bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Liga vagy csak bajnokság? 2. rész

Disznóvágási Feri 2009.10.12. 10:17

A Magyarországon és Romániában honos Mol Liga keretei közt immáron második esztendeje vívnak meg egymással a két ország jégkorongcsapatai. Tavaly úgy érezhettük, a pontvadászatnak köszönhetően töretlenül ível felfelé a hazai jéghoki nívója, ám idén nyáron homok csusszant a gépezetbe. Felvetődött a kérdés: vajh mennyire vehető komolyan, ami itthon van? A második felvonásban kártevőket elemzünk.


Fotó: www.icezone.hu

Rövid sorozatunk első posztjának végén említettük, hogy a bajnokság második éve korántsem indult zökkenőmentesen – és ugyanúgy folytatódik. Vegyük hát szemügyre, mi lehet minden baj okozója. Mi lehet a sok kellemetlenség forrása? A válasz megleléséhez a nézőtérnél némiképp odébb, egészen pontosan az irodai személyzet birodalmába kell ellátogatnunk.

Bizony, a túlzottan büroktarikus működés még egy ilyen feltörekvő sportágban is jelen van, hazánkban pedig minden ilyesmi hatványozottan jellemző. Persze nem kell túldramatizálni a helyzetet, hiszen nem tapasztalhatnánk fejlődést, ha a jégkorongban is elburjánzana a jelenség. Mindössze annyiról van szó, hogy néhol még mindig elő-előbukkan az a csillagos évekből átmentődött génállományú emberi faj, amely:

  • különösen ragaszkodó (a hatalomhoz);
  • csoportosan (ún. sleppel) mozog;
  • belterjes (kizárólag a slepp tagjait tartja gondolkodásra érdemesnek);
  • mindemellett gyűjtögető életmódot folytat (értik, hogyan értem);
  • és ami számunkra a legkedvezőtlenebb: természetes élettere az állóvíz.

Nos, ezen faj az ősi ösztönök által enyhébben, illetőleg menthetetlenül megszállott egyedei előfordulnak a magyar jégkorong minden (értsd: minden) szintjén, ezzel akadályozván annak zavartalan működését. Ahol csurran-cseppen némi lé, máris ott teremnek, amikor pedig reformokra lenne szükség, ők ellenkeznek a leghangosabban. Önös érdekeiknél nem ismernek magasztosabb értéket, és ha némi munkakedv jelentkezik náluk, azt kizárólag a „régi, jól bevált módszerekkel” hajlandóak csillapítani. A protekció, a csúsztatott pénz és a régi rendszer minden egyéb jótékony termékének fennmaradását nekik köszönhetjük, és ezért legyünk kifejezetten hálásak. Így is van, hiszen különben sokkal nehezebb lenne őket kiszűrni a dolgos átlagemberek közül.

Tehát most, hogy újfent feltaláltuk a spanyolviaszt, szinte úttörő tudósokként állapíthatjuk meg, hogy elsősorban ezeket az embereket és csatlósaikat kéne eltávolítani hivatalukból ahhoz, hogy tisztán, következetesen és koncepciózusan működő egészt alkossanak Magyarországon a jégkorong és kollégái. A (gyakorlatban és elméletben egyaránt megszerezhető) szakértelmen és ennek következményeként stratégián alapuló irányítás a klubok vezetésétől kezdve a szponzorokon, támogatókon keresztül egészen a jégkorongszövetségig kiemelten fontos, mindez pedig (amennyiben betömjük a jelenleg több helyen is tátongó lyukakat) magával vonja a kommunikációt, a csapatmunkát, amelyben ott leledzik minden résztvevő érdeke: az innováció.

Megint jól megmondtuk tehát a magunkét, kicsit fellélegezhetünk. Legközelebb azt vesszük sorra, velős véleményét Wayne Gretzky módjára szanaszét lövő emberünk mivel is állítaná el a levegő útját azokban a bizonyos lyukakban.


Címkék: jégkorong magyar bajnokság mol liga

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr731440501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása