bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

A New Jersey Nets „szárnyalása”

Don Fender 2009.12.03. 22:44

A National Basketball Association leggyengébb csapata eddig ebben az idényben a New Jersey Nets. 18 mérkőzést játszottak eddig és mind a 18-at el is vesztették. Ez a liga történelmében negatív indulásnak számít. Vajon meddig tart még a nyeretlenség? Sikerül-e negatív szezoncsúcsot is összehozni?

 

A Nets legjobb játékosa Devin Harris volt az elmúlt szezonban, aki a tavalyi idény során 21.3 pontot szórt mérkőzésenként. Akkor még Vince Carterrel alkottak egy nem túl sikeres hátvédduót, viszont VC távozása óta még annyira sem megy, mint tavaly. Amellett, hogy Cartert átadták az Orlando Magicnek, megkapták Courtney Lee-t, aki a 2009-es döntőben a vesztes csapat kezdő dobóhátvédje volt. Lee mellett új játékos Yi Jianlian, aki azért nem áll a Nets rendelkezésére, mert még mindig sérült. Harris mellett a kezdő ötös tagja a center Brook Lopez, aki a csapat legjobb lepattanózója (8.9) és legponterősebb kosarasa. Lopezt Yi sérülése alatt Josh Boone segíti a palánkok alatti munkában. A kezdő bedobókat a dobógép Chris Dougles-Roberts és a Timberwolvesból érkezett Trenton Hassel testesíti meg.

Ha a sérülések pótlását továbbra sem lehet megoldani, akkor a Nets negatív rekordot könyvelhet el 2010 áprilisában. Az első győzelmet talán a Minnesota Timberwolves ellen sikerül majd összehozni, hiszen ők is hadi lábon állnak a jó mérkőzésekkel. Jelenleg kétszer sikerült nyerniük a Farkasoknak, ebből egyszer pont a Nets ellen a nyitómeccsükön. Ahhoz, hogy ne legrosszabbként emlékezzen meg a New Jersey játékosairól a jövő, ahhoz a további 64 mérkőzésből legalább 10–et meg kell nyerni (1972-73-as szezonban Philadelphia 76ers 9-73-as idényt produkált). Hajrá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Címkék: szezon rekord kosárlabda nba

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr741572531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegény Nets. Hol van már a régi dicsőség... De, ahogy a Wolves, ők is újjéépítik a csapatot. Szerintem Harrisben, Lopezben és talán Yi-ben is van lehetőség. Lee, Hassell igazából töltelék-játékosoknak jók.

A Wolves mondjuk azért szív, mert a vezetés nem normális. Évek óta szórják a pickeket (nem beszélve a szerződés-balhé miatti draft-eltiltástól, korábban), szarul draftolnak, szarul cserélnek. Az utóbbi 10 évben egy jó szezonjuk volt, amikor ott játszott Spree és Cassell KG mellett. Nem csoda, hogy KG lelépett és láss csodát, következő évben bajnok lett. Szóval a Wolves-ból sajnos nem lesz semmi, pedig kedvenc csapatom volt nagyon sokáig. :(
Pedig még 2002-ben meg 2003-ban döntős csapat volt a Nets.
Azt hiszem megvan, hogy idén ki lesz a két sereghajtó.
süti beállítások módosítása