen is részt vehet).

Ezek voltak a konkrétumok, lássuk milyen haszna és utóélete lehet a programnak. A Nike a „most indul a profi karriered!” felkiáltással hirdeti az eseményt, honlapján is azzal kecsegteti a jelentkezőket, hogy menedzserek hada fog részt venni a programon. Aki jó, az könnyen profinak állhat. A felhívásra (amelynek március 22-én volt a jelentkezési határideje) biztosan több százan jelentkeztek, hiszen a legeldugottabb helyeken élő, magukat tehetséges labdarúgónak tituláló fiatalok végre megmutathatják tudásukat. A kiválasztási rendszernek és a rátermett szakemberek által összeállított kiválasztó programnak köszönhetően bízhatunk abban, hogy tényleg a legjobbak kerülnek be a 34 fős csapatba, és elkerülhetjük azt, hogy egy újabb Lúzer FC-vel gazdagodjunk.


forrás: www.nikefootball.hu/most-wanted-team/

Nem hiszem, hogy az eseménynek köszönhetően sikerülne világsztárt adnunk a világnak, de az könnyen megtörténhet, hogy magyar szinten hasznos labdarúgókat fedeznek fel. A nem éppen a nagyközönség előtt focizó 17-21 éves srácok között ugyanis könnyen csiszolatlan gyémántokra lehet bukkanni, akik egy kis munkával felhozhatók az NB II vagy netalántán az NB I színvonalára. Későn érők mindig is voltak és lesznek. A program további haszna, hogy a játékosok megismerkedhetnek a komoly edzésmunka jellemzőivel, tanácsot kaphatnak a táplálkozásra és a jövőre vonatkozóan. Ezt a tapasztalatot pedig hazatérve továbbadhatják csapattársaiknak, ezáltal fejlesztve a hátországot is. Ha senki sem jut profi szerződéshez, már ezért is megéri a program.

Mi lehet a jövő? Az biztos, hogy az idei esemény kulcsfontosságú. Az edzők lemérhetik, hogy van-e relevanciája a programnak, megvalósíthatók-e a papíron leírt célok. Szerintem könnyen hagyomány lehet a programból, hiszen magukat megmutatni kívánó fiatalok mindig is lesznek, már csak az a kérdés, hogy az edzők, a menedzserek, a nagyközönség tényleg kíváncsi-e rájuk.


Címkék: labdarúgás tehetség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr291889954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása