bemutatkozás | sportmarketing | sportgazdaság | heti magyar | boxutca | 5 fogas kérdés | a hét embere

Facebook

Partnereink

Icezone.hu
Sportmarketing
Sportforrás

Friss topikok

  • pizarro: nem ő vitte az Európai Bíróság elé Előzetes döntéshozatali eljárás volt... (2012.06.17. 18:50) Hohó, te ma nem játszol kisapám!
  • 1116001: Közben a teljes csapat egy emberként állt ki Nagy Laci és a levél mellett. Az egész hasonlít Bodr... (2010.11.05. 18:53) Adios, nagylaci!
  • Don Fender: Lassan már illene a Face Teamről is írni egy cikket (esetleg interjút készíteni). (2010.10.09. 12:18) USA a kosárlabdavilág tetején
  • fefus: Tetszett a cikk! Voltak benne számomra új dolgok is! Viszont ha a focit meg szeretnénk menteni, va... (2010.08.07. 19:44) "Föltámadott a tenger..."
  • iFi: @fefus: köszönöm a véleményt! S valóban ez egy igen feszített, de nem túlzottan hangoztatott téma.... (2010.08.03. 14:47) Örök vita - tabu téma?

Licenc

Creative Commons Licenc

Mi lesz jövőre? – Jóslatok a 2009-10-es NBA idényre 2. rész

Don Fender 2009.10.09. 22:19

A múlt héten mejósoltuk azt, hogy kik lesznek Kelet legjobbjai. Nézzük most meg azt, hogy a Lakers mellett még kik esélyesek a rájátszásba jutásra. Jöhet a West Side Story!

        Nyugaton kicsit más a helyzet. Míg a Keleti Konferenciában három nagy csapatot emeltem ki, nyugaton szerintem egy olyan csapat van, amelyik biztos benne lesz az első háromba. Ez pedig a Los Angeles Lakers, mely csapat véleményem szerint ismét elsőként jut be a rájátszásba. Az idei bajnokcsapatot jövőre is a 31 éves sztár, Kobe Bryant fogja vezetni. Kobe a vele egyidősekkel ellentétben még mindig képes olyan hatékonyan játszani, mint 25 éves korában. Ha a Lakers vezére bevonja a csapattársakat, akkor a Lakers 2010-ben is a döntőben találhatja magát. A kaliforniai alakulatnak ugyanis az évek során Shaquille O’Neal távozása óta sikerült Bryant köré építeni egy klasszis csapatot. Legfőbb segéde a spanyol Pau Gasol, aki inkább okos játékával, mintsem „hatalmas” vállaival veri meg ellenfeleit. Érdemes még kiemelni Kobe örök fegyverhordozóját, Derek Fischert, aki az idei döntőben clutch hárompontost is szerzett, valamint az Ariza helyére érkező Ron Artestet. Ron most már eljutott arra a szintre, hogy képes tolerálni az indulatait, így csapata számíthat rá támadó és védő oldalon egyaránt. A kezdő ötös legnagyobb tagja Andrew Bynum, akinek termete és ereje megvan a palánk alatti munkához, már csak a játéktudását kell csiszolnia az edzői stábnak. Padról beszállva onthatja majd a kosarakat a veterán Lamar Odom, Jordan Farmar, Sasha Vujacic, Shannon Brown és Luke Walton.

        Második helyre várom a San Antonio Spurst, vagyis az idei harmadik legjobb nyugati csapatot. Hiába érkeztek harmadik helyen a rájátszásba a Sarkantyúsok, a hatodik Dallas Mavericks kiütötte őket. Idén nyáron viszont erősítettek egy kicsit, ami nem is ártott, hiszen a Spurs játékképe már több éve ugyanaz. Tim Duncan, Tony Parker és Manu Ginobili hármasa kiegészült Richard Jeffersonnal. Jefferson atletikusságával és ponterősségével (19,6 pont 2008-2009-ben) segítheti a többszörös bajnokokat. A baj ezzel a csapattal viszont az, hogy bedobó poszttal ellentétben a center poszt nem túl ígéretes. Bedobó poszton olyan játékosok vannak, akik gyengébb csapatban 20 pontos átlagra is képesek lennének (Roger Mason, Manu Ginobili, Michael Finley, Richard Jefferson), center poszton viszont David Robinson óta nincs megfelelő játékos. Francisco Oberto és Kurt Thomas eligazolt, a helyükre Antonio Mcdyess és Theo Ratliff érkezett. Mind a két játékos All-Star játékos volt 2001-ben, de azóta már rég túl vannak a fénykorukon. Maradt még Matt Bonner, aki inkább triplavonal mögött szeret állni, mint hogy bent harcoljon az ellenfelek centereivel. Érdemes lenne Orlando Magic mintára Tim Duncan köré építeni egy small ball csapatot, bár ez azért lenne probléma, mert Duncan kifejezetten erőcsatár poszton szeret játszani, és ahhoz is ért a legjobban.

          A harmadik hely várományosa lehet a Houston Rockets – már amennyiben egészséges a csapat. Ha ugyanis Yao Ming és Tracy McGrady szervezete nem bírja a kiképzést, akkor a Chauncey Billups vezette Denver Nuggetsnek több esélye van. Az előbbi csapat két vezére nélkül is megállta a helyét. Az idei bajnok Lakers ellen csupán 4:3 arányban estek ki a rájátszás második körében. A los angelesiek megszorongatásában nagy szerepe volt Shane Battiernek, Aaron Brooksnak, Luis Scolanak és Ron Artestnek. Bár Artest ettől az évtől pont a Lakerst fogja boldogítani, a helyére egy nagyon dinamikus tehetség, név szerint Trevor Ariza érkezett. Ariza a playoff-ban nem egyszer villantotta tudását fontos pillanatokban mind a védekező, mint pedig a támadó oldalon. Ha McGrady és Yao összeszedi magát, akkor a Rakéták komoly erőt fognak képezni a nyugati oldalon.

        A negyedik helyen tehát a Nuggets lehet a befutó Billups, Anthony és az atletikus centereknek köszönhetően. Ötödik helyre az évről évre erősebb Portland Trailblazers érkezik majd. Brandon Roy és LaMarcus Aldridge Fiatalságuk ellenére nagyszerűen irányítják csapatukat – egy-két éven belül a Lakers legkomolyabb ellenfele lehet a fekete-piros gárda. Hatodik helyen a Chris Paul vezette New Orleans Hornets futhat majd be. Idén nyáron center poszton erősítettek a darazsak, ami rájuk is fért, az új játékos pedig az olimpikon Emeka Okafor. A hetedik, nyolcadik helyre három ütős kerettel rendelkező csapat érkezhet. Utah Jazz Deron Williams-szel és Carlos Boozerrel, a Dallas Mavs Dirk Novitzkyvel és néhány sztárbedobóval, valamint a Phoenix Suns Amare Stoudmire-rel és Steve Nash-sel. Az NBA kimenetele igen bizonytalan, tehát az effajta jóslatok megvalósulásának az esélye majdhogynem nulla %. Ha így lesz, ha nem, az biztos, hogy 2010-ben is izgalmas és váratlan mérkőzéseknek lehetünk szemtanúi.


Címkék: kosárlabda nba playoff

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apalyaszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr11439634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása