bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Uraim, ez tényleg fontos volt?

daninho.one 2010.04.02. 14:00

A magyar labdarúgás legfontosabb meccsét rendezték szerdán a Szusza Ferenc Stadionban. Ez nem más, mint az Újpest–Ferencváros összecsapás. A legelső UTE–Fradi. Mármint a Ligakupa-sorozatban, amely az MLSZ jóvoltából indult el Magyarországon.

Általában az ilyen derbik előtt hatalmas az izgalom a fővárosban, nemcsak a két csapat szimpatizánsai, de a futballt kedvelő budapestiek körében is. A hazai szaksajtó már napokkal korábban mellékleteket csatol aznapi számaihoz, interjút készítenek régebbi legendákkal, akik pályafutásuk nagy részét ezekben az együttesekben töltötték. Az interneten is szinte minden sportportálon hirdetik az eseményt. Ez a szerda más volt. Az újságok is körülbelül féloldalakban számoltak be az esedékes meccsről, nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget. A korábban megszokott szervezett utazás is elmaradt – mint később kiderült, ennek oka volt.


fotó: Török Attila (www.nemzetisport.hu)

Körülbelül délután 3 órakor az Albert Stadionnál és környékén teljes csönd uralkodott, leszámítva a napi rutin kocsiforgalmat. Elvétve lehetett egy-két zöldsálas szurkolót látni, akik szinte csöndesen, kedvetlenül készültek az összecsapásra. A metróaluljáróban körülbelül nyolc Fradi-szurkolóra negyven rendőr vigyázott. A szurkolók felszálltak a metróra, és elindultak Újpestre. Megérkezés után rögtön a stadionba vitték őket, az atrocitások elkerülése végett. A lesújtó látványt a lelátók szolgáltatták, ugyanis maximum 1000 ember foglalt rajtuk helyet. Ha belegondolunk, hogy régen körülbelül egy közepes méretű szektorban voltak ennyien, akkor ez elég lesújtó képet fest az eseményről.

Este 6 órakor indult útjára a labda, egy közepesnél is gyengébb színvonalú mérkőzésen. A csapatok összeállításával kapcsolatban csak annyit, hogy nem a bajnokságban megszokott alapemberek játszottak, ami nem is feltétlenül lenne baj, lévén kupameccsről beszélünk. A vegyes csapatokban főként az utánpótlás-játékosok és a légiósok kaptak szerepet. A tisztesség kedvéért azonnal megemlíteném, hogy az újpesti oldalon szerepet kapott Rajczi Péter, a ferencvárosin pedig Lipcsei Péter. Ők legtöbbször alapembernek számítottak az elmúlt években.

A pályán futballozó személyeknek mintha elképzelésük sem lett volna, hogy milyen presztízzsel bír ez a mérkőzés, a szurkolói oldalakon pedig hullámzó hangulatú buzdítást lehetett felfedezni. Az első félidőben az Újpest fölényben játszott. A legnagyobb helyzetet hazai oldalon láthattuk, Barczi Dávid révén, akik kihasználta, hogy a fradista Sam Stockley beragadt, ezzel előnyt nyerve egymagában vihette a labdát Justin Haber – de csak a kapufát találta el. A második félidőben már kiegyenlítettebb volt a mérkőzés. Craig Short, a vendégek vezetőedzője beküldte az U20-as világbajnokságot is megjárt Tóth Bencét, aki az 55. percben a balösszekötő helyéről érkezve hatalmas gólt lőtt. Az újpestieket megfogta a találat, ennek „köszönhetően” már nem is tudtak egyenlíteni a hátralévő időben. A mérkőzést körülbelül háromnegyed 8-kor fújta le a játékvezető. A két csapat táborát leginkább a kedvetlenség jellemezte a hazafelé vezető úton. Nem volt pezsgő hangulat, ami a nézőszámnak és a játék színvonalának tudható be.

Újra feltenném a kérdést: uraim, ez tényleg fontos volt? Fontos volt-e Magyarországon a Ligakupa, mikor még a bajnoki mérkőzéseknek 500-800 fő az átlagnézőszáma? Angliában kiemelt jelentősége van a sorozatnak, de ott nemzetközi kupaindulás jár a győztesnek. Magyarországon némi prémiumot kapnak a győztes csapat tagjai a serleg elhódításáért. Nyilván a cseréknek is lehetőséget kell biztosítani, de nem egy ilyen nagynevű mérkőzésen, melynek hagyománya hosszú évekre nyúlik vissza. Szóba került az MLSZ-nél, hogy jövőre megszüntetik a Ligakupát a kevés érdeklődő miatt. Ezzel az intézkedéssel kicsit javulhatna a futball színvonala is Magyarországon.


Címkék: labdarúgás újpest fradi ligakupa

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr401889355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anno ezt a klubok kérésére hozták létre, hogy megemeljék a meccsszámot.
De pont ők veszik komolytalanul.
Egy Újpest - Fradi meccset akkor sem szabad komolyatalanúl venni, ha egy gombfoci bajnokság keretein belül rendezik. A történelmük egyszerűen nem engedi meg.
süti beállítások módosítása