bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Ki lesz az 'Év Újonca'?!

Don Fender 2009.10.23. 22:51

Az NBA draftján élen szereplő fiatal játékosok nem feltétlen játszanak úgy, ahogy azt tőlük a börze előtt elvárták. Sok 1/1-es játékos vallott hatalmas szégyent és lett jóval gyengébb játékos, mint azok, akik az adott drafton nagyobb sorszámmal keltek el. Vajon Griffin vagy Thabeet lesz idén a legjobb (esetleg más)?

Nemrég azt fejtegettük, hogy vajon melyik csapatok lesznek a főtábla élén, és, hogy kik lesznek sereghajtók. Most vizsgáljuk meg azt, hogy ki lehet az az elsőéves, aki idén a legtöbbet tudja nyújtani.

Blake Griffin 1989. március 16-án született. Gimnáziumi éveit az Oklahoma Christian School-on töltötte. 2004-05-ben mérkőzésenként 13,6 pontot szerzett, majd a középiskola későbbi éveire nagyot fejlődött. 21,7 pontot, 12,5 lepattanót és 4,9 asszisztot átlagolt meccsenként. Bár a főiskola előtti utolsó évben a pontátlaga visszaesett, a lepattanó átlaga növekedett. Karrierje ezek után is szépen alakult. Vezére lett csapatának a rengeteg dupla-dupla segítségével, majd egyik mérkőzésén elérte a 40 pontos és a 20 lepattanós álomhatárt. Fősuli után jöhetett az NBA draft, amin a Los Angeles Clippers első helyen választotta. Azt, hogy milyen lesz a játéka a profik között, még megjósolhatatlan, minden esetre az előszezon mérkőzései alatt volt egy-két szép pillanata. Az eddigi hét mérkőzésből 5-ször nyert a Clippers, ebből Griffin csak az első mérkőzésen nem játszott, a negyediktől kezdve pedig kezdőként szerepelt. A hat meccsen 14, 67 pontot és 8,5 lepattanót átlagolt. Észrevehető nála, hogy fordulóról fordulóra többet és jobban játszik, tehát ha így folytatja, akkor a kisebb los angelesi gárdát a playoff-ba jutathatja.

Hasheem Thabeet, 221 centiméteres Tanzániából származó óriás 1987-ben született. Egyetemi évei alatt folyamatos fejlődést mutatott, kezdetben kevés pontot szerzett, de már akkor is majdnem 4 blokkja volt átlagban. Harmadévesen már átlagban hozta a dupla-duplát, sőt egyik mérkőzésén még a tripla-duplát is elérte. A drafton második helyen választotta a Memphis Grizzlies. Thabeet még egyenlőre kevesebbet játszik, mint az 1/1-es játékos, és átlagban is messze gyengébb mutatókkal rendelkezik (3,4 pont; 4,1 lepattanó; 1,71 blokk). Az tisztán látszik, hogy neki több idő kell még ahhoz, hogy felvegye a profi liga hajtós ritmusát, jelenleg úgy tűnik, hogy a Bucks által választott Brandon Jannigs (11,6 pont; 6,3 assziszt) jobb választás volt, mint az afrikai „monstrum”.

 

 


Címkék: kosárlabda nba újoncok pre season

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr91470808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása