bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Fradi: Megér néhány Short

Fásy Mulató 2009.11.02. 17:29

A Ferencváros "szurkolói" módszeresen megkezdték a csapat teljes elpusztítását. Azt hiszik néhány százan, hogy viselkedésükkel majd ők fogják megmenteni a klubot, pedig nagyon nem. A bosszantó mégis az, hogy nem először teszik, ennek ellenére őket sújtó szankció még nem született. Megéri őket eltartani a klubnak?
 

Rengeteg helyen olvasni azt, hogy már mindenkinek tele van a törpje a Fradival, minden róla szól, a Nemzeti Sport címlapján is előszeretettel díszeleg, holott egyrészt már senkit sem érdekel a szánalmas magyar foci, másrészt pedig még kevésbé érdeklődik bárki is a Fradi iránt. Azonban be kell látnunk, hogy igenis nagyon sok embert érdekel a téma, kit a vergődés, kit pedig a szárnyalás miatt. A mostani téma mellett viszont biztosan nem megy el szó nélkül senki: huligánok egy csoportja (akik magukat valódi szurkolóknak aposztrofálják) viselkedésével félbeszakította a Diósgyőr elleni bajnokit. A "szakértők" szerint a rendbontók a tulajdonosi csoportnak szerettek volna üzenni. Lehet őket szeretni, és nem tilos őket utálni se, de egy dolgot világosan kell látni: ez a klub 4 évvel ezelőtt megszűnt volna, ha ők nincsenek. Tőlünk szerencsésebb történelmi fejlődésű országban a szurkolók úgy fejezik ki nemtetszésüket, hogy nem jelennek meg a soros bajnokikon, és otthon dühöng, hogy csapatának miért megy ilyen rosszul. Itt azonban egy sajátos technikát láthatunk a gyakorlatban is: a "szurkolók" akarnak diktálni. Rövid történelem következik.

 

 

 

 

 

 




(forrás: www.nemzetisport.hu)

Novák Dezső az egyik legsikeresebb Fradi edző volt, 1995-ben az ő vezetésével volt utoljára a csapat BL-ben, azonban 1996-ban mindössze négy mérkőzés után (és a Göteborg elleni Bl-búcsú hatására) szurkolói nyomásra távoznia kellett.
Varga Zoltán
önéletrajzi könyvében őszintén nyilatozik arról. hogy az ún. 2-es szektor kezében van a csapat, próbáltak többször a kezdőcsapatot illetően is beleszólni a szakmai stáb munkájába, két játékossal is képviseltették magukat (Telek és Simon). Nehéz az állítás igazát bizonyítani, de nem elképzelhetetlen.
Pintér Attila 2004. júniusában egy bajnoki címmel és egy kupagyőzelemmel volt kénytelen távozni. Modora és stílusa nem tetszett a JÁTÉKOSOKNAK, akik követelték a vezetőségnél, hogy küldjék el az edzőt.
Bobby Davison 2008. áprilisában érkezett a zöld-fehérekhez. A különc edzőről már beszéltünk, mindenki azt hitte, hogy a szurkolói rendbontások az edző távozásának szólnak. Mára azonban kiderült, hogy mégse.

Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a klubnak már van egy felfüggesztett büntetése, ami csak súlyosbítani fogja a következményeket. A lehetséges büntetések közül érdemes megbarátkozni a pontlevonás, zárt kapus meccsek, súlyos pénzek kifizetése szókapcsolatokkal. Ami biztos, hogy valami nagyon nincsen rendben az Üllői út háza táján. A klub több millió forintot fizetett már ki különböző jogcímeken (nyilatkozat-stop, pirotechnikai eszközök, szurkolói fegyelmezetlenségek), felelősökről azonban kevés szó esik. Eközben Aczél Zoltán a mérkőzés után úgy nyilatkozik, hogy a győzelem ellenére biztosan nem dobálják a játékosok a mezeket az öltözőben, mert nincs pénz másikra. A "szurkolók" a tulajdonost okolják a gyenge szereplés miatt, a tulaj a "szurkolókat" okolja, hogy a folyamatos büntetések miatt nincs pénz a csapat megerősítésére. Ilyen körülmények között játékos legyen a talpán, aki szívesen játszik (legyen akármilyen képességű). És persze minderről Craig Short és Csató Sándor tehet a legkevesebbet. Azért megnézném a "szurkolókat", hogy mit tennének, ha kihátrálna az egyetlen komoly befektető. Valószínű, hogy saját magukkal is képesek lennének összeverekedni.


Címkék: magyar bajnokság fradi ungarise vircsaft

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr691493562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása